IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Mayıs 2010, 12:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Genelkurmay Taraf'ı bombaladı





Taraf'ın Tunceli'deki baskınla ilgili ortaya attığı iddiaya bugün cevap geldi. Genelkurmay, iddiaları yalanladı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, 30 Nisandaki saldırı ile ilgili bugün basında çıkan haberin "hayali bir şahsın asılsız ve maksatlı ifadelerine dayandırıldığı ve tamamen gerçek dışı olduğu" bildirildi

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"4 Mayıs tarihli günlük basında; Tunceli-Nizamiye Sarıyayla Jandarma Karakolu'na, anılan karakolda daha önce kısa dönem askerlik yapmış ve terhis olmuş bir kişinin yazdığı mektuba atfen, 30 Nisan 2010 tarihinde teröristler tarafından yapılan saldırı eylemi sırasında; termal kameralar ile karakoldaki iki uçaksavar silahından birinin ve yağmurdan ıslanması nedeniyle G-3 piyade tüfeklerinin çalışmadığı, istihbarat raporlarına rağmen karakolun olası saldırılara karşı hazırlıklı olmadığı, karakol silah ve teçhizatının zayıf olduğu yönünde basında haberler yer almıştır.

Haberde yer alan hususların, saldırı anında karakolda dahi olmayan bir hayali şahsın asılsız ve maksatlı ifadelerine dayandırıldığı ve tamamen gerçek dışı olduğu kamuoyuna saygıyla duyurulur."


'TARAF'IN HABERİNDE NELER VAR?

Askerliğini Sarıyayla'da yaptığı iddia edilen bir kişi, Taraf'a gönderdiği ihbar mailinde çarpıcı iddialarda bulunmuştu.

'TERMAL KAMERA ÇALIŞMIYORDU İDDİASI'

Saldırı istihbaratına rağmen 30 Nisan gecesi karakolun termal kameraları çalışmıyordu.
Karakoldaki iki uçaksavardan biri saldırı sırasında çalışmadı. Ahmet Eyce bu nedenle şehit düştü. Karakol konumu ve coğrafyası nedeniyle sürekli yağış alır ve sis olur. Kışın üç ay araç bile çıkamazdı. PKK'nın Tunceli-Bingöl sınırındaki geçiş noktasında kurulu karakolun teçhizatı çok zayıf.
İstihbarat raporlarına rağmen karakolda olası saldırıya karşı bir hazırlık ya da önlem alınmamıştı.

UÇAKSAVARDAN BİRİ ÇALIŞMIYOR İDDİASI

Mektupta şunlar anlatılıyor:


Bu karakol elindeki silahlar bakımından Tunceli'nin en fakir karakolu. Silahlar basit, eski bir btr veya tank bulunmuyor. Sadece iki uçaksavar var ve Ahmet Eyce kardeşimiz bunun başına geçtiğinde çalışmadığı için şehit düştü.

KALAŞNİKOF VE G-3 KIYASLAMASI

Bunun haricinde 2-3 tane makinali tüfek var ve onlar da içler acısı. Bir de arkadaşların elinde azıcık su görse çalışmayan G3 piyade tüfeği var.

(Bu silah sürekli yağış alan bir yerde terör önleme görevi olan askerlere verilmesi de manidar, teröristlerin elinde suda bile çalışan kalaşnikof var.) Ve ön önemli saldırı istihbaratı alınmasına rağmen karakoldan aldığım bilgiye göre karakolun termal kameraları çalışmıyordu."

BASKIN ERZURUM GRUBUNDAN

Tunceli'nin Nazimiye ilçesine bağlı Sarıyayla Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırıyı Erzurum'a bağlı PKK'lı grubun gerçekleştirdiği öne sürülüyor. İddiaya göre saldırı emrini sözde Erzurum eyalet sorumlusu 'Peri' kod adlı Haşim Kaya verdi. PKK'lı grubun 2009 yılı içerisinde karakolla ilgili keşif yaptığı gelen haberler arasında.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bombaladı, genelkurmay, tarafı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Taraf'tan Genelkurmay'a 'Hodri meydan!' Lucifer Haber Arşivi 0 24 Ocak 2010 18:44