IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Nisan 2010, 15:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yunanistan iflas etmez(Ekonomi)




AB Komisyonu’nun ekonomi ve parasal işlerden sorumlu Üyesi Olli Rehn, borç krizindeki Yunanistan için “iflasın seçenek olmadığını” söyledi...

Düşünce kuruluşu Avrupa Politika Merkezi’nde konuşan Rehn, “Yunanitan’ın iflas etmeyeceğini” belirterek “alakasız” bulduğu bu ihtimali değerlendirmekten kaçındı.

Geçen yıl ekonomik büyüklüğünün yüzde 12,9’una ulaşan rekor bütçe açığını azaltma ve rekabet gücü için Yunanistan’a “maaşları düşür” tavsiyesinde bulunan Rehn, kemer sıkma önlemleri çerçevesinde kamunun yaptığı gibi özel sektörün de işçilik ücretlerini kırpması gerektiğini vurguladı.

Rehn, Avro Bölgesi ekonomi ve maliye bakanlarının 11 Nisan’da kararlaştırdığı 30 milyar avroluk yardım paketine, 8,4 milyar avroyla en büyük katkıyı yapma taahhüdünde bulunan Almanya’da kredinin serbest bırakılabilmesi için gereken meclis onayının gelmemesi ihtimalinin sorulması üzerine Almanya’nın bu konuda diğer üyeler kadar kararlı olduğunu belirterek, “Eğer (Yunanistan tarafından) yardım talep edilirse Alman taahhüdünden şüphe duymak için bir nedenim yok” dedi.

AB’nin 11 Nisan’daki kararının ardından hızla düşüşe geçen Yunan tahvil faizleri, Alman meclisinin krediye onay vermeyeceği endişesiyle tekrar yükselmeye başlayarak önceki rekoruna yaklaştı.

Uluslararası piyasalardaki son verilere göre 10 yıllık tahvillerde Avro Bölgesi’nde en düşük faizle borçlanan Almanya’ya göre yıllık yüzde 4 daha fazla faiz ödemesi gereken Yunanistan’ın uluslararası yardım almadan borçlarını döndürebilme ihtimali bulunmuyor.

Yunanistan’ın 240 milyar avroluk gayri safi yurtiçi hasılasını hayli aşarak 300 milyar avroya ulaşan borçlarını çevirebilmek için mayıs ayı sonuna kadar 11,6 milyar avro ve yılın geri kalan 7 ayında 20 milyar avro borçlanması gerekiyor.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 15 Nisan 2010, 17:00   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yunanistan iflas etmez(Ekonomi)




Yunanistan coktan iflas etti, ekonomisini kaybeden devlet hala ayakta duruyorsa bunu kendi değil baskaları sağlıyor. Yunanistan'a kim destek oluyorsa devlet artik onundur.

 

Alt 15 Nisan 2010, 20:43   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yunanistan iflas etmez(Ekonomi)




Daha önce kim destek oluyorsa yine onlar destek olmakta. Avrupa'nın şımarık veledi babalarının verdiği cep harçlığını kaybetmiş. Sorun yok Avrupa'da ki babaları cebine yine para koyar. Olli Rehn gayet doğru bir tespitte bulunmuş. Avrupa iflas etmeden yunanistan iflas etmez/ettirmezler.

 

 

Etiketler
etmezekonomi, iflas, yunanistan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Almanya'da dev iflas! Desmont Haber Arşivi 0 21 Kasım 2014 20:09
Yunanistan'da yeniden iflas korkusu N999 Haber Arşivi 1 03 Nisan 2012 20:19
Lio Yağ iflas etti Cemalizim Haber Arşivi 1 17 Eylül 2008 18:10