IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Nisan 2010, 05:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Moskova'yı kana bulayan kız işte bu





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Moskova'da 39 kişinin ölümüne yol açan intihar eylemini yapanların kimlikleri tespit edildi.. İşte onlardan biri..


Rusya, 29 martta başkent Moskova’daki Lubyanka ve Park Kulturiy metro istasyonlarında meydana gelen ve 39 kişinin ölümüne yol açan terörist saldırıların yarasını sarmaya çalışırken, intihar eylemini yapanların kimliklerinin tespit edildiği bildirildi.

Rusya’nın saygın ekonomi gazetelerinden Kommersant, güvenlik birimlerinin yaptığı inceleme sonucunda Lubyanka istasyonundaki ilk saldırıyı yapan eylemcinin, 31 aralıkta güvenlik güçlerinin düzenlediği özel operasyonda öldürülen Dağıstanlı militanların liderlerinden Umalatov Magomedov’un 17 yaşındaki dul eşi Jennet Abdurahmanova olduğunu kaydetti.

Haberde, Jennet’in bazı kaynaklara göre soyadının Abullayeva olarak bilindiğini belirtilerek, "Ailesi Abdullayeva’nın Magomedov ile 16 yaşındayken internet üzerinden tanıştığını, sonra evlendiğini açıkladı" denildi.

Moskovskiy Komsomolets gazetesi de konuyla ilgili bugün yayımladığı haberde, polisin 17 yaşındaki Jennet’in üzerinde Arapça yazılmış bir aşk mektubu bulduğunu ve mektupta "Cennette buluşmak üzere" ifadesinin yer aldığını belirterek, uzmanların Kafkaslar’da Arapçanın nadir olarak kullanıldığı ve bu durumun intihar eylemcilerinin Orta Doğu’daki bir ülkede eğitim almış olabileceğini gösterdiğini savunduğu kaydedildi.

Rus Vedomosti gazetesi de ikinci patlamanın meydana geldiği Park Kulturiy metro istasyonunundaki intihar eylemcisinin de kimliğinin tespit edildiğini belirterek, ikinci eylemcinin de Dağıstan’da bu kış öldürülen militanlardan birinin dul eşi olduğunu ileri sürdü.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ancak güvenlik güçleri ikinci teröristin kimliğinin henüz belirlenmediğini ancak ilk verilere göre, bunun Çeçen kökenli güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda öldürülen ayrılıkçı Çeçen militanlardan Said-Emin Hizreiva’nın eşi Marha Ustarhanova olabileceğini kaydettiler.

Marha’nın ailesi de yaptığı açıklamada, kızlarının Hizrieva ile geçen yıl internet üzerinden tanıştığını ve evlendiğini belirtti.

Kommersant, Rus istihbarat servislerinin elinde Marha’nın öldürülen kocasının intikamını almak için intihar eylemcilerine katıldığına dair bilgi olduğunu, ancak Çeçen güvenlik birimlerinin ise Marha’nın Türkiye’de yaşadığı ve ikinci eylemcinin Marha olmadığı bilgisine sahip olduğunu duyurdu.

Rus istihbarat servisleri, eylemcilerin Dağıstan’ın Kızılyar kasabasından Moskova’ya otobüsle geldiğini tespit ederken, artık şehirlerarası otobüslere bilet alınırken uçaklarda olduğu gibi pasaport bilgileri kayıt altına alınarak satın alınabilecek.

Kommersant, Moskova metrosundaki saldırıları yapan teröristlerin ayrılıkçı Çeçen militanların lideri Umarov’a bağlı 30 erkek ve kadından oluşan "Vedeno Cemaati Şehitleri" grubu üyesi olduğunu ileri sürdü.

Polisin istasyonlardaki ve tren vagonlarının içindeki kameralardan elde ettiği, intihar eylemcisi iki kadının fotoğrafının yanı sıra, bu kadınları yönlendirdiğine inanılan, başında şapka bulunan bıyıklı bir erkeğin fotoğrafını ülke genelindeki tüm güvenlik birimlerine dağıttığı bildirildi.

METRODA İLK YARDIMA TURNİKE ENGELİ

Bu arada Rus haber ajansı RİA Novosti, Moskova metrosundaki saldırıların ardından olay yerine giden güvenlik ve sağlık ekiplerinin turnikelerin biletle çalışıyor olması nedeniyle istasyona giremediklerini, ekiplerin turnikelerin üzerinden atlayarak istasyona girmeyi başarabildiklerini duyurdu.

Metro yetkilileri, patlamaların ardından ilk önlem olarak tüm metro ağının faaliyetini durdurmayı düşündüklerini, ancak bunun milyonlarca kişiyi başkent sokaklarında paniğe sürekleyeceği ve hayatı felç edeceği gerekçesiyle yapmadıklarını kaydettiler.

Yetkililer, paniğe yol açmamak için özel eğitimli köpeklerin ve uzman polislerin istasyonlara gelerek olası başka saldırıları engellemeye çalıştığını söylediler.

Rusya genelindeki toplu ulaşım araçlarında güvenlik önlemleri üst seviye çıkarılırken, metro istasyonlarına yerleştirilen 300-400 özel eğitimli köpek sayesinde durumu şüpheli görülen kişilerin üstü aranıyor.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bu, bulayan, kana, moskovayı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Afganistan'ı kana bulayan saldırı: 50 ölü Desmont Haber Arşivi 0 23 Kasım 2014 20:00
Spartak Moskova - Lokomotiv Moskova: 1-1 Seth Haber Arşivi 0 26 Ekim 2014 18:05
D.Bakır'ı Kana Bulayan PKK'lı Vuruldu Thetis Haber Arşivi 0 28 Ekim 2012 09:51
Herkes Yudum Yudum Aşka Doyarken Ben Kana Kana İhanet İçtim... MikaiL2 Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 29 Eylül 2011 04:00
Herkes yudum yudum aşka doyarken,Ben kana kana ihanet içtim. Lady Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 28 Temmuz 2010 08:59