IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Mart 2010, 14:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Moskova'da patlama (18+)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Rusya'nın başkenti Moskova'nın merkezindeki iki ayrı metro istasyonunda 20 dakika arayla iki patlama meydana geldi. Patlamalarda ilk belirlemelere göre 46 kişi öldü.
Rus yetkililer ilk patlamanın intihar saldırısı olduğunu bildirdi.

Rusya'nın başkenti Moskova'da bu sabah eski KGB'nin merkezinin yakınındaki Lubyanka metrosundaki patlamanın ardından kent merkezindeki Park Kultury metrosunda bir patlama daha meydana gelmesi üzerine çeşitli önlemler alındı.


Rus haber ajansı RİA Novosti, patlamanın ardından Park Kultury ve Komsomoslskaya metro hattının kapatıldığını belirtti.

TOPLAM 46 ÖLÜ

Bu arada, Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Lubyanka metrosundaki patlama sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 16'ya yükseldiğini belirterek, ölenlerin 6'sının tren vagonunun içinde bulunan, 10'unu da platformda tren bekleyenler yolcular olduğunu kaydetti.




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]




Park Kultury metrosunda gerçekleşen ikinci patlamada ise 20 kişi hayatını kaybetti.

Moskova, İstanbul'dan bir saat ilerde. Yani patlamalar, tam da Moskovalıların işe gitmek için metroyu yoğun olarak kullandığı saat 08.00 sularında meydana geldi.

MOSKOVA BAŞSAVCISI: "SALDIRI İNTİHAR EYLEMİ"

Moskova Başsavcısı Yuriy Syomin, gazetecilere açıklamasında, patlamaların, intihar eylemcisi saldırısı sonucu olduğunu belirtti.

Syomin, daha önce ölü sayısının 26 olduğu açıklanan Lubyanka metrosundaki patlamada 20 kişinin hayatını kaybettiğini ve 17 kişinin yaralandığını bildirerek, Park Kulturiy metrosunda meydana gelen ikinci patlamada da 12 kişinin öldüğünü, 15 kişinin yaralandığını kaydetti.

Başsavcı, intihar eylemcilerinden birinin kadın olduğu olasılığı üzerinde durduklarını belirtti.
TANIKLAR DEHŞETİ ANLATTI
Olayı yaşayan görgü tanıkları patlamanın ardından bölgeyi yoğun bir dumanın kapladığını ve binden fazla kişinin panik halinde metro merdivenlerinden çıkmaya çalıştığını kaydediyor.
BİNDEN FAZLA KİŞİ MERDİVENLERE KOŞTU
Görgü tanığı Aleksander Antonova istasyonda yaşananları tam bir facia olarak niteledi. Metroda tam bir panik yaşandığını ifade eden Antonova, "Şok oldum. Önce bir patlama sesi ile irkildim. Önce bunun bir terör saldırısı olabileceğini düşünmedim. Birden ortalığı bir duman kapladı. Binden fazla insan panik halinde merdivenlere doğru koşmaya başladı. Benim de tek düşündüğüm bir an önce olay yerinden kaçmak oldu." dedi.
Park Kulturı metro istasyonundaki patlamaya tanık olan bir bayan da, kendisinin çok şanslı olduğunu, patlamadan bir kaç dakika önce başka bir trene geçiş yaptığını söyledi.
MOSKOVA BELEDİYE BAŞKANI: "İNTİHAR EYLEMCİSİ İKİ KADIN"

Bu arada Moskova Belediye Başkanı Yuriy Lujkov, olay yerine gelerek incelemede bulundu. Lujkov, gazetecilere açıklamasında, metrodaki saldırıların intihar eylemcisi iki kadın tarafından yapıldığını söyledi.

Kent merkezinde trafik kilitlenirken, polis kent merkezine araçla gidilmemesini istedi. Bu arada metroları boşaltan halk, işyerine taksiyle ulaşmaya çalışırken, taksi fiyatlarının da 15 liradan 150 liraya yükseldiği bildirildi. Rus radyo ve televizyonları, taksicilere çağrıda bulunarak, insanların işyerlerine ulaşmasına yardımcı olmalarını ve durumdan fayda sağlamamalarını istedi.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in sözcüsü Dimitriy Peskov, Putin'in gelişmelerle ilgili sürekli bilgilendirildiğini söyledi.

Olayın sorumluluğunu şu ana kadar üstlenen olmadı. Rusya'da Şubat 2004'te bir intihar eylemcisi, Moskova metrosunda üzerindeki bombaları patlatarak 39 kişinin ölmesine, 100'den fazla kişinin yaralanmasına neden olmuştu.


RUS İÇ İSTİHBARAT SERVİSİ: "İNTİHAR EYLEMCİLERİ KUZEY KAFKASYA GÖRÜNÜMLÜ"

Rusya'nın iç istihbarat servisi başkanı Aleksandır Bortnikov, Moskova'da Lubyanka ve Park Kulturiy metrolarına saldırıda bulunan intihar eylemcisi kadınların "Kuzey Kafkasya görünümlü" olduğunu söyledi.

Bortnikov, gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıları Kuzey Kafkasya'daki terörist örgütlerin düzenlediğini sandıklarını belirterek, "Çünkü iki saldırıda da intihar eylemcisi olduğu sanılan iki kadın cesedi bulundu ve bu kadınlar da Kuzey Kafkasya görünümlü" dedi.

Saldırının yapıldığı Lubyanka ve Park Kulturiy metroları civarında uzaktan telefonla patlatılabilecek bombalar bulunacağı ihtimaliyle, GSM operatörlerinin bu bölgedeki sinyalleri kesildi.

Kent merkezinde metro ve ulaşım yerlerinin yanı sıra Moskova'daki havaalanlarında güvenlik önlemleri en üst seviyeye yükseltildi. Başkent Moskova dışındaki kentlerde de toplu taşım araçlarında güvenlik önlemlerinin olası bir terörist saldırıya karşı artırıldığı bildirildi.

Polis, görgü tanıklarının ifadelerine göre intihar eylemcisi kadınlara eşlik eden iki kişiyi arıyor.
Bu arada, yaralı sayısı hakkında çelişkili rakamlar gelirken, Sağlık Bakanlığı 62, Rus basını ise 73 kişinin yaralandığını belirtiyor.

Rus İnterfaks ajansı, 73 yaralıdan yarısının sağlık durumunun çok ciddi olduğunu ve bunların arasında bazı çocukların da bulunduğunu duyurdu.

Aşırı milliyetçi Rusya Liberal Demokratik Parti (RLDP) lideri Vladimir Jirinovski, saldırının ardından yaptığı açıklamada, İngiltere'de mülteci olarak yaşayan iş adamı Boris Berezovski'nin saldırıların arkasında olduğunu ima ederek, "şu anda Londra'da yaşayan eski yoldaşlarımız tarafından verilen bir savaş" ifadesini kullandı.

Rusya'nın internet haber portallarından "Newsru.com", yayımladığı analizde, Rus güvenlik güçlerinin Kafkasya'daki ayrılıkçı militanlara yönelik son dönemde çok başarılı operasyonlar yaptığını ve çok sayıda üst düzey militanın öldürüldüğünü belirterek, eylemin buna misilleme olduğu görüşüne yer verdi.


__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.

Konu Lucifer tarafından (29 Mart 2010 Saat 18:52 ) değiştirilmiştir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
18, moskovada, patlama


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Lokomotif Moskova 4-2 Dinamo Moskova Seth Haber Arşivi 0 02 Kasım 2014 15:40
Spartak Moskova - Lokomotiv Moskova: 1-1 Seth Haber Arşivi 0 26 Ekim 2014 18:05
Moskova Nehri - Moskova Nehri Coğrafik Özellikleri Liaaa Genel Coğrafya 0 08 Haziran 2012 17:27
Moskova Davaları efLatun Tarih 0 17 Nisan 2012 20:49