IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Nisan 2010, 12:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Emeklilere uyarı: Bu tuzağa sakın düşmeyin!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Türkiye Emeklileri Derneği (TÜED), son dönemde yaşanan gelişmeler ve ortaya atılan iddialar nedeniyle şüpheye kapılan emeklilerin, "dolandırıcılar" tarafından istismar edildiği uyarısında bulundu.


Dernek Genel Başkanı Kazım Ergün, bazı fırsatçıların "derneğe her ay 18 lira üyelik aidatı kesildiği iddiasıyla emeklilere ısrarla istifa dilekçeleri sattığını ve bunun karşılığında 5-10 lira istediklerini söyledi.
Derneğin aidat tutarının aylık 1,5 lira olduğuna ve yılda bir kez toplu kesildiğine işaret eden Ergün, bu tutarın dışında emeklilerden başkaca bir para kesilmesinin söz konusu olmadığını vurguladı. Ergün, emeklilerden kendilerine 5-10 liraya dilekçe satmaya çalışan fırsatçılara itibar etmemelerini istedi.
Kazım Ergün, ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile SGK Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamalarda da derneğe üye olmayanlardan aidat kesilmesinin mümkün olmadığının ifade edildiğini belirtti.
Öte yandan, "danışmanlık firması" adı altında faaliyet gösteren bazı büroların, "fırsatçılıkla köşe dönmeye çalışırken" birçok emekliye "intibak hakkınızı alacağız" diyerek 15-20 lira karşılığında dilekçe sattıklarını dile getiren Ergün, şunları kaydetti:
"Yıllardır emekli aylıklarının intibakının yapılmaması nedeniyle emeklilerimizin ciddi bir mağduriyeti vardır. İntibak hakkımızın alınabilmesi ise ancak ve ancak çıkarılacak bir yasayla mümkün olabilecektir. Dilekçeyle veya dava açarak bu hak alınamamaktadır. Geçmişte Anayasa Mahkemesinin bu konuda verdiği kararlar bulunmaktadır ve her seferinde mahkeme bu talepleri ne yazık ki reddetmiştir.
Diğer taraftan Anayasa Mahkemesi lehte karar verse bile mahkeme kararları geriye dönük işlemeyeceği için geçmiş haklarımızı topluca geri alma imkanı da ne yazık ki bulunmamaktadır.
Emeklilerimiz, adlarına dilekçe verme veya dava açma vaadiyle kendilerine yaklaşan fırsatçılara paralarını kaptırmamalı ve bazıları hakkında emniyet birimlerince soruşturmalar açılmış bu kişi ve firmalara kimlik bilgilerini beyan etmemelidir."
Emeklilerin her konuda derneğe danışabileceğini, akıllarındaki tüm sorulara yanıt arayabileceğini vurgulayan Ergün, "Derneğimizin kapıları emeklilerimize açıktır. Derneğimizde, başkalarının yaptığı gibi emeklilerimizden 'danışmanlık hizmeti' adı altında tek bir kuruş bile talep edilmemektedir. Sosyal güvenlik uzmanlarımız ve avukatlarımız emeklilerimize gün boyu danışmanlık hizmetlerini ücretsiz sunmaktadır" dedi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bu, dusmeyin, düşmeyin, emeklilere, sakin, sakın, tuzağa, tuzaga, uyari, uyarı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dikkat bu tuzağa düşmeyin AngeL Haber Arşivi 0 14 Ocak 2015 03:06
Chrome'da tuzağa düşmeyin! yaSmin Alternatif Arama Motorları 2 01 Ocak 2014 23:12
Bu tuzağa düşmeyin! Deep İnternet Dünyasından Haberler 0 25 Şubat 2012 20:41
Futbolseverler: Bu tuzağa düşmeyin ! Slipknot Güvenlik Açıkları 1 01 Nisan 2010 19:52
Bu Tuzağa Düşmeyin! wiShEs~ Bilişim Hukuku 0 08 Nisan 2009 09:02