IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Nisan 2010, 14:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Konut alacaklar için önemli veriler




Piyasalarda yatırımcı güveni oluştuğunun en önemli belirtisini emlak sektörü verdi.

Konut kredisi kullanan her iki kişiden biri beş ile on yıl arası vadelerde borçlanmayı tercih etti. 10 yıldan daha uzun vadeli borçlananların oranı da yüzde 14’ü buldu...

Bugün'den Selma Şenol'un haberine göre emlak piyasası, küresel krizden çıktığının ipuçlarını verdi. Konut kredisi kullanıcısı, uzun vadeli borçlanma korkusunu aştı. Her iki konut kredisi kullanıcısından biri 5 ile 10 yıl arası vadelerde borçlandı. 10 yıldan daha uzun vadeli borçlananların oranı yüzde 14’ü buldu. Böylece beş yıl ve daha uzun vadelerde borçlananların toplamı yüzde 63’e ulaştı. Son 3 ayda uzun vadelerdeki kredi kullanımı en az 2 milyar TL artış gösterdi. Krizde duran satışlar da yeniden canlandı. 2009’un tamamında satışlardaki artış yüzde 24.5 oldu ve 531 bin 746 konut satıldı. Konut kredileri de özellikle 10 yıl vadeli faizlerin yüzde 1’in altına indiği ekim ayından itibaren yönünü yukarı çevirdi. Kredi kullanımı kasım ayında yüzde 2.45, aralıkta yüzde 1.61, ocakta yüzde 2.21 oranında artış kaydetti.

BİR ARSAYA 1.1 MİLYAR DOLAR


Ekonomik göstergelerin yanı sıra, son dönemde gerçekleşen bazı ihale sonuçları da kriz sonrası canlanmanın işaretlerini verdi. Emlak Konut’un Ataşehir’in doğusunda bulunan 99.1 dönümlük arsası için yapılan ihalede en yüksek teklif tutarı 1.1 milyar dolar gibi rekor bir düzeydeydi. İhaleyi değerlendiren Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum bu teklifin tüm zamanların rekoru olduğunu, aynı zamanda rakamın kriz sonrası piyasadaki canlanmanın göstergesi olduğunu söyledi.

ÖNCE STOKLAR ERİYECEK

İMSAD Başkanı Orhan Turan da faizlerin daha fazla düşmeyeceğine yönelik söylemler nedeniyle yatırımcıların mevcut faizleri inşaata yatırım için fırsat olarak gördüklerini söyledi. İnşaata yatırım yapma isteğindeki tüketicilerin talebi artıracağını, bunun da öncelikle stokların erimesini sağlayacağını savunan Turan “mevcut stoklar, şimdilik bu talebin konut üretimine yansımasını geciktirecek” dedi. Genel istihdama katkısı yüzde 6.3 düzeyinde olan inşaat sektöründe hareketlenmenin ülke ekonomisinin işsizlik oranının yeniden azalma eğilimine girmesine neden olacağını belirten Orhan Turan, Türkiye’nin hızlı büyüdüğü dönemde öncü sektörlerden olma işlevini üstlenen inşaat sektörü için önümüzdeki dönemde ciddi fırsatlar bulunduğunu açıkladı.

2005’TEN DAHA iYi

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ali Fuat Erbil, konut kredisindeki hareketin, emlağın en parlak günlerinin yaşandığı 2005 yılından bile daha iyi olduğuna dikkati çekti. Konut kredisi geçen yıl yüzde 13 büyüdü ve 42.5 milyar liraya ulaştı. Halen sektörde günde bin-bin 200 adet kredi kullandırılıyor. Kötü günlerin geride kaldığını belirten Garanti Bankası yetkilileri, sektörün bu yıl yüzde 17-18 büyüyerek 50 milyar liraya ulaşabileceğini söyledi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
alacaklar, konut, veriler, önemli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Konut alacaklar dikkat! Fiyatlar uçtu Desmont Haber Arşivi 0 02 Ocak 2015 23:12
Çocuk Haklarının İhlaline İlişkin Çarpıcı Veriler Rhytia Haber Arşivi 0 31 Ocak 2014 19:12
Silinen veriler 20 yıl sonra bile kurtarılıyor Juventus Bilişim Hukuku 0 04 Haziran 2009 21:34