IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Nisan 2010, 08:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pilot bey müsait yerde inecek var!




Ulaştırma Bakanlığı'nın küçük gövdeli uçaklarla bölgesel hava taşımacılığını içeren ‘Dolmuş Uçak Projesi', Borajet'e verilen izinle hayata geçiyor. 66 yolcu kapasiteli üç adet turboprop uçağı bulunan işletme, Tokat, Siirt, Zonguldak, Kapadokya gibi havaalanlarına sefer düzenlemeyi planlıyor. İşletmenin, 15 gün sonra uçuş programını tamamlamasının ardından uçuşlara başlaması bekleniyor. Türkiye'de ‘Dolmuş Uçak Taşımacılığı' yapacak ilk işletme olan Borajet, gerçekleştireceği uçuşlarla söz konusu illeri büyük havaalanlarına bağlayacak ve böylece bu illerin dünya ile bağlantısı daha kısa sürede sağlanmış olacak. Turboprop uçaklar, sıkıştırılmış toprak meydanlara da inebiliyor. Uçaklar ayrıca 1200 metrelik pistlere de rahatlıkla iniş ve kalkış yapabiliyor.

Bu arada Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından daha önce ön izin verilen Palmali Havacılık ve Rec Havacılık'a da hava taksi işletme ruhsatı verildi.

Borajet, ATR72-500 tipi 3 adet Turboprop (pervaneli) uçak ile tarifeli ve tarifesiz seferlerle yolcu taşımacılığı yapmak üzere Ulaştırma Bakanlığı'ndan "Bölgesel Havacılık İşletme Ruhsatı" aldı.

Asıl ruhsat hazırlıklarını tamamlaması ve ilgili mevzuat kapsamındaki gereklilikleri yerine getirmesi için bir süre önce ön izin verilen Borajet, SHGM'nin yaptığı inceleme ve değerlendirmelerin ardından 22 Nisan 2010 tarihinde ruhsat almaya hak kazandı. Yaşanan bu gelişmenin ardından işletmenin, önümüzdeki 15 günlük zaman diliminin sonunda eğitim uçuşları ve uçuş programını tamamlamasının ardından uçuşlara başlaması bekleniyor.

66 yolcu kapasiteli üç adet turboprop uçağı bulunan işletme Tokat, Siirt, Zonguldak, Kapadokya gibi havaalanlarına sefer düzenlemeyi planlıyor. Türkiye'de ‘Dolmuş Uçak Taşımacılığı' yapacak ilk işletme olan Borajet, gerçekleştireceği uçuşlarla söz konusu illeri büyük havaalanlarına bağlayacak ve böylece bu illerin dünya ile bağlantısı daha kısa sürede sağlanmış olacak. 66 koltuklu çift motorlu ATR72-500 tipi Turboprop uçaklar, sıkıştırılmış toprak meydanlara da inebiliyor. Uçaklar ayrıca 1200 metrelik pistlere de rahatlıkla iniş ve kalkış yapabiliyor.

Hava taşımacılığını geliştirecek

Uçaklarının tamamını peşin ve yüzde yüz yerli sermaye ile alan işletmenin ödemesini gerçekleştirdiği dördüncü uçağının da yakın zamanda Türk Tesciline girmesi bekleniyor.
Dolmuş Uçak Projesi, küçük havaalanlarından küçük gövdeli uçaklar ile büyük havaalanlarına besleyici uçuşların yapılmasını içeriyor. Ticaret, turizm ve sanayinin yoğun olduğu yerlerdeki büyük havaalanlarına küçük gövdeli uçaklarla yapılacak çapraz uçuşlar ile hava taşımacılığının geliştirilmesi amaçlanıyor. Borajet'e verilen izin, 27 Eylül- 1 Ekim 2009 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilen ve 2023 hedeflerinin belirlendiği 10'uncu Ulaştırma Şurası'nda havacılık ile ilgili alınan kararlar içinde yer alması bakımından da büyük önem taşıyor. Turboprop uçuşların yaygınlaştırılması ile ilgili Şura kararı, şirkete verilen ruhsatla birlikte hayata geçirilmiş oldu.



ATR72-500 tipi uçağın teknik özellikleri:
Uçuş ekibi: 2 pilot, iki kabin memuru
Kapasite: 66-74
Yüklü ağırlık: 22.670 kg
Boş ağırlık: 7.850 kg
Maksimum Kalkış Ağırlığı: 22.500 kg
Motor: 2× Pratt & Whitney Canada PW127M turboprop, 1.846 kW (2.475 hp)
Hız: 507 km/h
Menzil: 1.650 km
İrtifa: 7.620 m

internethaber

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bey, inecek, müsait, pilot, var, yerde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Müsait bir aşkta bırakır mısın? Asimavi Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 19 Aralık 2010 17:58
Müsait mi Yüreğin.? кααη™ Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 15 Temmuz 2007 13:35