IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Nisan 2010, 13:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Furkan'ı öldüren sürücüye 4 yıl hapis




İZMİR'in Güzelbahçe İlçesi'nde 3 aylık Furkan Topçu'nun bulunduğu bebek arabasına çarpıp ölümüne neden olduğu suçlamasıyla tutuksuz yargılanan 2.69 promil alkollü kamyonet sürücüsü 57 yaşındaki Ali Ertürk, 4 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaza geçen yıl 15 Mart'ta Yelki Semti'nde meydana geldi. Osman Topçu, eşi Esen Topçu, 5 yaşındaki kızları Sıla ve 3 aylık bebekleri Furkan Topçu ile Yelki'de bir yakınlarına gezmeye gitti. Topçu'nun yakını olan lise öğrencisi Tuğçe Ulutaş, 3 aylık Furkan'ı bebek arabasına koyup, ablası Sıla'yla birlikte gezmeye çıkardı. Bu sırada emekli Ali Ertürk, yönetimindeki 35 TZ 446 plakalı kamyonetle Güzelbahçe yönüne giderken yolun kenarında bebek arabasına çarptı. Çarpmanın etkisiyle, bebek arabasının içerisinde bulunan 3 aylık Furkan Topçu, yola fırladı. Yaralanan bebek Topçu ile Tuğçe Ulutaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Furkan Topçu, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Jandarma, emekli işçi Ali Ertürk'ü gözaltına aldı. Yapılan kontrolde Ertürk, 2.69 promil alkollü çıktı. Ertürk aşırı alkollü olduğu için ifadesi bir gün sonra alınabildi.

‘BİRDEN ÖNÜME ÇIKTILAR’

Adliye'ye sevk edilen kamyonet şoförü Ali Ertürk, ifadesinde “Üç şişe bira içtim. Eve gitmek için direksiyonun başına geçtim. Yolda tümseği geçtiğim anda bir karartı gördüm. Aniden direksiyonu kırdım. Ancak çarpmayı engelliyemedim. Neye çarptığımı fark etmedim. Daha sonra inip baktığımda ölen bebek ve yaralı kızı yerde yatarken gördüm. Yolda bir aydınlatma yoktu. Hızım 30 kilometreydi, yolun durumu hız yapmaya uygun değidi. Kazada benim kusurum yok. Bebek arabası kaldırımın aşağısındaydı” dedi. Ertürk, mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Cumhuriyet Savcısı Orhun Sezer, bir üst mahkemeye sanığın tutuklanması istemiyle itiraz etti. Hakim, Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi'nin verdiği kararda, usul ve esasa aykırılık bulmayıp talebi reddetti.

‘YAVRUMUZU BİZDEN ALDI’

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Orhun Sezer, Ali Ertürk hakkında ‘bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına sebebiyet verme’ suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Yapılan ilk duruşmaya tutuksuz yargılanan Ali Ertürk, ölen bebeğin annesi Esen Topçu, babası Osman Topçu ve avukatları Mehmet Deniz Apa katıldı. Ali Ertürk, jandarma ve savcılıkta verdiği eski ifadelerini tekrarladı. Furkan Topçu'nun gözüyaşlı annesi Esen Topçu ile babası Osman Topçu, sanıktan şikayetçi oldu. Anne Esen Topçu, “O bizim biricik oğlumuzdu. Alkollü bir kişi gelip onu bizden aldı. Dördümüzün bir arada fotoğrafı bile yok. Evimizin neşe kaynağı sustu. Alkol alıp direksiyonun başına geçen bu canavar bizi mahvetti. Bebeğimiz öldüğünden beri hayata küstük. Sanıktan şikayetçiyim” dedi. Baba Osman Topçu'da “Yavrumuzu bizden alan trafik canavarından şikayetçiyim” dedi.

‘KALDIRIMA YANAŞTIK’

Olayda yaralanan Tuğçe Ulutaş ifadesinde, “Sıla ve Furkan'la hava almak için hep birlikte dışarı çıktık. Sıla kaldırımdan yürüyordu. Yolun sağından gidiyorduk. Aracın geldiğini görünce iyice kaldırıma yanaştım. Bir anda arkamızdan gelen araç bana ve Furkan'ın içinde bulunduğu bebek arabasına çarptı. Ben şoka girdiğim için gerisini hatırlamıyorum. Bize çarpan ve alkollü olduğunu öğrendiğim kişiden şikayetçiyim” dedi. Ölen bebeğin ailesinin avukatı Mehmet Apa, olayın meydana geldiği saatte havanın karanlık değil aydınlık olduğunu öne sürdü, jandarma tarafından tutulan tutanakta asli kusurlu olarak yaralı Tuğçe Ulutaş'ın belirtilmesini de kabul etmediklerini söyledi. Avukat Apa, “Sanık, olaydan 21 saat sonra ifade verebilmiştir. Aldığı alkolün etkisinin ne kadar yüksek olduğu ortadadır. Olaydan sonra en ufak bir üzüntü ya da pişmanlık duymamıştır. Olay tamamen cinayettir. Tutuklanmasını talep ediyorum” dedi.

DURUŞMADA TUTUKLANDI

İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Turgut Yıldırım, delil ve dinlenen tanık ifadelerine göre sanığı tutukladı. İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan mahkemeye gönderilen raporda, sürücü Ali Ertürk'ün 8/8 asli kusurlu, ölen ve yaralananların ise kusursuz olduğu belirtildi. Sanığın avukatı bu rapora itiraz etti. Mahkeme heyeti talebi yerinde bulup, yeni rapor hazırlanması için dosyayı İstanbul Teknik
Üniversitesi'ne (İTÜ) gönderdi. Bu rapor uzun süre gelmeyince 6.5 ay tutuklu kalan Ali Ertürk, tahliye edildi.

Yapılan son duruymaya, tutuksuz sanık Ali Ertürk ve tarafların avukatları katıldı. Ertürk, eski savunmasını yineledi. Mahkeme, İTÜ'den gelen raporu okudu. Raporda, Ertürk'ün asli kusurlu olduğunun belirtildiği vurgulandı. Topçu ailesinin avukatı Mehmet Deniz Apa, raporlar ve tanık ifadelerine göre sanığın cezalandırılmasını, yeniden tutuklanmasını talep etti. Mahkeme heyeti, tutuklama talebini yerinde görmeyip, sanığı 4 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıp, ehliyetine 2 yıl süreyle el koydu.

‘YAVRUM ÖLDÜ CEZASI BU MU’

Duruşma sanrası kararı telefonla öğrenen anne Esen Topçu ve baba Osman Topçu, isyan etti. Henüz kendisine doyamadıkları yavrularanın trafik canavarı tarafından ellerinden alındığını belirten anne Esen Topçu, “Bir canın bedeli bu kadar mı? Yavrumuz her gece rüyalarımıza giriyor. Dördümüzün bir arada fotoğrafı bile yok. Kıyafetlerini çıkartıp kokluyoruz. Ablası sürekli onu sayıklıyor. Her şey ortada. Sürücü aşırı derecede alkollü. Neden bu kadar az ceza verildi. Böyle adalet olur mu?” dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
4, öldüren


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sevgilisini öldüren kadına 12,5 yıl hapis PassioN Haber Arşivi 0 10 Nisan 2012 20:39
Alkollü sürücüye hapis cezası geliyor! Lucifer Haber Arşivi 0 29 Temmuz 2010 14:26