IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Mayıs 2010, 13:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
CDU'DAN Türkçe için Yeşil ışık




Hannover Belediye Meclisi CDU Grup Başkanı Jens Seidel ile Uyum Sözcüsü Christine Handke Türk basınıyla bir araya geldi. Toplantıya CDU Linden yönetim kurulu üyesi Muammer Duran ve CDU partisinde çalışan Funda Yıldız'da katılmadı.

AŞAĞI Saksonya Eyaleti'nde CDU'nun göçmen ve Türklere yönelik açılımı devam ediyor. İlk açılımı Muammer Duran'a kapıyı açarak başlatan, daha sonra Aygül Özkan'ı bakanlık koltuğuna getiren CDU Hannover, son olarak da Türk basınıyla tanışma toplantısı düzenleyerek açılıma devam etti. Hannover'in tarihi belediye binasında düzenlenen toplantıya belediye meclisi Grup Başkanı Jens Seidel ile Uyum Sözcüsü Christine Handke katıldı.

CDU'nun Hannover'de birinci parti olması için çalıştıklarını, göçmenleri kazanmak istediklerini, Türklerin oylarını önemsediklerini dile getiren Jens Seidel, „Ben Müslümanlarla Hıristiyanlar arasında çok benzerlik olduğuna inanıyorum. Bu nedenle partimiz Türk kökenli Müslümanlara açık. Parti olarak eşitlikten, kültür zenginliğinden yanayız. Bu nedenle diğer partilerin yapmadığını yaparak kadromuza başarılı Türkleri katıyoruz ve katmaya da devam edeceğiz. Bu ülkede sorunlar yok değil. Ancak sorunları çözmek için mücadele etmek lazım. Biz, ırk ve din ayrımı yapmadan her gence eşit derecede meslek eğitimi verilmesiyle, yurt dışındaki diplomaların tanınması yönünde çalışmalar yapıyoruz. Anadilin önemini biliyoruz. Bu konuda isteyen herkese destek vereceğiz. Türklerle daha yakın olmak istiyoruz. Bu nedenle onları partimize bekliyoruz. Sorunların çözümü için her konuda yardımcı olmaya hazırız. Eğer sorun varsa sorunlar konuşularak çözülür“ dedi.

TÜRKÇE İÇİN YEŞİL IŞIK

Hannover Meclisi CDU Uyum Sözcüsü Christine Handke ise Türkçenin ikinci yabancı dil olması yönünde çalışabileceklerini söyledi. Bu konuda kendilerine bir talepte bulunulmadığını anlatan Handke, „Aşağı Saksonya Eyaleti'nde çok sayıda Türk yaşıyor. Türkçe bildiğim kadarıyla burada Almancadan sonra kullanılan en yaygın dil. Neden Türkçe okullarda ikinci yabancı dil olmasın. Ancak bu konuda ciddi talebin gelmesi gerekiyor. Biz CDU olarak buna karşı değiliz. Ana dil eğitimine de önem veriyoruz. Anadilini iyi bilen bir çocuk Almancayı da çok iyi biliyor. Biz parti olarak göçmen çocukların anaokullarına daha erken yazılmasını, okulların tam gün olmasını, uyum yönünde çeşitli projelerin hayata geçirilmesini istiyor ve bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Uyum tek yönlü değil, karşı tarafında gayret göstermesi gerekiyor. Son olarak Almanya'nın yüksek meslek sahibi insanlara ihtiyacı var“ diye konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cdudan, için, türkçe, yeşil, ışık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık