IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Nisan 2010, 19:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aygül Özkan Yemin Ederek Görevine Resmen Başladı




Aygül Özkan Yemin Ederek Görevine Resmen Başladı

Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanı Christian Wulff tarafından Eyalet Sosyal İşler, Kadın, Aile ve Sağlık Bakanı olarak kabineye aldığı CDU'lu Aygül Özkan dün mecliste yemin ederek görevine başladı.

AŞAĞI Saksonya Eyaleti Hıristiyan Demokrat Partili (CDU) Başbakan Chiristian Wulff tarafından Sosyal İşler, Kadın, Aile ve Sağlık Bakanlığına atanan Türk kökenli CDU'lu politikacı Aygül Özkan, dün Aşağı Saksonya Eyalet parlamentosunda yemin ederek görevine başladı.

SPD VE YEŞİLLER RET OYU VERDİ

Wulff tarafından kabineye dahil edilen 4 yeni bakan için mecliste güven oylaması yapıldı. Oylamada Yeşiller ile Sosyal Demokrat Partisi (SPD) yeni bakanlara güven oyu vermedi. Buna rağmen 152 milletvekilinden oluşan meclisin büyük çoğunluğu evet dediği için kabine güven oyunu aldı. Yemin töreninde en çok Özkan alkış aldı.

AİLESİ YALNIZ BIRAKMADI

Dün mecliste yemin ederek Almanya'nın Türk kökenli ilk bakanı olan Aygül Özkan'ı ailesi de Yalnız bırakmadı. Yemin törenine Aygül Özkan'nın eşi Dr. Hakan Özkan, babası Aydın ile annesi Nuran Özer ve kız kardeşi Aynur'da katıldı. Oldukça heyecanlı gözüken Özkan'ın ailesi basına bir açıklama yapmadı. Anne Nuran Özer, kızıyla gurur duyduğunu dile getirdi. Yemin töreni sonuna kadar mecliste kalan Özkan ailesi daha sonra Hamburg'a döndü.

EŞİ DESTEK VERDİ

Aygül Özkan ile birlikte meclise gelen eşi Hakan Özkan, eşini bir saniye Yalnız bırakmadı. Eşinin bakan olmasını kendisini çok sevindirdiğini dile getiren Hakan Özkan, bundan sonra bir ayaklarının Hannover'de olacağını dile getirdi. Hakan Özkan, ?Ben Hamburg'daki işimi bırakıp buraya yerleşemem. Bir yolunu bulacağız. Belki de her gün Hamburg'a gider gelirim. İki haftadır çok yoğunuz. Bu konuyu oturup konuşacağız? dedi.

Yapılan yemin töreninden sonra yeni kabine meclis önünde basın mensuplarına topluca resim verdi. Yemin töreni sonrası bakanlık koltuğuna oturan Özkan'ı kutlamak için milletvekilleri kuyruk oluşturdu. Heyecanlı gözüken Özkan, kendisine getirilen çiçekleri kabul etti. Özkan daha sonra ailesinin ve eşinin yanına geçti.

WULFF SORUN KAPANDI

Mecliste bir konuşma yapan Wulff, Özkan'nın okullarda dini sembollerin kullanılması yönünde yaptığı açıklama nedeniyle kendisiyle konuştuğunu, bu konunun artık kapandığını, Özkan'ın okallarda dini sembollere karşı olmadığını dile getirdi.

Özkan'nın meclisteki yemin törenini Hannover Başkonsolosu Aydın İlhan Durusoy ile çok sayıda dernek başkanı da takip etti.

__________________
Her$eyimi saf dı$ı ßıraktım korkularımı ßiLe sancıLarım ipi kopan ßir Oltanın ucunda kaLdı ßeLki'de ßir ßaLığın ßoğazında sakLı..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aygül, başladı, ederek, görevine, resmen, yemin, Özkan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kamu'da F klavye uygulaması resmen başladı MasteR06 Haber Arşivi 0 10 Aralık 2013 12:17
Cübbeli-Gülen savaşı resmen başladı! Lucifer Haber Arşivi 0 12 Aralık 2011 09:26
CHP'de koltuk savaşları resmen başladı Lucifer Haber Arşivi 0 22 Kasım 2011 09:27
Yeni polemik resmen başladı! Slipknot Cep Telefonlar 0 07 Eylül 2010 18:49