IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Nisan 2010, 19:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Büyük İstanbul depremi için tarih verildi




İstanbul'da olası bir depreme yönelik açıklamalar bitmiyor. Deprem profesörü Naci Görür'den ürküten açıklama.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür "7.2'den küçük olmayacak" dediği İstanbul depremi için tarih verdi. Bu depremin tarihi 2029.

Tekirdağ’ın güneyinde, Marmara Denizi’nin derin çukurluğunda bulunan Kuzey Anadolu fayının deniz altındaki kısmını incelediklerini anlatan Görür, ayrıca 1999 yılından bu yana çeşitli gemilerle Marmara Denizi’nde araştırmalar yaptıklarını hatırlattı. Marmara Bölgesi’nde olabilecek bir depremden Tekirdağ’ın da etkileneceğini belirten Görür, şöyle konuştu.

" Yaptığımız araştırmalar sonucunda, özellikle Marmaraereğlisi açıklarıyla adalar arasında kalan fay, birinci derecede risk oluşturuyor. Bu fayın kırılması durumunda Marmara bölgesinde büyük bir deprem olmasını bekliyoruz. Bu fay hattında gerçekleşecek depremden en fazla Marmara Denizi’nin güney sahillerinde yer alan yerleşim alanları, İstanbul ve Tekirdağ etkilenecek. Dolayısıyla bu bölgelerde alt yapının ve yapı stokunun bu şiddetteki bir etkilenmeye karşı deprem güvenli olması gerekir. Değilse de güvenli hale getirmek gerekir"

DEPREM 7.2’DEN KÜÇÜK OLMAYACAK

1999 yılında yaşanan depremin Marmara’yı risk altına soktuğunu bildiren Prof. Dr. Naci Görür, bu depremin 55 saniyede yoğun bir enerjiyi Marmara Denizi’nin altındaki kabuğa yüklediğini anlattı.

Kuzey Anadolu fay hattı üzerinde yaşanan depremlerin batıya doğru sürüklendiğine dikkati çeken Görür, konuşmasını şöyle tamamladı.

"En son deprem nerede olmuşsa oranın batısı tehlikeli duruma geliyor. Yani Gölcük Depremi Marmara Bölgesi’ni risk altına sokmuştur. Marmara Denizi’nde bulunan faylarda kırılma olacak ve bölge sakinleşecek. Bu bölgede olacak bir depremin büyüklüğü 7.2’den küçük olmayacak. Yani deprem kaçınılmaz. Marmara Denizi’nin altından geçen fay hattının uzandığı hat boyunca inceledik . Çeşitli bölgelerde gaz ve su çıkışı tespit ettik. Marmara’nın altında biriken enerji er veya geç açığa çıkacak. İstanbul ve Tekirdağ’ı tehdit eden bu fay hattındaki kırılma yapılan araştırmalara göre 2029’a gerçekleşecek."

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
büyük, depremi, için, tarih, verildi, İstanbul


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Doğalgazda büyük indirim için tarih verdiler Seth Gazete Manşetleri 0 27 Aralık 2014 15:00
CHP İstanbul'da istifa depremi! Seth Haber Arşivi 0 15 Aralık 2014 16:34
Freedom Wars için Tarih Verildi RaMSeS Oyun Dünyasından Son Haberler 0 26 Ocak 2014 22:51
İşte büyük deprem için beklenen tarih! Lucifer Haber Arşivi 0 11 Ekim 2010 19:35