IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Mayıs 2010, 19:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ya yerin dibindeki sizin kocanız olsaydı!




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Onlar yerin üzerindeler, ama canları aşağıda... Kiminin babası, kiminin oğlu, kiminin kocası... Dayanmak öyle zor ki!..

Bütün Türkiye 30 işçinin mahsur kaldığı göçükten gelecek iyi bir haberi bekliyor. Aileler için saatler geçmek bilmiyor. Bazı işçi yakınları ise sinir krizi geçirdi. Baygınlık geçirenlere sağlık görevlileri müdahale etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen grizu patlamayla ilgili olarak, "Göçüğün olduğu yerdeyiz, umudumuzu koruyoruz" dedi.


Bakan Dinçer, TTK Karadon Müessese Müdürlüğü Yeni Servis Kuyusu alanında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye’nin en profesyonel kurtarma ekiplerinin görev yaptığını söyledi.

Kurtarmaya yönelik 400 kişinin ellerinden gelen çalışmayı ortaya koyduğunu vurgulayan Dinçer, şöyle kaydetti. "Göçüğün olduğu bölgeye ulaşıldı. Havalandırma temin edildi. Sabahleyin ilk kazma vuruldu, Göçüğün temizlenmesine başlandı. Her türlü çabayı sarf ediyoruz. Sükunet tavsiye ediyoruz. Dün, saat 13.28’de grizu patlaması oldu. Onun dışında patlama yok. Henüz göçüğün büyüklüğü konusunda ve işçilerimize nasıl ulaşacağımız konusunda elimizde yeteri kadar bilgi yok. Her türlü çabayı sarf ediyoruz. Mümkün olduğu kadar en kısa zamanda ulaşmaya çalışacağız. Göçüğün olduğu yerdeyiz, umudumuzu koruyoruz. Çünkü metan gazının olmadığı bölümlerin olduğuna dair bilgiler var elimizde. Ümit ediyorum ki işçilerimiz o bölgededirler. Umudumuzu kaybetmeye hiç gerek yok. İnşallah korktuklarımız başımıza gelmez."

BİR KİŞİ ZEHİRLENDİ

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen grizu patlamasının ardından kurtarma çalışmalarını yürüten madencilerden 1’i gazdan etkilendi.

TTK işçisi Selim Yağız, gazdan etkilenerek 75. Yıl Cumhuriyet Kuyusu alanında bekletilen ambulansta tedavi altına alındı. Yağız’ın, uzun süre oksijensiz kaldığı ve şu an durumunun iyi olduğu açıklandı.

İŞÇİ YAKININDAN TEPKİ

Bakanlar Ömer Dinçer ve Taner Yıldız ile beraberindekiler daha sonra ocak ağzında bekleyen işçi yakınlarıyla konuşup çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bakan Yıldız bir işçi yakınına bilgi verirken, “Umut ediyoruz ki 2-3 saat içerisinde göçükten bir menfez açıp işçilere ulaşmaya çalışacağız” dedi.

Bu sırada, bir işçi yakını “Patlama olduktan sonra buraya gelip lak lak konuşuyorsunuz” diyerek tepki gösterdi. İşçi yakını polisler tarafından uzaklaştırıldı. Bakanlar daha sonra işletme müdürlüğüne girerek çalışmaları takip etti.

OCAK BAŞINDA FERYATLAR

Bu arada, mahsur kalan işçilerin yakınları ocak ağzında sabaha kadar bekledi. Umut içerisindeki madenci yakınları birbirlerini teselli etmeye çalıştı.

Sabah saatlerinde işçilere ulaşılamaması üzerine umutlar giderek azalırken, işçilerin yakınlarının da feryatları yükseldi. Baygınlık geçiren bazı işçi yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

Kızılay ise ocak önünde bekleyen madenci yakınlarıypla çalışanlara yemek ve su dağıttı.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dibindeki, kocanız, sizin, ya, yerin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Varsa Hünerin, Var Her Yerde Yerin; Yoksa Hünerin, Var Her Yerde Yerin (Üzülmek, Acınmak) PySSyCaT Atasözleri ve Deyimler 0 01 Ekim 2014 23:52
Kocanız sizi aldatırsa ne yaparsınız ? eLLya Serbest Kürsü 0 11 Eylül 2013 10:59
Deniz dibindeki yanardağ patladı Angel Haber Arşivi 0 19 Mart 2009 17:01