IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Mayıs 2010, 09:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sıcaklar 3 ila 5 derece azalacak




ANKARA (ANKA) – Sıcaklar güney, iç ve batı bölgelerde bugün 3 ila 5 derece azalacak, kuzeydoğu kesimlerde 1 ila 3 derece artacak. Bu arada kuzey, iç ve batı kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey, iç ve batı kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul'un Anadolu yakası, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Yalova) ile İzmir, Manisa, Aydın, Kütahya, Bolu, Düzce, Karabük, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat ve Ordu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
Sıcaklar güney, iç ve batı bölgelerde bugün 3 ila 5 derece azalacak, kuzeydoğu kesimlerde 1 ila 3 derece artacak.
Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.
-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-
Yağışların Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul'un Anadolu yakası, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Yalova) ile İzmir, Manisa, Aydın, Kütahya, Bolu, Düzce, Karabük, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat ve Ordu çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, lokal su baskını, yıldırım düşmesi v.b) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.
-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-
Rüzgarın, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.
-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-
Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:
İSTANBUL: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde Anadolu yakasında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. (20)
ANKARA: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (20)
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. (20)
ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren iç kesimleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (27)
ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (20)
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (21)
ERZURUM: Parçalı, zamanla çok bulutlu (23)
DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu (29)
-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-
Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:
MARMARA: Parçalı çok bulutlu, güney ve doğusu ile Tekirdağ çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların İstanbul'un Anadolu yakası, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların İzmir, Manisa, Aydın ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
AKDENİZ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, batısı ile doğusunun iç kesimleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; iç kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.
İÇ ANADOLU: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Kırşehir, Nevşehir, Aksaray ve Karaman illeri dışında bütün bölge aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; bölgenin güney ve doğusunda güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.
BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde Bolu ve Düzce ile zamanla bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde Bolu, Düzce, Karabük ve Sinop çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Samsun, Amasya, Tokat ve Ordu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı, zamanla kuzey ve batısı çok bulutlu, Ardahan çevreleri sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. (ANKA)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
3, 5, azalacak, derece, ila


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sıcaklık 10 derece azalacak CtrL İnternet Dünyasından Haberler 0 30 Kasım 2013 14:10
Sıcaklık 6 derece azalacak, 6 haziran 2012 Hava Durumu Violent Haber Arşivi 0 06 Haziran 2012 09:50
Hava sıcaklığı 8-10 derece azalacak Dilara Haber Arşivi 0 01 Eylül 2010 13:40
Sıcaklar 2 ila 4 derece azalacak Dilara Haber Arşivi 0 19 Haziran 2010 13:36