IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mayıs 2010, 08:03   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
New York'ta cami tartışması




New York'ta cami tartışması

11 Eylül saldırılarına hedef olan ikiz kulelerin yanına yapılacak cami tartışma yarattı

11 Eylül saldırılarına hedef olan ikiz kulelerin bulunduğu bölgenin 200 metre yakınına yapılması planlanan cami tepki çekti. Saldırı kurbanlarının aileleri “Bu açık bir saldırı” derken, Belediye “Burası özel mülk, istediklerini yapabilirler” açıklamasını yaptı



11 Eylül 2001’de New York’taki Dünya Ticaret Merkezi kulelerine yapılan saldırılar sonucu 3 bini aşkın insan ölmüş, bu saldırıları o dönemde pek fazla insanın adını bilmediği terör örgütü El Kaide’nin düzenlediği ortaya çıkmıştı. Saldırılarda yıkılan kulelerin yeri yıllardır boş kalırken, “sıfır noktası (Ground Zero)” adı verilen bu bölgeye bir anıt yapılması için çalışmalar başlatıldı. Saldırı sırasında kulelerden sadece 200 metre uzaklıkta olan bir bina da üzerine düşen enkaz parçaları nedeniyle büyük hasar gördü. İslam ile Batı dünyası arasındaki diyaloğu geliştirmek amacıyla kurulan ’Kurtuba Girişimi (Cordoba Initiative)’ adlı dernek bu binayı satın alarak yerine 13 katlı bir cami ve İslami kültür merkezi yapmak için girişmelere başladı. Ancak bu proje bazı New Yorkluları ayağa kaldırdı. Özellikle 11 Eylül kurbanlarının ailelerinin dernekleri, sıfır noktasının yakınına cami inşa edilmesinin “açık bir güç gösterisi” olduğunu savunarak, belediyeden inşaatı durdurmasını istedi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



New York Belediyesi ise “Bu bölge özel mülktür. Bu araziye inşa edilebilecekler arasında ibadethaneler de var. Bu nedenle bu inşaatın bizim açımızdan bir sakıncası yoktur” açıklamasını yaparak, bu talepleri reddetti. Ancak “Amerika’nın İslamlaşmasını Durdurun” adlı hareketin lideri Pamela Gellar, inşaatı “Müslümanların meydan okuması” diye nitelendirdi ve camiyi engellemek için ellerinden ne gelirse yapacakları söyledi. Hareket 6 Haziran’da camiye karşı büyük bir gösteri yapacaklarını da açıkladı.

Maliyeti 100 milyon dolar

İçinde 2 bin kişilik caminin yanısıra 500 kişilik bir tiyatro salonu, yüzme havuzu ve basketbol sahası da yer alacak olan İslami kültür merkezinin yapımındaki en önemli sorun maliyetin nasıl karışlanacağı. ’Kurtuba Girişimi’, yapım masrafları 100-150 milyon dolar olarak hesaplanan binanın inşası için bağış toplamaya başladı.



‘Biz yaraları sarmak istiyoruz’


Camİyİ yapan Kurtuba Girişimi’nin kurucularından İmam Faysal Abdulrauf, gelen tepkilerin yersiz olduğunu savunarak “Bizim amacımız 11 Eylül’ün yaralarını sarmak. Bütün dinlerin birarada yaşayabileceğini göstermek istiyoruz. Bu sayede aşırılılıklardan kurtulabiliriz. Biz terörü 11 Eylül saldırılarından önce de lanetledik. Şimdi de lanetliyoruz. Bizim sesimiz ılımlı bir ses. Ancak bizi duymamakta ısrar ediyorlar” dedi.



‘Bu yapılan büyük saygısızlık’


‘Amerİka İçin Harekete Geçin’adlı derneğin Başkanı Brigitte Gabriel “Bu, 11 Eylül kurbanlarını rahatsız edecek bir girişim. Saygısızlıktan başka bir şey değil. Bölgede yaşananları düşünerek daha dikkatli kararlar alınmalıdır. Caminin burada yapılacak olmasından çok rahatsısız. Her gün yüzlerce öfkeli e-posta alıyoruz. Her şeyden önce bu kadar büyük bir paranın nereden geldiği de soruşturulmalı” diye konuştu.



vtn

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cami, tartismasi, tartışması, yorkta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
York Chocolate Kedisi, York Chocolate Kedisinin Özellikleri Violent Evcil Kediler 0 10 Mart 2014 20:52
"Eski - Yeni" Tartışması, (Abes-Muktebes Tartışması), Sue Türk Dili ve Edebiyatı 0 07 Kasım 2011 12:17
Sinagoglu kiliseli cami tartışması Cemalizim Haber Arşivi 0 15 Eylül 2008 17:26
Cami. Dilara Dini Resimler 0 10 Eylül 2008 17:42