IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Nisan 2010, 12:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kozmetikte Türk-İtalyan ortaklığı




Kozmetik alanında dünyanın en önemli fuarlarından biri olarak kabul edilen Bologna Cosmoprof Worldwide Fuarı, 16-19 Nisan tarihlerinde İtalya’da gerçekleştiriliyor.

80 bin metrekare alana kurulu fuara 65 ülkeden 2 binin üzerinde firma katılırken, beklenen ziyaretçi sayısı 120 bin olarak belirlendi. Bu sene Green Revolution - Yeşil Devrim ekolojik ürünler salonu da açılan fuarda Türkiye’yi 36’sı İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB)’in organizasyonu ile, 12’si de münferit olmak üzere toplam 48 firma temsil ediyor. Katılımcı firmalar Türk kozmetik sektörünün gelişimi ve dünya pazarındaki giderek artan yerine değinirken, fuara Türkiye’den katılımın da son yıllarda sürekli arttığını vurguluyor.

Fuarda Türk kozmetik sektörü adına bir başka sevindirici gelişme ise Cosmoprof Fuarı’nın, bu sene 6’ncısı yapılacak Beauty Eurasia Fuar’ı ile işbirliğine gitmesi oldu. Yeni adı “Beauty Eurasia powered by Cosmoprof” olacak ve Haziran ayında İstanbul’da yapılacak olan fuar 17 Nisan’da Bologna’daki fuar alanında bir kokteyl eşliğinde duyuruldu.

Cosmoprof Fuarı Uluslararası İlişkiler Direktörü Laura Zacchanini Türkiye’yi gelişmekte olan bir pazar ve Asya’ya pazarına açılım olarak gördüklerini açıklarken, Beauty Eurasia’yı organize eden İpekyolu Fuarcılık Genel Müdürü Mahmut Er yaptığı konuşmada bu birleşmeyi sınırları genişletmek ve dünyaya açılmak adına önemini vurgularken, Türkiye ve çevre kozmetik sektörünün büyümesi için de bir fırsat olacağına değindi.

Fuarın lansmanında konuşma yapan İKMİB Pazara Giriş Şube Müdürü Metin Çobanlıoğlu birleşmeden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Türk kozmetik sektörünün genç girişimcilerin de katılımıyla Avrupa ile rekabet edecek seviyeye geldiğini söyleyen fuara katılan firmalardan PeReJa Genel Müdürü Özer Susesi, Türkiye’deki fuardan da ümitli olduğunu belirtti. Katılımcılardan Dalan Kimya adına Kozmetik Müdürü Sibel Tüzün Bologna fuarının önemine ve Türk kozmetik üreticilerin geldikleri kalite seviyesine değinirken, bu kalitenin korunabilmesi için devletin yaptığı yardımlara devam etmesi gerektiğini söyledi.

Fuardaki 36 katılımcıyı organize eden İKMİB adına konuşan Metin Çobanoğlu ve Nergis Büyükkınacı Bologna fuarının sektör üzerindeki önemli etkisi dolayısıyla fuarda yapılan hamam ve sponsorluk gibi girişimlerle Türk stantlarını tanıtma çalışmalarından söz ettiler. Metin Çobanoğlu, “Türk kozmetik sektörünün gelişimi için 4 yıllık bir strateji hazırladık ve ihracatın arttırılması için yurtdışındaki fuarlara katılıyoruz. Cosmoprof bizim için çok önemli bir fuar bu fuarda da çok ciddi bir gelişim gösterdik” derken, Nergis Büyükkınacı ise, “3 yıldır bu fuara katılım organizasyon düzenliyoruz. 2008 yılında 12 firma ile geçen sene 29 firma ile katılmıştık, bu sene de 36 firmamız var. Burada bir trend alanımız var. Bu sene Türk hamamı konseptini kullandık. Türklerin temizliğe ve güzelliğe verdiği önemi vurgulamak istedik. Gelen ziyaretçilere hamam setleri hediye ediyoruz” diye konuştu. 2008’den bu yana fuarlarda firmalara destek olan İKMİB yöneticileri, Bologna fuarına katılımın her sene katlanarak arttığını belirttiler.

Hunca İthalat Müdürü Mustafa Kurfeyz, “Fuar bir prestij fuarı dolayısıyla ismimizin geçmesi çok önemli” derken, “Beauty Eurasia powered by Cosmoprof” fuarının tanıtımı için Bologna fuarını önemini vurgulayan İpekyolu Genel Müdürü Mahmut Er, “Türkiye artık dünyada sadece tekstil ve otomotivle anılan bir ülke değil, kozmetik, güzellik ürünlerinde de önemli bir ithalat ve ihracatçı konumunda. Haziran ayındaki fuarımıza şuana kadar Ortadoğu Balkanlar ve Orta Asya’dan çok sayıda ziyaretçi çekiyorduk. Bu fuar sayesinde burada daha uzak coğrafyalardan gelen ziyaretçilerle tanışma ve İstanbul’a davet etme fırsatımız oldu. Bu işbirliğiyle hem Türkiye ekonomisinin hem Türkiye fuarcılık sektöründe hem de Türkiye ve bölgedeki güzellik ve kozmetik sektörü sanayisinin gelişmesine katkısı olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Cosmoprof Bologna Fuarı'nı geçen yıl 33 bin 338'i yabancı olmak üzere 139 bin 523 profesyonel ve ticari ziyaretçinin geldiği belirtilirken, 60 ülkeden 2 bin 248 firmanın yer aldığı fuarda, başta Fransa, Almanya, Çin, İspanya, Amerika Birleşik Devletleri, Tayvan ve Güney Afrika olmak üzere bin 323 yabancı firmanın ürünlerini sergilediği kaydedildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kozmetikte, ortaklığı, türkİtalyan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türk-İtalyan Münasebetleri Ecrin Tarih 0 05 Haziran 2011 19:40
Türk-İtalyan Münasebetleri Ecrin Tarih 0 05 Haziran 2011 19:33
Türk Satış Ortaklığı Siteleri (Tüm Liste) YabanciAdam İnternetten Para Kazanma Yolları 5 07 Ağustos 2008 02:51