IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Nisan 2010, 19:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gökkuşağı Derneği Başkanı Öykü Özen'e 31.5 Yıl Hapis Cezası




'Ceza kamera şakası gibi' Işıl ARSLAN- Faruk KAHRAMAN/BURSA, (DHA) BURSA'da fuhuş çetesi kurdukları iddiasıyla yargılanan ve aralarında kısa adı 'Gökkuşağı' olan Travestileri Transseksüelleri Geyleri ve Lezbiyenleri Koruma Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği Başkanı Öykü Evren Özen ve eşinin de bulunduğu 16 sanık hakkındaki karar açıklandı.
BURSA'da fuhuş çetesi kurdukları iddiasıyla yargılanan ve aralarında kısa adı 'Gökkuşağı' olan Travestileri Transseksüelleri Geyleri ve Lezbiyenleri Koruma Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği Başkanı Öykü Evren Özen ve eşinin de bulunduğu 16 sanık hakkındaki karar açıklandı. Öykü Evren Özen ve eşi Mehmet Özen, 'Suç işlemek için örgüt kurmak' ve 'Tehditle 10 ayrı travestiyi fuhşa zorlamak' suçundan 31.5 hapis cezası verildi. Öykü Evren Özen, "Duruşmadan ceza bekliyordum ama 31 yıl hapis cezası kamera şakası gibi" dedi.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nın 3 yıl önce hazırladığı 71 sayfalık iddianamede, şiddet kullanarak 11 mağdur travestiye zorla fuhuş yaptırdıkları iddia edilen sanıklar hakkında, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'Bir kimseyi fuhuşa teşvik etmek veya yaptırmak veya aracılık etmek' suçlarından, dava açıldı. İddianamede sanıkların eylemlerini örgüt şeklinde ve zorla yaptırdıkları öne sürülen zanlıların cezasının 1.5 katına kadar artırılması istendi.

İddianamede, travestilerin 2 aylık dönemde 5 ayrı evde toplam 250 ayrı fuhuş olayı için toplam 11 bin 96 TL gelir elde ettikleri, fuhuş yapmak için birlikte olunan müşterilere 'koli' dedikleri, Gökkuşağı Derneği Genel Başkanı Öykü Evren Özen'in fuhuş eylemlerini yönettiği, travestilere zorla fuhuş yaptırdığı, her ilişki karşılığında travestilerden 10 TL aldığı, evde kalanlardan 20 TL ücreti aldığı, fuhuş yapmayanlara ise şiddet kullandığı, günde 5 müşteriden fazla kişiyle ilişkiye girenleri ise ödüllendirdiği iddia edildi.

İstanbul 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, bu örgüte üye olmak, bir kimseyi fuhuşa teşvik etmek veya yaptırmak veya aracılık etmek ve fuhuş için yer temin etmek' suçlarından 3 bin 180 yıla kadar hapisleri istenen 16 sanık hakkındaki davada son duruşma dün yapıldı. Karar duruşmada Travestileri Transseksüelleri Geyleri ve Lezbiyenleri Koruma Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği Başkanı Öykü Evren Özen eşi Mehmet Özen ile R.K., H.A., V.K., M.T., B.Ö. ve N.B. hazır bulundu. Suçsuz olduğunu söyleyen Öykü Evren Özen, beraatini istedi.

Mahkeme heyeti Gökkuşağı Derneği Başkanı Öykü Evren Özen ve eşi Mehmet Özen'e 'Suç işlemek için örgüt kurmak ve tehditle 10 ayrı travestiyi fuhuşa zorlamak' suçundan 31.5 yıl hapis cezası verdi.

"ADAM ÖLDüRENLERE BU KADAR CEZA VERMİYORLAR"

Kanunlara aykırı hiçbir şey yapmadığını ve bu dava nedeniyle 27 ay tutuklu kaldığını söyleyen Öykü Evren Özen, kararın adil olmadığını öne sürdü. Özen, şöyle dedi:

"çünkü insanlar sokaklarda rahat fuhuş yapıyor. Bunu herkes görüyor ve biliyor. Pek çok lokantada garson adı altında çok sayıda kadın pazarlanıyor. Acaba ceza alması gereken ben miyim, yoksa bunlara neden olan insanlar mı? Duruşmadan ceza bekliyordum ama 31 yıl hapis cezası kamera şakası gibi! Benim arkadaşlarım travesti ve fuhuş dışında hiçbir seçenekleri yok. Ben de defalarca belediyeye, valiliğe başvurdum. Her kapıdan kırmızı kart görüyorum. 31 yıl 6 ay ceza aldım. Adam öldürenlere bile vermiyorlar bu kadar ceza. 'Sen zorla fuhuş yaptırmışsın' diyorlar. İyi de bu insanlar 10 yıldır fuhuş yapıyor. Ben 10 yıldır burada değilim ki! Kararın temyizi için Yargıtay'a başvurduk. Yargıtay'dan gelecek karara çok güveniyorum."


__________________
Her$eyimi saf dı$ı ßıraktım korkularımı ßiLe sancıLarım ipi kopan ßir Oltanın ucunda kaLdı ßeLki'de ßir ßaLığın ßoğazında sakLı..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
315, hapis, Öykü, Özene


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şırnak Belediye Başkanı hakkında 5 yıl hapis cezası istemi Cemalizim Haber Arşivi 0 12 Eylül 2008 00:43
Batman Belediye Başkanı Kalkan'a 1 yıl hapis cezası Cemalizim Haber Arşivi 0 09 Eylül 2008 17:40
Batman Belediye Başkanı Kalkan'a 1 yıl hapis cezası Cemalizim Haber Arşivi 0 09 Eylül 2008 14:09