IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Nisan 2010, 14:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PKK'lılara sahte reçeteli ilaç




Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Özel, ''sahte reçetelerle terör örgütüne ilaç gönderildiği'' iddialarına cevap verdi.

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Sekreteri Özgür Özel, ''sahte reçetelerle terör örgütüne ilaç gönderildiği'' iddialarına ilişkin, sadece belli bir grup tarafından gerçekleştirilen böylesi bir fiilin tüm eczacılara mal edilemeyeceğini bildirdi.

Özel, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde gerek yazılı gerekse görsel basında Diyarbakır, Batman, Bingöl, Siirt ve Şanlıurfa'da hizmet veren eczacıların ''sahte reçete düzenleyerek bölücü terör örgütü PKK'ya ilaç gönderdiği'' iddiasının haber konusu edildiğini hatırlattı.

Tüm bölgeyi kapsayan ve mesleğini onuruyla yerine getiren tüm meslektaşlarını töhmet altında bırakan ve ''adeta linç kültürünü besleyen bu tür haberlerin sistemli bir şekilde artış gösterdiğini'' savunan Özel, TEB olarak, mesleki disiplini korumak için gerekli tüm müdahaleleri gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Suçlu olduğu kanun karşısında ispatlananların meslek örgütlerinden de meslekten mene kadar uzanan en ağır cezayı alacaklarını vurgulayan Özel, TEB yönetimi olarak, asla suçluyu ya da suçu savunmak gibi bir tavırlarının olmadığını kaydetti.

Suçu ispatlanana kadar kişileri suçlu olarak görmek ve göstermenin hukuk kurallarına aykırı olduğunu anımsatan Özel, bu tip olaylara karışanların genellikle, ''yasaya karşı gizli bir iş birliği ile açılmış yani muvazaalı eczaneler'' olduğunu iddia etti.

Sahibinin eczacı olmadığı böylesi yerlerde, bu tür usulsüzlüklerin ve ilaç suistimallerinin yapılmasının mümkün olabildiğine işaret eden Özel, ''Bölge eczacı odalarımızla birlikte muvazaalı eczaneleri tespit ederek, yeni eczanelerin açılmaması için bir dedektif titizliğiyle çaba sarf etmemize rağmen, ne yazık ki yasal yetkilerimiz sınırlandırıldığından, tümüne engel olmamız mümkün olamamaktadır'' görüşünü ileri sürdü.

Özel, şunları kaydetti:

''Sadece belli bir grup tarafından gerçekleştirilen böylesi bir fiilin tüm eczacılara mal edilmesi, kabul edebileceğimiz bir durum değildir. Kaldı ki ortada böyle bir suçun olup olmadığı da belli değildir. Bir ihbar mektubundan ibaret olan bütün bu iddiaları mesleğimiz adına kesinlikle reddediyoruz. Birlik olarak, eğer ortada gerçekten bir suçlu varsa, yakalanması için her türlü iş birliğine hazır olduğumuzu belirtiyor, yetkililerden bu kişileri kamuoyu önünde en ağır biçimde cezalandırmalarını talep ediyoruz.''

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ilac, pkklılara, reçeteli, sahte


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bitkilerden ilaç elde edilmesi ve bitkilerin ilaç olarak kullanılması RaMSeS Biyoloji 0 13 Aralık 2014 23:56
475 sahte ilaç sitesi kapatıldı Ecrin Sağlık Köşesi 0 01 Temmuz 2013 06:04
Depresyona karşı reçeteli film Lucifer Ruh Sağlığı 0 18 Ağustos 2010 06:28
Tarımsal ilaçta reçeteli satış görüşe açıldı Cemalizim Haber Arşivi 0 21 Ağustos 2008 23:32
İnternette satılan çoğu ilaç sahte Collettivo Sağlık Köşesi 1 30 Temmuz 2008 12:40