IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Nisan 2010, 16:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Altın fiyatları ne zaman düşecek?(Ekonomi)




24 ayar 1 gram altının fiyatı 55,60 liraya yükselerek son 5 haftanın zirvesine çıktı. Peki iniş ne zaman?

Fiyatın yükselmesinde altın fonlarının spekülatif işlemlerinin ve yorumlarının etkisi olduğu belirtiliyor.

Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, yaptığı açıklamada, altının 58,50 lira ile 4 Aralık 2009'da zirve yaptığını hatırlatarak, ondan sonra 2 Mart'ta 55,75 lira, 3 Mart'ta 56,25 lira olduğunu, bugün de 55,60 liraya yükseldiğini belirtti.

Bu seviyenin mart başından bu yana yaklaşık son 5 haftanın en yüksek seviyesi olduğuna dikkati çeken Yıldırımtürk, şunları kaydetti:

SPEKÜLATİF YORUMLAR
''Fiyatın bu noktaya gelmesinde ellerinde altın bulunduran altın fonlarının spekülatif işlemleri ve yorumlarının etkisi var. Dün akşam petrol fiyatı gerilemesine rağmen altının bugün bu paralelde seyir izlemediğini görüyoruz. Türkiye'de ana para korumalı altın fonları oluşturuldu. Ama buna rağmen fonlara pek alıcı gelmiyor.

ALTIN FONLARINA ALICI GELMİYOR
Alıcı gelse, yüksek fiyattan satsalar altın çok daha hızlı düşecek. Ama ellerinde mal olduğu için, mala alıcı getiremedikleri için fiyat katılığı devam ediyor. Ancak önümüzdeki 3 ay içinde altın fiyatlarının dünyadaki üretim artışı, iyimserliğin artması gibi etkenler düşmesine etki edecek.''

İçerdeki fiyatın biraz dolar/TL seviyesine de bağlı olduğunun altını çizen Yıldırımtürk, şöyle konuştu:

DÜŞÜŞ OLABİLİR Mİ?
''Altının fiyatında bugünkü seviye son 5 haftanın en yüksek seviyesi. Bu seviyelerden geri dönüş bekliyoruz. Düşüş olabilir. Fiziki olarak talep çok zayıf. Ayrıca 1,150 dolar ile hesap edildiğinde burada oluşan dolar bazlı kilogram fiyatı dış piyasa fiyatının 100 dolar daha altında. Örneğin içerde bir kilogram altının fiyatı 36 bin 800 dolar olması gerekirken, şu anda 36 bin 700 dolar. Dolayısıyla bu, fiziki talebin oldukça zayıf olduğunun göstergesi. Böyle olunca da yatırımcı altın almak yerine beklemeyi tercih ediyor.''

''ALTININ FİZİKİ İŞLEMLERİ DURMA NOKTASINA GELDİ''
Platin ve paladyumdaki fiyatların da yüksek olduğuna dikkati çeken Yıldırımtürk, bu yükselişin de üretimden kaynaklandığını, bunun dünyada üretimin başladığını gösteren yükseliş olduğunu, özellikle demir-çelikte başlayan fiyat hareketliliğinin sanayide kullanılan madenlere de yansıdığını söyledi.

Bugünkü fiyatın geçen seneki fiyata çok yakın olduğunu hatırlatan Yıldırımtürk, geçen sene yılın ilk çeyreğinde satanların şu anda fiyat düşmesini beklediklerini, satıcı olanların da yükseleceği beklentisi içinde olduklarını, iki tarafın beklemesi nedeniyle altının fiziki işlemlerinin durma noktasına geldiğini ifade etti.

''HURDA DÖNÜŞÜ ŞU ANDA YOK''
İstanbul Altın Rafinerisi Başkanı Özcan Halaç da altında hurda dönüşünün şu anda olmadığına dikkati çekerek, yurtdışında avronun değer kaybetmesi, Yunanistan'daki sorun ve dolara olan güvensizliğin altının fiyatını yükselten nedenler arasında yer aldığını kaydetti.

Türkiye'de altının ons'u dolar üzerinden hesaplandığı için buradaki fiyatın bir süredir stabil seviyede olduğunu ifade eden Halaç, krizle beraber kağıt paralara olan güvenin azalmasının ve bu güvenin tam olarak geri gelmemesinin altına olan talebi gün geçtikçe artırdığını söyledi.

Halaç, Türkiye'de yastık altında 175-180 milyar dolarlık 5 bin ton altın olduğunun tahmin edildiğine değinerek, ''Dolayısıyla Türk halkı hiçbir şey yapmasa altının değer kazanmasıyla zenginliğini artırıyor'' diye konuştu.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
düşecekekonomi, ne, zaman


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Petrol fiyatları düşecek mi? Desmont Gazete Manşetleri 0 11 Ocak 2015 20:39
Çeyrek altın ne kadar oldu? 22 Aralık Altın fiyatları Desmont Gazete Manşetleri 1 22 Aralık 2014 18:07
Elektrik fiyatları düşecek mi? Desmont Haber Arşivi 0 17 Aralık 2014 19:08
Altın fiyatları ve petrol fiyatları düşüşe geçti Seth Haber Arşivi 0 27 Kasım 2014 12:15
Güncel altın fiyatları, döviz kuru ve petrol fiyatları - 25 Kasım Seth Haber Arşivi 0 25 Kasım 2014 11:53