IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Nisan 2010, 18:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Genç kadının başına gelmeyen kalmadı!!!




13 yaşında okulu bıraktı evlendi.. Kocası ay sonra İstanbul'a gitti. Kocası 8 yıl boyunca iki kez eve geldi.


Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 13 yaşında evlenip 14 yaşında bebeğini kucağına aldıktan sonra eşi tarafından terk edilen kadın, 8 yıldır oğluyla zor koşullarda yaşamını sürdürüyor.

Yüksekova'da toprak yapılı, yıkık ve camları kırık evde 8 yaşındaki oğluyla yaşayan Zahide Koç (22), komşularının yardımı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından üç ayda bir aldığı 300 TL ile geçimini sağlıyor.

Zahide Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 yaşında öğrenciyken tanıştığı Abdurrezzak Koç ile kısa süre sonra kendi rızasıyla imam nikahıyla birlikte yaşamaya başlayarak eğitimini yarıda bıraktığını söyledi.

Bundan 6 ay sonra Abdurrezzak Koç'un çalışmak amacıyla İstanbul'a gittiğini belirten Zahide Koç, ''Eşim İstanbul'a gittiğinde hamileydim. Para kazanmak için İstanbul'a giden eşim, 8 yılda sadece iki kez geldi'' dedi.

Koç, 14 yaşında anne olduğunu ifade ederek, ''Yaklaşık 6 yıl eşimin ailesiyle oturdum. Bir süre sonra eşimin ailesiyle sorunlar yaşamaya başlayınca evden ayrılmak zorunda kaldım'' diye konuştu.

Eşinin ailesinin, kendisini resmi nikahlı olmadığı için çocuğu alacakları yönünde tehdit ettiğini öne süren Koç, şöyle devam etti:
KOCASI BOŞANACAĞINI SÖYLEMİŞ

''Ben de bir hemşireye durumu anlattım. Bana şikayetçi olmam durumunda resmi nikahın yapılacağını söyledi. Bunun üzerine 2 yıl önce mahkemeye başvurarak şikayetimi yaptım. Ben şikayetçi olunca eşim zorunlu olarak buraya gelip resmi nikah yaptı. 2 gün kaldıktan sonra İstanbul'a döndü. Daha sonra birkaç kez beni telefonla arayarak boşanacağını söyledi.''
3 AYDA 300 TL ALIYOR

Kendi ailesinin maddi durumu iyi olmadığından Esentepe Mahallesi'nde ev kiralayarak burada oğlu Umut ile yaşamaya başladığını ifade eden Koç, ''Kaymakamlıktan 3 ayda bir aldığım 300 TL ile hem kiramı öder hem de çocuğumu okuturum diye düşündüm. Ama düşündüğüm gibi olmadı'' dedi.

Ev sahibinin, kirasını ödeyemediği için kendini evden çıkardığını anlatan Koç, bunun üzerine aynı mahallede yaşayan bir komşusunun, depo olarak kullandıkları bölümü kendilerine verdiğini ve burada yaşamaya başladıklarını belirtti.

Evinde bir halı, battaniye, döşek ve soba bulunduğunu, bunun dışında eşyası olmadığını ifade eden Koç, şöyle devam etti:

''Oğlum için yaşıyorum. Onun eğitiminin aksamaması için her türlü zorluğa katlanıyorum. Oğlum şu an ilköğretim ikinci sınıfta. Okul ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekiyorum. Her ay çocukların eğitimi için Şartlı Nakit Transferi kapsamında ödenen 30 TL ile oğlumun ihtiyaçlarının bir bölümünü karşılıyorum.''

Zor durumda olduklarını ve hayırseverlerden yardım istediklerini belirten Koç, yaşadıkları evin damının her yağışta aktığını, şiddetli yağışlarda komşularının evine sığındıklarını, fırtınalı havalarda sobayı yakamadıklarını, camların kırık olması nedeniyle de oğlunun sürekli hastalandığını söyledi.

Gelecekte mühendis olmak istediğini anlatan 8 yaşındaki Umut Koç ise evin soğuk olması nedeniyle ders çalışmakta güçlük çektiğini, en büyük hayalinin televizyonu olan küçük bir evde yaşamak olduğunu kaydetti.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
basina, başına, gelmeyen, genc, kadinin, kadının, kalmadi, kalmadı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İnternetten telefon sipariş etti başına gelmeyen kalmadı MasteR06 Haber Arşivi 2 26 Ocak 2014 03:55
14 yaşında evden kaçtı başına gelmeyen kalmadı PassioN Haber Arşivi 0 28 Nisan 2012 17:27
Başına gelmeyen kalmadı! Angel Haber Arşivi 1 19 Ekim 2008 20:47