IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Mart 2010, 20:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çetin Doğan'dan zehir gibi mektup





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Orgeneral Çetin Doğan, avukatı aracılığıyla gazetecilere dağıtılan mektubunda, Emasya protokolünün kaldırılmasına tepki gösterdi.


Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde basın mensuplarına açıklama yapan Doğan'ın avukatı Celal Ülgen, müvekkilinin tahliyesine ilişkin sundukları itiraz dilekçesiyle ilgili şu aşamada henüz bir karar verilmediğini ve kararın yarına kalabileceğini söyledi.


Ülgen, Doğan'ın, ''Emasya protokolünün kaldırılmasının Türkiye'de yaratacağı sıkıntılara'' ilişkin yazdığı ikinci bir mektubu gazetecilere dağıttı.


Müvekkilinin sağlık durumuyla ilgili bilgi de veren Ülgen, Doğan'ın gönderildiği Silivri Devlet Hastanesinin hastayı ayrı ayrı hastanelere sevk etmeye çalıştığını belirterek, sevkin tek bir hastaneye yapılmasını istediklerini kaydetti.


Ülgen, yanlış anlaşılmaları engellemek için sadece GATA'yı istemediklerini, Doğan'ın sağlık durumuyla ilgili tüm incelemeleri tek başına yapacak başta üniversite hastaneleri olmak üzere herhangi bir hastane talep ettiklerini vurguladı.


Avukat Ülgen, Doğan'ın sağlık durumunun şu an iyi olduğunu sözlerine ekledi.


DOĞAN'DAN 7 SAYFALIK MEKTUP
Ülgen, açıklamasının ardından Doğan'ın yazdığı 7 sayfalık mektubu gazetecilere dağıttı.
Doğan, mektubunda, tutuklandığı ''Balyoz planı'' iddialarıyla ilgili soruşturmaya ilişkin, ''Balyoz salatası'' tabirini kullanırken, ''sefil düşüncelerle'' yazıldığını iddia ettiği yeni çıkan bir kitapta Emasya protokolüne değinilmesi nedeniyle bu konuyu dile getireceğini aktardı.
Bazı gazetecilerin isimlerini vererek, bu kişilerin Emasya protokolünü demokrasi karşıtı bir uygulama gibi gösterdiklerini, protokolü okumadıklarını ya da okudukları halde anlamadıklarını savunan Doğan, ''iktidar sahiplerinin de ince bir hesapla bu yazıları hüküm niteliğinde kabul edip, protokolü yürürlükten kaldırdığını'' öne sürdü.


Protokolün başlığı, yasal dayanağı ve içeriğinin doğru okunması gerektiğini belirten Doğan, ''Genelkurmay Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında protokol hazırlanmasının bir yasanın emredici hükmü gereği olduğunu, protokolün içeriğinde haksız iddialara dayanak teşkil edecek bir şeyler bulmanın imkansız olduğunu, protokole dayanılarak asayiş güvenlik merkezlerinin kurulmadığını, özellikle terör eylemlerinin olduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı illerde müşterek istihbarat merkezleri kurulduğunu ve protokolde TSK personelinin yanı sıra MİT ve Emniyet temsilcilerinin de asil üye olarak yer almasının belirtildiğini'' dile getirdi.
Bazı eleştirilerin protokolün 9. maddesine dayandırılmaya çalışıldığını savunan Doğan, şu ifadeleri kullandı:
''Çok iyi anımsadığım kadarıyla Kahramanmaraş'ta, Sivas'ta Madımak Oteli'nde yaşanan yüz karası olayı, insanlarımızı derinden sarsan vahşeti Türk toplumunun bir daha yaşamaması için özellikle koyulan bu maddeyi askeri darbenin kılığı olarak gören ve göstermeye çalışanlarda hiçbir insaf ve izan olmadığı gibi vicdanlarının iyiden iyiye kararmış ve nasırlaşmış olması gerekir.''


''Terörist'' yaftası sürülmek istenenlerle birlikte cezaevinde kalmasına rağmen, terörle mücadele konusunda geçmişte aldığı görevlerin, ülke vatandaşlarına bir şeyler söyleme hakkını kendisine verdiğini öne süren Doğan, eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e ait olduğunu belirttiği ''Hiç kimse TSK'ya, devletine silah çekmiş eşkıyayı dağlarda kovaladığı, tepelediği için hesap soramaz'' sözünü de mektubunda tırnak içinde kullandı.
Doğan, mektubunda, ''Gaza getirilerek yürürlükten kaldırılan protokolün yerine ilgili ve yetkililerin daha düzgün bir şey koymaları gerekmektedir. Bu beklentimiz, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili amir hükmü 11/d. maddesinde yer almaktadır'' ifadesine yer verdi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 30 Mart 2010, 20:18   #2
Çevrimdışı
glu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Çetin Doğan'dan zehir gibi mektup




Hı Hı evet... Haklısın sen sonuna kadar haklısın... Ulan ülkeyi bölük pörcük etmek için elinizden geleni yapmışsınız birde hala mektup yazıyor utanmadan...

 

 

Etiketler
cetin, doğandan, dogandan, gibi, mektup, zehir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Orgeneral Çetin Doğan (1940 - .... ) Liaaa Biyografiler 0 04 Mart 2012 23:13
Çetin Doğan'dan 3 hakime dava! Lucifer Haber Arşivi 0 18 Ağustos 2010 19:34
Çetin Doğan'ın tedavisi sürüyor Lucifer Haber Arşivi 0 28 Temmuz 2010 15:27