IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Nisan 2010, 18:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Öğretmenlere zorunlu hizmet sürprizi




Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin zorunlu hizmet sürelerini uzatan taslak yönetmelik hazırladı.


MEB'in hazırladığı yeni taslağa göre 3. bölge kapsamına giren Hakkari, Van, Şırnak, Ardahan, Batman ve Bitlis gibi Doğu ve Güneydoğu illerinde zorunlu hizmet süresi 5 yıla çıkıyor.

Mevcut yönetmelikte 3. bölge kapsamına giren Hakkari, Van, Şırnak, Ardahan, Batman ve Bitlis gibi Doğu ve Güneydoğu illerinde 3 yıl olarak uygulanan zorunlu hizmet süresi, taslak yönetmelikte 3 ile 5 yıl olarak yeniden düzenlendi.

Akşam gazetesinin haberine göre, zorunlu hizmet süreleri, 1. ve 2. bölgeye giren illerde de yeniden belirleniyor.

Buna göre mevcut yönetmelikte 2. bölge kapsamına giren İstanbul, Gaziantep, Trabzon, Yozgat , Tokat gibi illerde 4 yıl olan zorunlu hizmet süresi, 4 ile 6 yıl olarak uygulanacak. Ankara, İzmir, Afyon, Bilecik, Uşak, Eskişehir, Kütahya, Manisa, Muğla gibi 1. bölgeye giren illerde 5 yıl olan zorunlu hizmet süresi ise 5 ile 7 yıl olarak uygulanacak.
Taslak yönetmelikte zorunlu hizmet için sabit süre yerine, 'makas' uygulaması tercih edildi. Buna göre her bölge için zorunlu hizmet süresi alt ve üst sınırlarlar oluşturularak belirlendi. Zorunlu hizmetin hangi ilde alt, hangi ilde üst sınırdan uygulanacağı ise illerin ve okulların sosyoekonomik durumlarına göre belirlenecek.
Örneğin, 3. bölgedeki bir ilde zorunlu hizmet 5 yıl olarak belirlenirken, aynı bölgeye giren başka illerde 3 veya 4 yıl olarak uygulanabilecek. MEB'in hazırladığı Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği taslağı sendikaların görüşüne de sunuldu.


YÜKSEKÖĞRETİM'E GEÇİŞTE MESLEK LİSESİ İLGİSİ
Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) geçen yıla göre 96 bin 733 meslek liseli öğrencinin daha fazla başvurduğu görüldü. 2009 ÖSS'ye başvuran meslek lisesi çıkışlı öğrencilerin toplam başvuru sayısı 414 bin 488 iken, 2010 YGS'ye başvuran meslek lisesi çıkışlı öğrencilerin toplam başvuru sayısı 96 bin 733 farkla 511 bin 221 oldu.
ÖSYM verilerine göre, 2009'da 1 milyon 451 bin 350 olan üniversite sınav başvuru sayısı, 136 bin 60 farkla 2010'da 1 milyon 587 bin 410 oldu. Sınava 876 bin 814 erkek, 710 bin 596 bayan aday başvurdu. Ayrıca 2009'da sınava girmek istemeyen, sadece sınavsız geçişe başvuran 101 bin 226 adayın 2010'da 75 bin 430'a düşmesi de dikkat çekti.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hizmet, ogretmenlere, surprizi, sürprizi, zorunlu, Öğretmenlere


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Psikolojik Danışmanlıkta Hizmet Çeşitleri ve Hizmet Alanları Cry Ruh Sağlığı 0 26 Nisan 2012 20:46