IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Efsane geri mi dönüyor? (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/337418-efsane-geri-mi-donuyor.html)

Ein 05 Haziran 2010 17:16

Efsane geri mi dönüyor?
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


2010 yılında [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nın başkenti [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ten havalanırken alev alıp yere çakılan ve 113 kişiye mezar olduktan sonra göklerdeki krallığı sona eren Concorde uçaklarının yeniden semalarda süzülmesi için hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Sesten hızlı uçabildiği için adeta kıtaları bile birleştiren Concorde
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] uçakları, kazanın ardından uçuş yasağıyla karşılaşmış ve havacılık efsanesi olarak tarihe gömülmüştü.

Fransız-İngiliz ortak yapımı olan Concorde'lar ilk kez 1969'da uçmuş ve 1976'da yolcuların hizmetine sunulmuştu. Bu uçaklardan sadece 20 adet üretilmişti.

22 MİLYON DOLARLIK PROJE

Ancak şimdi
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'de faaliyet gösteren Save Concorde Group (Concorde'u Kurtarma Grubu) ve Fransız Olympus 593, 22 milyon dolarlık bir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kapsamında Concorde'u yeniden mavi gökyüzüne kavuşturmayı amaçlıyor.

Bu süpersonik efsanenin yeniden uçuş izni alabilmesini sağlamayı hedefleyen iki grubun mühendisleri, uçakta kullanılması muhtemel
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] motorlarının ilk denemelerini yapmaya hazırlanıyor.

2012 OLİMPİYATLARI'NA YETİŞECEK Mİ?

Asıl hedefleri ise, 2012 yılında
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da düzenlenecek Olimpiyat Oyunları'nın açılışında bu uçağı tören yapılacak alanın üzerinden uçurmak...

Ve önemli bir not:
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tekrar göklere çıksa bile bunun sadece [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] amaçlı olacağı ve ticari havacılıkta, yani yolcu taşımada kullanılma ihtimalinin sıfıra yakın olduğu belirtiliyor.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:00.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk