IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Mayıs 2010, 04:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bu çocukları büyümeden kurtarın




Bu çocukları büyümeden kurtarın - ARZU YILDIZ/ANKARA - Istanbul - 26.05.2010


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Kasım ayında Meclis’e sunulan “taş atan çocuklarla” ilgili kanun değişikliği hâlâ komisyonda bekliyor. Temmuza kadar Meclis’ten geçmezse başka bahara kalacak.


Demokratik açılım kapsamında hazırlanan ve “taş atan çocuklar” için düzenlemeler içeren Terörle Mücadele Kanunu’nda (TMK) değişiklik öngören kanun tasarısı aradan yedi ay geçmesine karşın hâlâ Meclis Adalet Komisyonu’nda bekletiliyor. Hükümet tarafından kasım ayında Meclis Başkanlığı’na sunulan kanun tasarısı önce alt komisyona, oradan da Adalet Komisyonu’na sevkedilmişti. Anayasa değişikliği nedeniyle bekletilen değişiklik teklifinin önümüzdeki ilk toplantıda ele alınması bekleniyor. Ancak Adalet Komisyonu’nun ne zaman toplanacağı belli değil.
1 temmuzda tatile girecek Meclis, bu süre içerisinde çocukları cezaevinden kurtaracak kanun tasarısını gündemine almazsa, konuyla ilgili düzenleme sonbahara kalabilir.


AKP: Acilen çözülmesi gerekir

Buna karşın Taraf’a konuşan hükümet ve muhalefet temsilcileri, kanun değişikliğinin bir an önce gerçekleştirilmesinden yana olduklarını söylediler.
Konunun Adalet Komisyonu’nda çözüm beklediğini belirten Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı ve AKP Milletvekili Burhan Kuzu, “Hazırlanan taslağın detayları muhalefet ve komisyon üyeleri tarafından yeterli bulunmadı. Fakat bu konunun siyasi malzeme olarak kullanılmaması gerekir. Çünkü bu çocuklar hepimizin çocukları. Konuyla ilgili çalışmaların hız kazanması ve Meclis tatile girmeden acilen çözülmesi gerekir” dedi.


CHP ve MHP’den ılımlı tavır

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ise şunları söyledi: “Bu konuda Meclis’teki tüm partiler çok rahat uzlaşabilir. Bundan birkaç ay önce Adalet Bakanı partimize geldi ve kendisiyle görüştük ancak bir gelişme olmadı. CHP’nin bu konuda ılımlı bir tavır sergileyerek, çözümlenmesine yardımcı olacağı açıktır.”
Anayasa Komisyonu üyesi MHP Isparta Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz da “Bu çocuklarla ilgili yapılacak tüm iyileştirmelerde ve af konusunda her türlü uzlaşmaya varız” dedi.


BDP: Israrla erteleniyor

BDP milletvekilleri Hasip Kaplan ve Sırrı Sakık, diğer partileri “vicdansızlıkla” suçladılar. İktidar ve muhalefetin Türkiye’nin gerçek gündemini ısrarla ertelediğini söyleyen Kaplan, “Öncelikli olarak bu konunun çözümlenmesi lazım. Bunun için de vicdanları sızlaması gerekir” dedi.
Sırrı Sakık ise şöyle konuştu: “Bu çocukların affına ilişkin söylemler Meclis’teki dört siyasi parti lideri tarafından dillendiriliyor. Fakat bir türlü uygulama ve uzlaşma sağlanamıyor. Eğer birileri kendi çocuklarına gösterdikleri hassasiyeti Anadolu’da yaşayan Kürt çocuklarına da gösterirse bu sorun çözülür.”



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aile içindeki küçük sorunlar büyümeden çözüm arayın . Zen Ruh Sağlığı 0 03 Kasım 2012 20:29
Pencerelerinizi kurtarın! Deep Bilgisayar Donanımı 1 29 Ocak 2012 22:51