IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Nisan 2010, 16:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
16 bin 500 kişi işsiz kalacak(Ekonomi)




Japonya'nın en büyük havayolu olan ve Ocakta iflas eden JAL, artan zararlar nedeniyle işten çıkarma planını öne çekti...

Bir zamanlar Japonya'nın en büyük havayolu şirketlerinin başında gelen ve uluslararası markalar arasında yer alan Japan Airlines (JAL), geçtiğimiz ocak ayından 25.6 milyar dolarlık borçla iflas korumasına başvururken şirketin yeniden yapılanma sürecine gireceği duyuruldu. Mart 2013 tarihine kadar 15 bin 700 çalışanın işine son verileceği açıklanırken evdeki hesap çarşıya uymadı.

Şirketin iflas korumasına başvurmasından bu yana operasyonlarında her gün ortalama 5.3 milyon ile 10.6 milyon dolar arasında zarar etmesi, yönetimin çalışanları işten çıkarma planında değişiklik yapmasına neden oldu. Çalışanların işten çıkarılma süreci Mart 2013'ten Mart 2011'e çekilirken çıkarılacak çalışan sayısı da 15 bin 700'den 16 bin 452'ye yükseldi.
MALİYET 871 MİLYON $ DÜŞECEK

Japon Nikkei Gazetesi'nin haberine göre bilançodaki zararın artmasıyla birlikte iflas korumasında yeniden yapılanma sürecini hızlandıran JAL yönetimi, hâlâ net bir plan üzerinde de anlamış değil. JAL sözcüsü Szehunn Yap, haziran sonuna kadar yeniden yapılanma programının netlik kazanacağını belirtirken, şirketin günlük zararı minimize etmek yönünde her türlü tedbiri de gözden geçirdiğini söyledi. Bu kapsamda çalışanların işten çıkarılma sürecini üç yıldan bir yıla indirmek zorunda kaldıklarını belirten Yap, sayının artmasından endişe ediyor. Kararla birlikte JAL'ın istihdam maliyetinin bir yılda 871 milyon dolar düşmesi bekleniyor. Yap, haziranda netleşecek yeniden yapılanma planı çerçevesinde JAL'ın seferlerinin iptal edileceği rotaların artacağını ve bazı varlıklarının satışa çıkarılacağını da sözlerine ekledi.
'Talep çok az, JAL sefer sayısını azaltmalı'

JAPON Ulaştırma Bakanı Seiji Maehara, Japan Airlines'ın sefer sayısını azaltması gerektiğini belirterek, sürecin en az zararla sonuçlanması için çalışanların bir yıl içinde işten çıkarılması gerektiğini savundu. Maehara, "JAL'a, içinde bulunduğu durum yüzünden uçuş talebi çok zayıf. Kısa sürede net adımlar atılmalı" dedi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
16, 500, bin, işsiz, kalacakekonomi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye'de her gün 1649 kişi işsiz kalıyor Cappy Haber Arşivi 0 17 Şubat 2015 13:20
6 bin 'Çiçek Abbas' işsiz kalacak Seth Haber Arşivi 0 17 Kasım 2014 12:18
Xbox'ta yaprak dökümü başladı, 3.000 kişi işsiz kaldı Deep Xbox 0 30 Ekim 2014 17:24
Her 5 kişiden 1'i işsiz Julw Haber Arşivi 0 15 Temmuz 2007 14:29