IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Nisan 2010, 18:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye'de benzin dünyanın 5 katı fiyata!




Akaryakıt fiyatlarını etkileyen tek şey dolardaki dalgalanmadı. Dolar düşüyor ama Türkiye'de akaryakıt artıyor.

Akaryakıt fiyatları doların düşmesine rağmen sabit kalıyor. Akaryakıt dağıtım firmaları yıllardır 3 ileri 1 geri yaparak fiyatları katlayarak ilerliyor...
Son günlerde dolar değer kaybetmesine rağmen akaryakıt fiyatları gerilemiyor. Hatta bugün Fuel Oil'e zam geldi.
Haber Turk'ten Burak Taşçı'nın haberi- Petrolün varil fiyatı 84-85 dolar aralığında oynarken petrol kaynaklarına en yakında bulunan ülkemizde akaryakıt fiyatlarında dünya birinciliğini elimizden düşürmüyoruz.
Petrolün fiyatını hep varil hesabıyla öğreniriz. Ancak bir varilin kaç litre aldığını çoğumuz bilmiyoruz. 1 varil petrol=159 litreye denk geliyor. Şu anki ham petrolün litre fiyatını bulmak çok kolay. 1 litre ham petrol= 84/159=0.52 dolara denk geliyor. Yani bu da 0.76 TL. Ancak ülkemizde işlenmiş halde petrol istasyonlarından araçlarımıza aldığımız benzin veya motorin 5 katına satılıyor.
TİCARİ ARAÇLAR ALTERNATİFİ KULLANIYOR
Doların sert düşüşüne rağmen akaryakıt fiyatlarına müdahale edilmemesi garipsenir bir durum oldu. Ülkemizde taşımacılık büyük bir paya sahip. Ancak ticari araç sahipleri akaryakıttan tasarruf etmek için doğayı kirletir hale geldiler. Yakıt tankları mazot yerine 10 numara yağ ile doluyor. 10 numara yağ hem aracın motoruna hem de çevreye oldukça zararlı. 1 kamyonun 100 km'de 22-25 litre arasında yakıt tükettiğini düşünürsek doğu illerinden İstanbul'a mal taşıyan bir kamyonun yaktığı yakıt yaklaşık olarak 1.250 TL oluyor. Ancak aynı yolu 10 numara yağ ile kateden bir kamyon 750 TL'lik bir yakıt masrafıyla hedefine ulaşıyor. (10 numara yağ=1.90 TL)


Yakıt masraflarıyla başa çıkamıyorlar
Taksici esnafı da motorin ve LPG'den şikayetçi. İşlerinin zayıf olduğunu belirten taksici esnafı yakıt ve yedek parçanın pahalılığından yakınıyor. Esnafa akaryakıtın vergi indirimli olarak verilmesini dile getiren taksiciler bu sayede para kazanabileceklerini söylüyorlar. Ayrıca 10 numara yağ yeni nesil otomobillerde kullanılamadığı için motorini en yüksek fiyattan tüketmek zorunda kalıyorlar.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
5, benzin, katy


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye'de Yıl Yıl Benzin Fiyatları MySpace Haber Arşivi 0 02 Eylül 2013 20:29
En pahalı benzin Türkiye'de N999 Haber Arşivi 0 20 Mart 2012 18:03