IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Nisan 2010, 14:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aygaz hissedarlarına iyi haber! (Ekonomi)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Aygaz dün olagan genel kurulunu gerçekleştirdi. Mali tablolar açıklandı. Hissedarlara bir de iyi haber vardı.

Aygaz’dan, dün gerçekleştirilen olağan genel kurul toplantısına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, toplantıda 2009 yılı konsolide mali tablolarına göre 315 milyon lira net dönem karı elde eden şirketin hissedarlarına 100 milyon lira brüt nakit temettü dağıtmasına karar verildiği bildirildi.

Aygaz Genel Müdürü Yağız Eyüboğlu, 2009 yılı performanslarının, stratejilerini teminden tedariğe uzanan süreçlerde aksiyona ve karlılığa dönüştürme “becerilerini” gösterdiğini vurgulayarak, öz sermaye verimliliğinin geçen yıl 2008 yılına kıyasla yüzde 19 arttığını, bunun özellikle son iki yılda küresel ekonomide yaşanan dalgalanmaların ışığında daha da anlam kazandığını ifade etti.

Eyüboğlu, Aygaz’ın 2009 yılında LPG sektöründeki liderliğini sürdürmekle kalmayıp Entek Elektrik Üretim ve Aygaz Doğalgaz iştiraklerindeki payını artırmak suretiyle geleceğe yatırım yaptığını, şirketin 2010 yılı hedefleriyle de enerji sektöründeki iddiasını sürdürdüğünü vurgulayarak şunları kaydetti:

“Koç Topluluğunun her şirketi gibi verimli, yenilikçi, rekabetçi ve karlı olmak öncelikli hedefimizdir. Bu bağlamda amacımız, LPG sektöründe inovasyon süreçlerinden faydalanarak ürünlerimizin rekabet gücünü artırmak, farklı olmak ve fark yaratmaktır. Tüplügaz ve otogaz sektöründe yalnızca liderliğimizi sürdürmeyi değil, aynı zamanda pazar payımızı büyüterek bu liderliğimizi güçlendirmeyi hedeflemekteyiz. Bu amaçla, otogaz sektöründe yeni istasyonlarla hizmet ağımızı genişletmek, tüplügaz segmentinde, özellikle kırsal kesimdeki varlığımızı daha da ileri noktalara taşımayı öngörüyoruz. Enerji sektöründe oluşabilecek fırsatları değerlendirerek, sektörde daha etkin bir oyuncu olmak da önemli hedeflerimizden biri olarak gündemimizde yer teşkil etmektedir.”

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aygaz, ekonomi, haber, hissedarlarına, iyi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ekonomi Alanında Yapılan İnkilaplar Nelerdir ? Ekonomi Alanında Yapılan İnkilaplar Zen Tarih 0 06 Mayıs 2013 19:45
TRT Haber - Türkiye`nin Haber Kaynağı Sitene Ekle Az Bulutlu 14 Aralık 2012 Cuma İsta Zen Haber Arşivi 0 14 Aralık 2012 13:56