IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Terör Örgütü Elabaşı Apo'yu İdamdan Kurtan İmzalar (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/33618-teror-orgutu-elabasi-apoyu-idamdan-kurtan-imzalar.html)

d3athLess 05 Temmuz 2007 10:49

Terör Örgütü Elabaşı Apo'yu İdamdan Kurtan İmzalar
 
Hafızasız bir ülkeyiz. Terörist başını 'devlet menfaatini korumak' bahanesiyle asamayanlar kendilerinden sonraki yönetimi Öcalan'ı beslemekle suçlarken ve bu imzaları unuttu.
TERÖR örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan’ın asılması için meydanlarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ip atan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin idam cezasını uygulamasını önleyen kararın altında imzası bulunuyor. 12 Ocak 2000 tarihli mutabakat metninde dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ile koalisyon ortakları Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz’ın imzaları bulunuyor. Devlet Bahçeli bu kararın ardından verdiği beyanatta, ölüm cezasının uygulanmayacağı konusunda sözüne sadık kalacağını belirtiyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

BİR GÜNDE DEĞİŞMİŞTİ

57. Hükümet’in ortağı MHP lideri Bahçeli, 11 Ocak 2000 günü Osmaniye’de yaptığı konuşmada Öcalan’ın idam edileceği mesajını verdi. Ancak bu mesajdan bir gün sonra Bahçeli’nin de katıldığı Ankara’da yapılan liderler zirvesinden ‘Öcalan’ın idam cezasını bekletme kararı’ çıkmıştı. ANASOL-M hükümeti, bir yandan Öcalan’ın idam kararını bekletirken diğer yandan da idam cezalarının kaldırılması için yasal düzenleme hazırlığı başlatarak verilen idam kararının infaz edilmesini yasal olarak da imkansız hale getirmişti.

İŞTE O KARARIN METNİ

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


BÜLENT Ecevit, Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz imzasını taşıyan ‘Karar Metni’nde, ‘Koalisyonu oluşturan DSP, MHP ve ANAP’ın genel başkanları, bugün(12 Ocak) Başbakanlık’ta yaptıkları toplantıda, AİHM’in teröristbaşı Abdullah Öcalan hakkındaki kesinleşmiş idam cezasının infazının bir süre ertelenmesine ilişkin ihtiyati tedbir kararını ayrıntıları ile değerlendirmişlerdir. Bilindiği gibi Türkiye’nin de yargı yetkisini kabul etmiş olduğu AİHM’in Türk yargısınca verilmiş kararları değiştirmesi hiçbir şekilde sözkonusu değildir. Anayasamızdan ve uluslararası taahhütlerimizden kaynaklanan süreç tamamlandığında, dosya gereği için ivedilikle TBMM’ye gönderilecektir’ deniyor.

TERÖRİSTLERE MESAJ VERİLMİŞ

TERÖR örgütü PKK üyeleri ve sempatizanlarının eylemlerde bulunmaması uyarısı da yapılan metinde ‘Genel Başkanlar, hukuka saygı içinde aldıkları bu kararın, terör örgütü ve yandaşı çevrelerce milleti ve devleti ile Türkiye’nin yüksek menfaatleri aleyhine kullanılmak istendiğinin değerlendirilmesi halinde, erteleme süreci kesilerek infaz sürecine derhal geçilmesi konusunda görüş birliğine varmışlardır’ ifadeleri yer alıyor. Son paragraftaki ifadelerin Bahçeli’nin tabanını rahatlatmak için uzun tartışmaların ardından metne konduğu belirtiliyor.


HASAN ÖYMEZ


Kararın altındaki imza bizim,

sadık kalacağız


BAHÇELİ, bu kararın ardından Hürriyet Gazetesi’ne 25 Haziran 2002 tarihinde verdiği beyanatta Öcalan’ın idam edilmemesi yönündeki sözüne sadık olacağını belirtti. Bahçeli beyanatında ‘Biz ölüm cezalarının uygulanmayacağı yolunda bir moratoryum ilan ettik. Buna sadığız. İdam cezasının kaldırılmasını orta vadeli bir karar olarak ilan ettik. Buna da sadığız’ açıklamasını yaptı.

O ZAMAN İDAMA KARŞIYDI

BAHÇELİ, Hürreyet’in ‘Peki bazı milletvekilleri, seçim ortamının da etkisiyle ‘getirin şu dosyayı Meclis’te oylayalım’ derse ne olacak?’ sorusuna ise ‘İdam cezaları uygulanmayacak diyen o moratoryumu kim imzaladı? Altında bizim imzalarımız yok mu? Elbette imzamıza sadık kalacağız’ karşılığını vererek, Öcalan’ın idam dosyasının raftan indirilmesine karşı olduğunu açıkladı.


Öcalan aldığı her nefesi MHP’ye borçlu


AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz MHP’nin 1999’da Öcalan’ı idam etme vaadiyle iş başına geldiğini hatırlatarak, iktidarda ise terörist başının idamını engellediğini söyledi. Kapusuz ‘Karar Başbakanlık’ta iki yıl bilinçli bekletilmiş. İdam engellenmiştir’ dedi.

KOLTUĞU TERCİH ETTİ

APO’NUN idamının ertelenmesiyle ilgili belgede Bahçeli’nin imzasının olduğunu belirten Kapusuz ‘MHP, hükümet ortağının bölücübaşına verilen idam cezasını müebbet hapse çeviren kanun teklifine göz yummuş, hükümet ortaklığını yani koltuk sevdasını bebek katilinin idamına yeğlemiştir. Bahçeli, milletin ve Türk adaletinin kendisine emanet ettiği ipi, seçim meydanlarında yine millete atma gafletini göster-miştir’ dedi.


BAHCELi ODASINDA VEKiLLERE NE DEDi


İDAMIN kalkmasıyla ilgili değişiklik Anayasa Komisyonu’nda görüşülürken idam ile ilgili düzenlemenin çıkarılması için verdiği önerge reddedilen AK Partili Ramazan Toprak, verilen arada MHP’li milletvekillerinin Bahçeli’nin odasına çağrıldığını ve toplantıya dönüşlerinde Öcalan’ı kurtarma yönünde oy kullandıklarını anlattı.

BAHÇELİ’YLE 1 SAAT 15 DAKİKA

TOPRAK ‘MHP’li milletvekilleri, 1 saat 15 dakika süren bu toplantıdan yüzleri kıpkırmızı olarak döndüler. Ve önergeme red oyu verdiler. Böylece idam cezası kaldırılırken, Apo kapsam dışı kalmadı. Yasal olarak böylece idamdan kurtuldu. İş bittikten, düzenleme Genel Kurul’a bu haliyle gittikten sonra da aynı düzenlemenin Genel Kurul’daki oylamasında ‘hayır’ yönünde oy kullandılar’ diye konuştu.


iDAM iPi ELiNDEYKEN SEN NiYE ASMADIN?


DÖNEMİN MHP milletvekili Edip Özbaş, Başbakan olarak, Öcalan’ın idam cezasını uygulamadığı gerekçesiyle Ecevit hakkında soruşturma önergesi açılması için imza toplamak istemiş, ancak MHP’liler Özbaş’a destek vermemişti. Önergeye destek veren Abdulhaluk Çay, Enis Öksüz, Ali Güngör, Mehmet Ceylan ve Mesut Türker de Bahçeli tarafından tasfiye edildi.

SEÇMENE SELAM GÖNDERİYOR

ÖZBAŞ, Bahçeli’nin idam ipi ile şov yapmasının ‘seçmene selam’dan ibaret olduğunu belirterek ‘Apo’nun idam ipinin ucu elindeyken gereken adımları atmadı. Öcalan’ı, Ecevit, Yılmaz ve Bahçeli üçlüsü idam kararını bekleterek, fiilen kurtardılar. Daha sonra da Anayasa’dan idam cezasını çıkararak yasal olarak kurtardılar’ diye konuştu.

Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

d3athLess 05 Temmuz 2007 10:49

Cevap: Terör Örgütü Elabaşı Apo'yu İdamdan Kurtan İmzalar
 
Burasi Türkiye Burda Basit Siyasetci Çok 3-4 yıl önce ne yaptiklarini unutupta konuşan.

Siyasetci Çok bu tür siyasetçılerden harbiden Sıkıldım illet gibi yapiştilar.

Türkiyenin yakasina Birakmiyolar kanini emiyolar [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

inşllah biri dur der Bunlara

Bunlar türkiye Daha fazla bela oluyolar [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bazı şeyleri : Rakibin Anliğican dilde konuşman lazim. nasil Dun anayasayi kitleyip seçime gönderiyosan bügünde bunu normal karşilaman lazim

CariSma 05 Temmuz 2007 13:04

Cevap: Terör Örgütü Elabaşı Apo'yu İdamdan Kurtan İmzalar
 
Ecevit,Mesut Yılmaz,Devlet Bahçeli Türkiye'nin 2. bölücü insanları,bu ülke sizin gibi şerreffsizlerden nezaman kurtulacak.

ad3m 05 Temmuz 2007 13:33

Cevap: Terör Örgütü Elabaşı Apo'yu İdamdan Kurtan İmzalar
 
Sahsen konusmak gerekirse kendim cok milliyetci bir insanim ama bu Devlet Bahçeli'yi bir türlü sevemedim gitti.

d3athLess 05 Temmuz 2007 23:48

Cevap: Terör Örgütü Elabaşı Apo'yu İdamdan Kurtan İmzalar
 
Bunlar gerçek Bu seçimde kaderimzi belli olucak lütfen terasiyi iyi tartin. ya Bunlar ya Tek başina AKP ;)

BaRoN 06 Temmuz 2007 00:08

Cevap: Terör Örgütü Elabaşı Apo'yu İdamdan Kurtan İmzalar
 
Millet onları zati sandığa gömdü
Merak etmeyin yine gömecek
erkek devlet bahçeli karıdan tek farkı işte fazlalığı !

MavipikSeL 06 Temmuz 2007 00:11

Cevap: Terör Örgütü Elabaşı Apo'yu İdamdan Kurtan İmzalar
 
100 tane APO assalar ne olur ki ? Apoyu değil, ipi asarlar. Bi kelleyle değişecek bi durum yok ortada...

CariSma 06 Temmuz 2007 12:43

Cevap: Terör Örgütü Elabaşı Apo'yu İdamdan Kurtan İmzalar
 
Bir kelleye değişecek durum olmamasının sebebi işte bunlardır birde mitinglerde bahçeli bey... ipi atıyor kalabalığa bu nası bir bilinç nası bir düşünce hiçmi ŞEREF HAYSİYET yok utanma duygusu yok.o ipi kesip atan senin imzandı bu millet KÖR değil devlet bahçeli türkeş in kemiklerini sızlatmadan yap işini şerefsizliğin lüzumu yok.

Lampard 06 Temmuz 2007 15:46

Cevap: Terör Örgütü Elabaşı Apo'yu İdamdan Kurtan İmzalar
 
işte bu devlet bahçeli anca meydanlarda ip atar icraata gelince 0 adıda milliyetçi bunun tayyipe laf ediyonda kendin o zaman asaydin ya işte koskoca başbaşkan yardimcisi olmuşun bi adamida asamiyorsan sen o koltukta o kadar sene ne yapmaya oturdunki ?

CariSma 06 Temmuz 2007 23:05

Cevap: Terör Örgütü Elabaşı Apo'yu İdamdan Kurtan İmzalar
 
AKP'YE amerikanın kuklası diyolar ozamanlar apo şerefsizini astırmayanları dünya alem biliyor neymişş apo nun ağzından teröristlerin ele başlarını itiraf ettirmişler yakalamışlar bu zaten devletin görevi ilk önce öttürecek sonra öldürecek sen sölet söyleteceğini sonra gebertt!
Şimdi ne oldu?öldürmediler kıstırdılar pkklıları apo nun sayesinde teröristler kuzey ırak'a kaçtı adam avukatları aracılığı ile yönetiyor yine onca şehidimizin katili bebeklerimizin katili içerde PAŞALAR gibi yaşıyor Allah belanısını versin o imzaları atanların Sonra kalkıp Milliyetçilik derler hangi milliyetçilikkk?


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:21.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net