IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Temmuz 2007, 19:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Selim, dünyanın en zengini oldu




Microsoft şirketinin kurucusu Bill Gates, uzun süredir elinde tuttuğu "dünyanın en zengin adamı" unvanını Meksikalı telekom devi Carlos Slim'e kaptırdı.


Microsoft'u kurarak yaptığı yazılım devrimi sayesinde 1995 yılından bu yana dünyanın en zenginleri listesinde birinciliği kimseye kaptırmayan Bill Gates, Meksikalı dolar milyarderi Carlos Slim Helu tarafından geçildi.
Slim, servetini 67.8 milyar dolara çıkardı. Gates'in serveti ise 59.2 milyar dolarda kaldı. En zengileri sıralamasında Forbes dergisinin hazırladığı liste referans alınıyor. Mart ayında açıklanan son listede Gates, 56 milyar dolar ile birinciydi. Slim'de 49 milyar dolarla üçüncü sıradaydı. Forbes, nisan ayında Slim'in ikinci Warren Buffet'ı geride bıraktığını açıkladı. Yapılan son hesaplamalara göre Slim'in şirketlerinin hisselerindeki değer artışı birinci olan Gates'i geride bıraktı. Gates'in serveti yılın ikinci çeyreği itibariyle 59.2 milyar dolara yükseldi. Slim'in 67.8 milyar dolara ulaştı.


TELEKOMDAN GELEN SERVET

Slim'in servetinin kaynağı 1996 yılında özelleştirmeden aldığı Meksika'nın Telekom'u Telmex, Latin Amerika'nın en büyük cep telefonu operatörü America Movil ve bankası Inbursa'dan geliyor. Mart ayından haziran sonuna kadar America Movil'in hisselerinde yüzde 27'lik artış gerçekleşti. Telmex'in hisseleri de yılın ikinci çeyreğinde yüzde 11, Inbursa da yüzde 20 arttı. Gates'in servetinin ana kaynağını oluşturan Microsoft hisseleri ise aynı dönemde yüzde 5.7'lik artış sağladı.


BABASININ ADI YUSUF SELİM'Dİ
SLİM'İN babası Yusuf Selim Lübnan'da doğdu. O dönemler Osmanlı toprağı olan Lübnan'da yaşayan Haddad 1902 yılında Lübnan'dan Meksika'ya göç etti. Haddad emlak işinde başarıya ulaştı. Slim, kendisi de Lübnan göçmeni bir ailenin kızı olan Linda Helu ile evlenen Yusuf''un beşinci çocuğu olarak 1940 yılında doğdu. Meksika'da babasının Selim olan soyadını tam telaffuz edemedikleri için ailenin soyadı zaman içerisinde Slim olarak değişti. Slim, babası gibi bir süre inşaatçılık yaptı. Slim'in asıl başarısı ise 1990 yılında Meksika'da özelleştirilen telekom şirketi Telmex'i satın almasıyla birlikte başladı. Slim telekom sektöründe LAtin Amerika'nın en büyük ismi oldu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dunyanin, en, oldu, selim, zengini


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Burcu Esmersoy reklam zengini oldu Seth Haber Arşivi 0 27 Aralık 2014 18:08
Dünyanın En Güzeli Belli Oldu Tufan Haber Arşivi 0 15 Aralık 2014 09:40
Dünyanın en büyük ekonomisi Çin oldu Desmont Haber Arşivi 0 10 Aralık 2014 18:49
18 yaşında loto zengini oldu Angel Haber Arşivi 0 30 Eylül 2008 16:13