IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   ABD'de kritik zirve sona erdi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/328064-abdde-kritik-zirve-sona-erdi.html)

Cemalizim 13 Nisan 2010 23:21

ABD'de kritik zirve sona erdi
 
Başbakan Recep Tayip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile bir görüşme yaptı.


ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenen Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile bir görüşme yaptı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasındaki görüşmenin “çok samimi bir havada geçtiği, Ermenistan ve İran başta olmak üzere bir çok konunun ele alındığı” bildirildi.Alınan bilgiye göre, Başbakan Erdoğan ile ABD Başkanı Obama arasında yapılan görüşmede, Ermenistan ve İran başta olmak üzere bir çok konu ele alındı.
Erdoğan, Obama'ya Türkiye'nin Kafkasya ve Orta Doğu'da barışın tesisi için yaptığı çalışmaları aktarırken görüşmede ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Kafkafya bölgesiyle ilgili sürdürdükleri çalışmaların devamı için mutabakata varıldı.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Başbakan Erdoğan, ayrıca Obama'ya İran'ın nükleer programı konusundaki görüşlerini de iletti. Obama da Türkiye'nin diplomasi ve barışa yönelik çalışmalarını takdirle izlediklerini ancak çözüme ulaşmak ve ilerleme kaydetmek için bu konuda Türkiye'nin devrede kalarak girişim ve çabalarını, yapıcı katkısını sürdürmesini istedi.
“Çok samimi bir havada geçtiği” bildirilen görüşme, 15 dakika planlanmasına karşın 45 dakika sürdü. “Yapıcı ve olumlu olduğu” bildirilen görüşmede, Kafkaslar ve Orta Doğu'daki gelişmeler de ele alındı.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:43.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net