IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Mayıs 2010, 12:15   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Brezilya ile beraber uçak üreteceğiz




Brezilya ile beraber uçak üretmek için mutabakata varıldı

Erdoğan'ın Brezilya ziyaretinde, kendi uçağını üretmesi için önemli bir adım atıldı



Başbakan Erdoğan'ın Brezilya ziyaretinde Airbus ve Boeing uçaklarından sonra dünyanın üçüncü büyük uçak üreticisi Brezilyalı Embraer ile ortak uçak üretimi konusunda mutabakata varıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Brezilya ziyaretinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında kendi uçağını üretmesi için önemli bir adım atıldı. Airbus ve Boeing uçaklarından sonra dünyanın üçüncü büyük havayolu şirketi Brezilyalı Embraer ile ortak uçak üretimi konusunda mutabakata varıldı. Anlaşma hayata geçtiği takdirde, iki ülke başta TAİ olmak üzere tüm yerli kuruluşları ve özel sektörünü de işin içine katarak Türkiye'de uçak yapımına başlayacak. Sao Paulo'da havacılık alanında atılan dev adımla ilgili bilgi veren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023'de yerli uçaklar uçuşa geçecek" dedi.

Deneme uydusu yapılıyor
Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde Türk uçağının yapımını koordine edecek yeni bir resmi kurum oluşturulacağını da duyurdu. 2005 yılında aldıkları kararla 2015 yılına kadar kendi uydumuzu yapma yönünde çalışma başlattıklarını kaydeden Yıldırım, "Deneme uydusu yapılıyor. TAI ile Türksat'ın ortak girişimi olarak kendi haberleşme uydumuzu yapmak için ciddi çalışma yapıyoruz. Montaj merkezi, proje merkezi birlikte kuruluyor. Türk Uzay Kurumu'nun kurulması yönünde kanun çalışması var" diye konuştu.

Türk mütahitleri için de talepte bulundu
Enerji alanında işbirliğine değinen Erdoğan ise, "İki ülkenin petrol şirketleri Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ile Petrobras'ın, Karadeniz'de petrol arama çalışmalarının her iki taraf için verimli sonuçlar doğurmasını bekliyoruz" diye konuştu. Erdoğan, Türk mütahitleri için de talepte bulunarak, "Lula ile daha önce de görüştüğüm gibi sosyal konutta Türk müteahhitlerinin önemli bir yer almalarını temenni ediyorum" dedi.

Rio sahillerine yanaşmış
Erdoğan, El Turco lakaplı Brezilya'ya yüzyılın başında yerleşen Osmanlı vatandaşlarını anarak başladığı konuşmasında, Osmanlı İmaparatorluğu ile Brezilya arasında ilk teması kuran Abdurrahman Efendi'yi hatırlattı. Erdoğan, "1800'lü yıllarda Bağdat Kadısı Abdurrahman Efendi'nin de içinde bulunduğu iki Osmanlı gemisi rotasını kaybederek Rio sahillerine yanaşmış ve burada büyük bir misafirperverlikle karşılanmışlar" dedi.

Çifte vergilendirmeye karşı ortak çalışma
Türkiye ile Brezilya arasında çifte vergilendirmenin önlenmesi anlaşmasının imzalanacağını hatırlatan Erdoğan, Brezilyalı işadamlarını Türkiye'ye yatırıma çağırdı. Erdoğan'a konuşmasından sonra sanayiye yaptığı katkılardan dolayı Sao Paulo Sanayi Federasyonu tarafından FIESP nişanı verildi. Erdoğan konuşmasını bu nişan boynunda olduğu halde yaptı. Erdoğan foruma katılmadan önce Airbus ve Boeing'den sonra dünyanın en büyük üçüncü uçak fabrikası olan Embraer fabrikasını gezdi. Erdoğan 2002'de dünyanın 26. büyük ekonomisi olan Türkiye'nin bugün dünyanın en büyük 17. ekonomisi konumuna yükseldiğini anlattı. Küresel krizin etkilerine rağmen Türkiye'nin ekonomisinin 2009 yılının son çeyreğinde yüzde 6 oranında büyüdüğünü kaydetti. Türkiyenin krizi nasıl atlattığını anlatan Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: "Küresel krize karşı gösterdiğimiz başarılı direncin arkasında hükümetlerimiz döneminde ekonomide gerçekleştirdiğimiz özellikle finans ve mali alanlarda cesaretle hayata geçirdiğimiz yapısal reformlar önemli rol oynadı" dedi.

İran konusunda stratejik adım atıldı
Brezilya Cumhurbaşkanı Lula da Silva'nın geçen yıl Türkiyeye yaptığı ziyaret sonrasında iki ülke ilişkilerinin yeni boyut kazandığını belirten Erdoğan, "Lula'nın bu ziyareti sonrasında iki ülke arasındaki temaslar arttı, işbirliği derinleşti" dedi. Erdoğan, "Uluslararası toplumu meşgul eden İran'ın nükleer programına ilişkin sorunda mimar olduk" şeklinde konuştu. Erdoğan, Brezilya ile yıllık 1,5 milyar dolar olan ticaret hacminin potansiyeli yansıtmadığını ve bu rakamın artırılması için yapılacak Serbest Ticaret ve Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi anlaşmalarının yatırımcıların önünü açacağını söyledi.

Erdoğan'a özel jet tahsis edildi
Ziyarete verilen önemden dolayı Erdoğan'a özel jet tahsis edildi. Sao Paulo kentinden yaklaşık 200 kilometre uzaklıkta olan fabrikaya gidebilmesi için Embraer 195 tipi jet Erdoğan ve beraberindekilerin hizmetine sunuldu.

ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
beraber, brezilya, ucak, üretecegiz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Brezilya'da başkan adayını taşıyan uçak düştü Seth Haber Arşivi 0 13 Ağustos 2014 20:25
Brezilya'da küçük uçak düştü: 5 ölü Zen Haber Arşivi 0 05 Şubat 2013 12:24
Brezilya ve Brezilya Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 27 Haziran 2012 21:12
Brezilya ordusunda düşen uçak açıklaması Juventus Sağlık Köşesi 0 07 Haziran 2009 11:22