IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Mayıs 2010, 10:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İmzalara dikkat





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.






Tutuklu Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in avukatı Turgut Kazan, Cihaner’in Yargıtay’da yargılanmasına neden olan ifadeyi veren İliç Cumhuriyet Savcısı Bayram Bozkurt’un imzası ile Erzurum’daki Ergenekon davasının gizli tanığı “Efe”nin imzasının aynı olduğunu savundu.
Kazan, dün Yargıtay’daki duruşmada, iki ifadeki imzaları gösteren belgeyi gösterdi. Adalet Bakanlığı’nın, Cihaner hakkında görev suçundan soruşturma açmasına neden olan ve bu yolla Yargıtay’da yargılanması sürecini başlatan şikayetin altında İliç Savcısı Bozkurt’un imzası bulunuyor.
Erzincan’da Çiçek’i gördüm
Bozkurt, şikayet dilekçesinin ardından Adalet Bakanlığı müfettişlerine bu konuda ifade de verdi. Bu şikayet dilekçesinin altındaki imza ile Ergenekon dosyasındaki “Gizli tanık Efe”nin imzaladığı, “Teşhis tutanağı” belgesindeki imzanın benzerliği dikkat çekiyor. Kazan, dünkü duruşmada, bu konuyu gündeme getirdi. Kazan şöyle dedi: “Bu da oynanan oyunu ortaya koyuyor. Delillerin aynı olduğunu gösteriyor. Erzincan’da ise hala gizli tanık aranıyor. Birleştirme talebinin haklılığını göstermek için o örneği verdim. İki dava arasında bağ varsa birleştirilir. Bir tanık ifadesi var. Başka bir ifade daha var. İki imzayı karşılaştırıyorsunuz, aynı. Bu bağlantıyı apaçık ortaya koyuyor. Açıklayan da biz değiliz o kişi. İmzalar aynı ise aynı adam oldukları da anlaşılıyor.”Ergenekon dosyasındaki özel yetkili savcı Osman Şanal’ın imzasını taşıyan 21 Aralık 2009 tarihli “Teşhis tutanağına” göre tanık Efe, gösterilen 25 fotoğraftan 4 no’lu fotoğraf üzerine şöyle dedi:
“Şu anda huzurda bana göstermiş olduğunuz fotoğraftaki kişiyi Erzincan Orduevi’nde eşimle beraber gitmiş olduğum sabah kahvaltısında görüşmüştüm. Yanında, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ve birkaç tane rütbeli subay da vardı. Birlikte kahvaltı yapıyorlardı. Şu anda bu kişinin isminin Dursun Çiçek olduğunu gördüm, keşinlikle teşhis ettim. Hiçbir tereddütüm yoktur. İsmini o tarihlerde bilmemekle beraber sonradan televizyonlar ve gazetelerde çok miktarda gördüğüm için hiç unutmadım ve kendisini teşhis ettim.”
O Çiçek başkasıydı
İrtica ile Mücadele Eylem Planı davasının sanığı Albay Dursun Çiçek’in “gitmedim” dediği Erzincan’daki Konak Mazlum Otel’de adına düzenlenen faturanın isim benzerliğinden kaynaklandığı yer almıştı. 28 Mart 2009’da 202 numaralı odada kalan Dursun Çiçek’in 1977 Ankara doğumlu, Ankara-Ayaş nüfusuna kayıtlı olduğu belirtiliyor. Albay Dursun Çiçek ise 21 Ocak 1960 Tokat doğumlu.
Ergenekon kene koydu
İliç Savcısı Bayram Bozkurt hakkında 12 Şubat’ta “Ergenekon arabama kene koydu” başlıklı haber yayınlanmıştı. Bozkurt, Erzurum Özel Yetkili Savcı Osman Şanal’a tanık olarak ifade vermiş ve şok suçlamalarda bulunmuştu. Bozkurt, Ergenekon örgütüne karşı mücadele ve eylemlerini deşifre ettiği için hedef seçildiğini savunarak, “Sürekli takip edilmekteyim. Arabama iki defa kene konuldu” demişti.
Çıkar sağlama davası
Cihaner ile Bozkurt arasındaki tartışma, İliç’teki altın madenini işletmesi konusunda çıkmıştı. Cihaner, madenin çevreye zarar verip vermediği, siyanürle altın aramanın zararları ile ilgili olarak Bozkurt’a, soruşturma açması talimatı vermişti. Ancak daha sonra Bozkurt bu talimata uymayınca Cihaner altın madeni soruşturmasını bizzat üstlenmişti. Cihaner, Bozkurt hakkında da rüşvet aldığı iddiasıyla fezleke düzenlemişti. Bozkurt hakkında, “Yetkili olmadığı bir iş için çıkar sağlamak” iddiasıyla Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.
DHA


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dikkat, İmzalara


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dikkat Sorunu, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu veya Öğrenme Güçlüğü Olan Çocuklarda Ödev Düzeni Oluşturma Ecrin Aile Evlilik ve Çocuklar 0 27 Eylül 2014 18:39
Beyler dikkat dikkat! kadınlar çok konuşur! SeytaninOrkestrasi Ah Erkekler 0 06 Nisan 2010 00:26