IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Nisan 2010, 00:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Laz fıkrası gibi




Trabzon'da polis kontör dolandırıcıları için önlem aldı. Ancak halk bu kez kontör yerine para isteyenler yüzünden mağdur oldu..

Trabzon'da, halkı kontör dolandırıcılarına karşı bilinçlendirmek için çalışma yapan polis, hiç tahmin etmediği fıkra gibi bir durumla karşılaşınca, bazı değişiklikler yapmak durumunda kaldı.
Alınan bilgiye göre, Trabzon Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, vatandaşların mağdur olmasını engellemek için, bir süre önce, kentin işlek caddeleri, marketler ile banka şube ve ATM'leri önüne, kontör dolandırıcılığına karşı, yaklaşık bin uyarı broşürü astı.
Emekli ve çalışanların maaş aldığı tarihlerde artan kontör dolandırıcılığına karşı halkı bilinçlendirmeyi amaçlayan polis, bu broşürlerde ''Sizi telefon ile arayarak, kendisini polis, asker veya adliye personeli olarak tanıtan kişilerce çeşitli sebepler gösterilerek yapılan cep telefonu kontör taleplerine itibar etmeyiniz. Unutmayınız ki polis kontör istemez'' uyarısına yer verdi.
Bu çalışma sonucu son günlerde kontör dolandırıcılığı sayısında önemli azalma olduğunu tespit eden polis, bu sefer, kontör yerine para isteyen dolandırıcıların mağdur ettiği vatandaşlarla karşılaştı.
Banka ATM'sinden işlem yaptıktan sonra kendisini arayan ve polis olduğunu söyleyen bir kişinin istediği hesaba 5 bin lira aktardıktan sonra dolandırıldığını anlayarak Çarşı Polis Merkezi'ne başvuran bir vatandaş olduğu yönünde bilgi alan Toplum Destekli Polis Amirliği ekipleri, önce astıkları uyarı broşürlerinin yerinde olup olmadığını kontrol etti.
Broşürlerin yerinde olduğunu gören ekipler, polis merkezine giderek, mağdur vatandaşla dolandırıcılığın nasıl yapıldığına ilişkin görüştü.
Görüşme sonunda vatandaşa, ''Biz bu konuda ATM önüne uyarı broşürleri astık. Görmediniz mi" diye soruldu. ''Gördüm, okudum da. Ama orada kontör yazıyordu'' cevabını alan polis, benzer başka mağdurların da ortaya çıkması üzerine yeni bir karar aldı.
Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, ''Kontör dolandırıcılığı'' başlıklı uyarı broşürü metnindeki, ''Unutmayın ki polis kontör istemez'' ifadesini, '''Unutmayın ki polis kontör ve para istemez'' şeklinde değiştirdi.
Hazırlanan yeni broşürler, banka şubeleri, ATM'ler ve kentin işlek yerlerindeki eskileriyle değiştiriliyor.
UYARILAR İŞE YARIYOR
Yetkililer, neredeyse her üç kişiden birinin mağdur olduğu kontör dolandırıcılığına karşı, yapılan uyarılar nedeniyle vatandaşların daha dikkatli olduğunu belirtti.
Bir akrabasının başına gelen ve kendisinin de bizzat şahit olduğu dolandırıcılık olayını anlatan Ercan Akar, AA muhabirine şunları anlattı:
''Akrabamın cep telefonuna, 'Bize 250 kontör yükleyin, 10 bin lira kazanın' şeklinde mesaj geldi. Daha sonra kendisiyle kontör yüklemeye gittik. Ancak kontör yüklemeden önce, yaşanan olayları hatırlayarak, bunun dolandırıcılık olduğunu anladım. Akrabamı uyardım ama bana inanmadı ve 250 kontöründen oldu. Vatandaşlarımız artık bunlara kanmamalı.''
Bu uyarıyı okuduktan sonra artık kendisinden kontör istendiğinde belki polise gitmeyeceğini ama en azından o numarayla ilgilenmeyeceğini belirten Akar, ''Çünkü neyin ne olduğunu artık biliyoruz'' dedi.
AA

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
fıkrası, gibi, laz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gök gibi, deniz gibi, gözlerin gibi mavi şeyler. - Nursen Yıldırım Nava Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 15 Eylül 2012 00:02
Asansör Fıkrası Burce Fıkra 0 30 Mart 2012 06:34
Öğretmen Fıkrası Burce Fıkra 0 30 Mart 2012 06:33
Günün Fıkrası :D ALeMCi Fıkra 0 28 Ağustos 2010 11:00
Moderatör Fıkrası Brain Fıkra 1 03 Aralık 2008 19:06