IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Mayıs 2010, 14:16   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kore Yarımadası'nda savaşın ayak sesleri




Güney Kore savaş gemisinin 26 Mart'ta Kuzey Kore'ye ait bir torpido tarafından batırıldığının ortaya çıkmasının ardından tansiyonun giderek yükseldiği Sarı Deniz'de savaş olasılığı yüksek sesle konuşulmaya başlandı

Geminin Kuzey Kore tarafından batırıldığı raporunun yayınlanmasının ardından Kuzey Kore kendilerine herhangi bir yaptırım uygulanması halinde bunu savaş nedeni sayacaklarını açıklamıştı. Güney Kore de komşusuna ticari yaptırım uygulamakla kalmadı aynı zamanda Kuzey Kore sınırında tatbikat yaptı. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ise iki ülke arasındaki gerilimi düşürmek için diplomatik çaba harcıyor.
Güney Kore donanmasına ait bir geminin batırılmasından sorumlu tutulan Kuzey Kore ordusu alarm durumuna geçirildi.
Güney Kore'de bulunan Kuzey Koreli bir sığınmacı grubunun açıklamasına göre, Kuzey Kore Ulusal Savunma Bakan Yardımcısı O Kuk-Ryol, Kuzey Kore lideri Kim Jong-il'in geçen perşembe günü orduya alarm durumuna geçme talimatı verdiğini belirtti.
Kuzey Kore'de, ordunun yanı sıra sivil örgütler de alarm durumuna geçirildi ve büyük gösteriler düzenlenmesi talimatı verildi.
GÜNEY KORE'DEN KARŞI ATAK
Bugün Kuzey Kore lideri Kim Jong-il'in 20 Mayıs'ta orduya savaşa "hazır ol" emri verdiği ortaya çıktı. Güney Kore de atağa geçerek başkent Seul'un 45 kilometre güneyinde askeri tatbikat başlattı. Güney Kore ordusu, olası kimyasal silahlarla saldırıya karşı alınacak önlemleri de askeri tatbikatta uyguladı.
BM'DEN GÜNEY KORE'YE DESTEK
BM genel sekreteri Ban Ki-moon da, Güney Kore yönetiminin bir donanma gemilerinin Kuzey Kore tarafından batırıldığı yönündeki şikayetinin, BM Güvenlik Konseyi'nce alınacak gerekli önlemler yoluyla karşılıksız bırakılmayacağına inandığını söyledi.
BM'nin New York'taki merkezinde konuşan Genel Sekreter Ban Ki Moon, Pyongyang yönetiminin bu olayla bağlantısını gösteren çok sayıda kanıt bulunduğunu söyledi.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] DİYALOG ÇAĞRISI YAPTI
Güney ile Kuzey Kore arasında tansiyonun yükselmesinin ardından devreye giren [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], krizin çatışmayla değil diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini açıkladı. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jiang Yu, Kore yarımadasında barış ve istikrarın devam etmesinin bütün tarafların yararına olduğunu söyledi. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], bölgede barışı zedeleyecek herhangi bir girişime izin vermeyeceğini de açıkladı.
GEMİ 26 MART'TA BATIRILMIŞTI
Uluslararası bir soruşturma komisyonunun raporuna göre, 26 Mart'ta Kuzey Kore deniz hududu yakınlarındaki Baengnyeong adası açıklarında 46 donanma mensubunun öldüğü Güney Kore savaş gemisinin batmasına, Kuzey Kore denizaltısından atılan torpido sebep oldu.
Kuzey Kore ise raporu yalanlayarak, Seul'u sahte kanıtlar üretmekle suçladı ve iki ülkenin savaşın eşiğinde olduğunu açıkladı.
hurriyet

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ayak, kore, savasin, savaşın, sesleri, yarimadasinda, yarımadasında


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Irk Savaşının Ayak Sesleri Rhytia Haber Arşivi 0 16 Temmuz 2012 16:20
Ayak Sesleri YapraK Resimli Şiirler 0 20 Haziran 2012 12:39
Crysis 3'ün ayak sesleri Bulut Oyun Dünyasından Son Haberler 0 12 Nisan 2012 14:24
Ayak Sesleri Satuk Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 27 Nisan 2010 05:41
N96'nın ayak sesleri Kralice Cep Telefonlar 0 25 Temmuz 2008 09:20