IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Mart 2010, 13:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çubukçu aynen iade etti




Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Oktay Vural arasındaki boyacı çocuk polemiği devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın bir çocuğa ayakkabısını boyatırken çekilen fotoğrafıyla ilgili açıklaması konusunda, ''Sayın Vural'ın kendince cevabı ve sözleri ayıbını ortadan kaldırmamıştır'' dedi.

Bakan Çubukçu, yazılı açıklamasında, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın kendisi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili olarak basın verdiği demeçler üzerine açıklama yapma gereği duyduğunu belirtti.

İstanbul'da 26 Martta yapılan ''Kalem Tutan Eller' projesinin tanıtım toplantısında dile getirdiği eleştiriden sonra Vural'ın bazı açıklamalar yapma ihtiyacı duyduğunu ifade eden Çubukçu, şunları kaydetti:

''Söz konusu toplantıda, projenin içeriğine uygun olarak, isim vermeden anlattığım örnek siyesi bir hedef göstermekten ziyade, insani bir eleştiriyi barındırmaktaydı. Bizler, çocuklarımızın yerinin sokaklar değil, okullar olduğuna inanıyoruz. Tüm öğrencilerimize ücretsiz ders kitapları dağıtılmasından Haydi Kızlar Okula Kampanyası'na, fakir ve yoksul öğrencilerimizin barınma ve burs ihtiyaçlarının karışlanmasından okullaşma oranının arttırılmasına, rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetlerinin niceliğinin yükseltilmesinden engellilerin eğitime kazandırılmasına kadar pek çok projeyle sokakta çalışan ve çalışma riski olan çocuklarımızı eğitim hayatına kazandırmış durumdayız.

Konu böyleyken Sayın Vural'ın 'utanması gereken asıl sizsiniz' açıklamasını tam manasıyla kendisine iade edilmesi gereken bir beyanat olarak görmekteyim. Sayın Vural'ın sokakta çalışan çocuğumuzu kast ederek 'Ben olmasam da o işi yapacaktı' sözü ise son derece vahimdir. Belki bu savunma kendisine yakışmış olabilir. Ancak çocukların burunlarına ayaklarımızı sokup ayakkabı boyatmak sorunlu bir yaklaşımdır ve bu bir vurdumduymazlık örneğidir.''

Vural'ın ''konuyla alakası olmamasına rağmen Başbakan Erdoğan'ı hedef almasının düşündürücü olduğunu'' ifade eden Çubukçu, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

''Sayın Başbakanımızın çocuklara oyuncak vermesi pedagojiktir ve çocuklara oyuncak verilmesi çocukların aslında ne yapması gerektiğine dair pozitif bir yaklaşım örneğidir. Bundan daha güzel ve doğru verilecek başka bir mesaj olabilir mi?

Ne yazık ki Sayın Vural'ın kendince cevabı ve sözleri ayıbını ortadan kaldırmamıştır. Eleştirilerimin mahiyetini anlamamış olması da ayrıca üzüntü vericidir. Siyasi sorumluluk her ne kadar bizlerdeyse ve bu sorumluluğun bilinciyle hareket ediyorsak da unutulmaması gerekir ki insani sorumluluk hepimizdedir.''

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aynen, cubukcu, etti, iade


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ABD'li CEO, 2 milyon doları iade etti Desmont Haber Arşivi 0 19 Aralık 2014 18:50
Irak, 82 İranlının cesedini iade etti Seth Haber Arşivi 0 02 Aralık 2014 09:52