IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Nisan 2010, 20:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Klasik Seri Katil Profiline Uymuyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Prof. Coşkunol, 3 cinayette katilin çok hızlı hareket etmesinin klasik seri katil profiline uymadığını
EGE üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Hakan Coşkunol, İzmi'de işlenen 3 cinayette katilin çok hızlı hareket etmesinin klasik seri katil profiline uymadığını söyledi. Prof.Dr. Coşkunol, "Bu bir seri katil profilinden öte çok gergin psikotik nüveli bir olgudur" dedi.

Prof.Dr. Coşkunol, gazete ve televizyon haberlerinden izlediği cinayetlerle ilgili DHA'ya değerlendirmelerde bulundu. Seri katilde önce profil analizinin yapılması gerektiğini, eğer bu bir seri katilse o profil analizine uygun bir şekilde kişilik özelliklerinin değerlendirilerek yapılması gerektiğini belirten Prof.Dr. Coşkunol, şunları söyledi:

"Seçtiği kurbanlar, kurbanların seçimle özellikleri, tehdit ettiği, öldürdüğü kişiler o seri katilin kişilik özelliklerini belirler. Şunu net olarak söylemek gerekiyor; başka bir insanın canına kast edebilecek, ona zarar verebilecek eylemde bulunan kişi tabii ki sağlıklı olarak değerlendirilmemelidir. Hele hele süreklilik haline getirecek bir kişiyse bu seri katillikle ilgili süreçte çoğunlukla sağlıksız kişilik özellikleri olan olgular ön plana çıkmakta.

Bu olgulara bakıldığı zaman çocukluk çağı travmaları çok ciddi bir şekilde kendini gösteriyor. Yani özellikle çocukluk çağında anne babadan uzak kalma ya da anne babayla ya da onu yetiştiren kişilerle ilgili çok ciddi taciz öyküleri olabiliyor. Bunlar o davranış kalıbının da oturmasına neden olabiliyor. Yani o yüzden burada biraz da gazetelerden okuduğum haberler doğrultusunda değerlendirme yapabiliyorum. Özellikle kafadan vurma şeklinde, onların eşyalarını da alıyor. Bu katille ilgili olarak. Burada çok sağlıklı olduğunu düşünemiyorum. İşkence var mı yok mu bilemiyorum. Hepsi kadın, yalnız olan kadınlar. Burada çok ciddi bir öfke var gibi görünüyor. Burada niyet sadece bir hırsızlık değil. Tamamen aslında çok daha farklı bir niyet söz konusu. Öyle olduğu için burada ağır sosyopatik kişilik özellikleri, antisosyal kişilik özellikleri ile paranoid kişilik özellikleri olabilecek çocukluk çağı travmalarının çok ciddi yaşanmış olabileceği böyle bir seri katil profiline uyabilecek gibi görünüyor. Her yaş grubundan olabilecek bir kişi olabilir."

ÖNCEDEN DE BENZER EYLEMLERDE BULUNMUŞ OLABİLİR

Prof.Dr. Coşkunol, seri katillerin bu kadar hızlı hareket etmeyeceğini ancak akut psikotik dönemdeyse, atak geçiriyorsa söz konusu olabileceğini söyledi. Prof.Dr. Coşkunol, şöyle konuştu:

"Tahmin ederim şu anda akut psikotik dönemde. Eğer bu bir seri katilse, bu kadar hızlı hareket etmez. Yani üç günde üç kişiyi öldürecek kadar hızlı hareket edecek bir seri katil, akut bir dönemdedir, bir atak geçiriyordur. Bunun öncesinde bununla ilgili başka şeyler de olabilir. Mesela önceden de böyle bir takım eylemde bulunmuş bir kişidir, çok büyük ihtimalle. Ama bu eylemler çok geride kalmıştır ve hatırlanmıyordur şu anda. ya da aynı şekilde olmamıştır. Fakat şimdi bir atak içinde olduğu için o kadar hızlı sürede oluyordur. Normalde mesela seri katillerlerde belli bir süre bekler ve sindirir o olayı. Burada o sindirme süreci yok. O nedenle böyle bir seri katilin bu kadar hızlı hareket edeceği çok düşük bir ihtimal.

Birinci ihtimal farklı şeylerin olabilirliği vardır, diye düşünüyorum. İkinci ihtimal ise böyle bir durumda; bu bir seri katil profilinden öte çok gergin psikotik nüveli bir olgudur. Bunlarda seri katillerde klasik, alışageldiğimiz düşünceden farklı bir şey sözkonusudur. Yani böyle bir durumda bu olayla ilgili tepkileri izleyip onun etrafında dolaşma, ne olduğunu görüp gerginlik atışından sonra onun gerginliğini rahatlatması gerekir. Bir dönem geçmesi gerekir. Ama o dönem geçmeden eğer bu kişiyse bir ikinci bir üçüncü daha yapılıyor. Öyle bir şey seri katil mantalitesine çok uymayan bir şey. Burada belirli bir zaman geçer, ondan sonra olur. Hızlanıyorsa süreçler aslında onun bir takvimi olmadığını gösterir. Mesela ayda bir, 15 günde bir eyleme girişir ama o süreçte hızlanması aslında bu seri katil profilinin de değiştiğini de gösterir bizim için. Bu kadar hızlı olmaması gerekiyor, aslında."

VATANDAŞLARA UYARI

Prof.Dr. Coşkunol, vatandaşlara da dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu. Sokakta sağlıksız bir insanın dolaştığının bilinmesi gerektiğini, buna göre önlem alıp mümkün olduğunca yakınlarıyla birlikte olmalarını öneren Prof.Dr. Coşkunol, "En önemlisi böyle bir durumda buna uyabilecek profilde herhangi bir insan varsa polisle işbirliği içine girmek gerekiyor" dedi.

__________________
Her$eyimi saf dı$ı ßıraktım korkularımı ßiLe sancıLarım ipi kopan ßir Oltanın ucunda kaLdı ßeLki'de ßir ßaLığın ßoğazında sakLı..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
katil, klasik, profiline, seri, uymuyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kadın Seri Katiller, Kadin Katiller, İlk Kadın Seri Katil, En Ünlü Seri Katiller PauL Esrarengiz Olaylar 0 01 Şubat 2012 18:11
IF'e Seri Katil dadanirsa.. Süslü Serbest Kürsü 8 01 Ocak 2009 03:38