IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Mayıs 2010, 19:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
TİM'den 250 bin kişiye iş fırsatı




Türkiye'deki firmaların üretim, ihracat ve kapasitelerinde artış var. TİM bu yıl en az 250 bin yeni istihdam yaratacak.

Avrupa’da yaşanan kriz giderek derinleşirken Türk şirketlerinden moral veren rakamlar gelmeye devam ediyor. 50 bine yakın üyesi bulunan Türkiye İhracatçıları Meclisi (TİM), ilk kez 3’er aylık ihracatçı eğilim araştırma sonuçlarını açıkladı. En fazla ihracat yapan 313 firmanın katıldığı araştırmaya göre, ilk 3 ayda firmaların yüzde 56’sı üretimlerinin, yüzde 55’i ihracatının, yüzde 52’si de kapasite kullanım oranlarının arttığını açıkladı.

KÂRLILIK DÜŞÜYOR
Ancak ilk çeyrekte firmaların yüzde 50.2’si kârlılığının düştüğünü, yüzde 15.3’ü de arttığını ifade etti. Bu dönemde firmaların yüzde 42’si yeni pazarlara girdi. Özellikle İran, Suriye ve Irak’a yönelim orttı. Firmaların yüzde 75.4’ü girdi maliyetlerinin, yüzde 50.8’i hammadde birim ithalat fiyatının yükseldiğini dile getirdi.

Araştırma sonuçlarına göre, firmaların yüzde 50.8’i kendi işlerini yüzde 45.4’ü de Türkiye ekonomisinin iyiye gideceğini düşünüyor. Avrupa’da işlerin kötüleşeceğini düşünenlerin oranı yüzde 46.3 olurken, dünya ekonomisinde işlerin düzeleceğine inanların oranı yüzde 42.2. eğilim araştırmasına katılan firmalar ilk çeyrekte istihdamda da artış yaşandığını kaydettiler. Ocak-Mart 2010’da beyaz yakalı çalışan ortalama sayısı 25, mavi yakalı çalışan ortalama sayısı 130 ve Ar-Ge personeli ortalama sayısı ise 5 olarak hesaplandı. Firmaların yarısı bu dönem içerisinde yeni çalışan istihdam ettiklerini belirtirken, işe yeni alınan çalışan sayısı 10 olarak gerçekleşti.

250 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI
Firmaların yüzde 24’ü önümüzdeki dönemde çalışan sayısını artıracağı, yüzde 56.5’i artırmayacağı, yüzde 19.5’inin bilmediği belirtildi. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi 2010 yılında istihdam edilmesi planlanan ortalama yeni çalışan sayısının 20 puan olduğunu söyledi. Büyükekşi, “Her 4 kişiden bir kişinin istihdam artışı yapacağını açıkladı. 50 bin ihracatçı firma olduğuna göre, bu yıl 250 bin yeni istihdam artışı olacak. Eğer bilmiyorum cevabı verenler de istihdam artışı yaparsa rakam daha da yukarı çıkar” dedi.

Euro bizi düşündürüyor
TİM Başkanı Büyükekşi, son dönemde hızla düşen eurodan şikayet etti. Euroda yaşanan gerileme nedeniyle ihracat artışının tehlikeye girdiğini belirten Büyükekşi, “Geçen yıl 100 euro ihracat yapan firma 141 dolar ihracat yapmış sayılıyordu. Bugün bu rakam 123 dolara geriledi. Eurodaki gerileme firma başına ihracatı düşürecek, kârlılık ve büyüme olmayacak. Yapılan ihracatın yarısı Avrupa bölgesine. Bu yüzden euronun durumu bizi kara kara düşündürüyor” dedi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
250, bin, , tİmden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
10 bin kişiye iş fırsatı PassioN Haber Arşivi 0 16 Ocak 2012 22:34
250 bin kişiye iş fırsatı Lucifer Haber Arşivi 0 18 Mayıs 2010 19:53
10 bin kişiye iş fırsatı Lucifer Haber Arşivi 0 24 Ocak 2010 18:55