IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Haziran 2010, 12:48   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
SBS'de 'yabancı dil' karışıklığı




SBS'de 'yabancı dil' karışıklığı


İlköğretim 8. sınıflar için 5 Haziran’da yapılan Seviye Belirleme Sınavı’nda, önceki yılların aksine her dil için farklı cevap anahtarının kullanılmasına tepkiler büyüyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın önceden bildirmeden söz konusu değişikliği yaptığı öne sürülürken, uygulamanın öğrencileri başarısızlığa ittiği kaydediliyor.

İlköğretim 8. sınıflar için 5 Haziran’da yapılan SBS’de 1 milyon 18 bin aday yarıştı. Bu yılki sınavda, soruların belirleyiciliğinin az olması nedeniyle yüzlerce birinci çıkması beklenirken, yabancı dil cevap anahtarında yaşanan karışıklık ise öğrenciler ve velilerin tepkisini çekti.

ANKA’ya konuşan İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu-Okul Aile Birliği Başkanı Hülya Reisyan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın son iki yıldır, SBS’de dört yabancı dil sorularına tek cevap anahtarı uygulamasından vazgeçip, bunları okullara, velilere, sınav gözetmenlerine bildirmeden bu uygulamayı değiştirdiğini savundu.

Gelecekleri için ter döken başarılı öğrencilerin kendilerini bir anda başarısız duruma düşme tehlikesi içinde bulduklarını ifade eden Reisyan şöyle devam etti: "Türkiye’nin en iyi okullarında okuyan birden fazla yabancı dil öğrenen çocuklarımız, tıpkı önceki yıllarda olduğu gibi, yabancı dil soruları için tek cevap anahtarı olduğunu düşünerek, istedikleri yabancı dil sorularına bakarak cevaplama veya karma yöntemle cevaplama yöntemini seçmişlerdir.
Ancak sınav sonunda bakanlık cevapları web sitesinde açıklayınca tek cevap anahtarı olduğu ve her dil cevap anahtarının farklı olduğu anlaşılınca yetenekleri öğrencilerimizin başarısızlığı haline dönüşmüştür. Birinci sorunun cevabı, her zaman hangi yabancı dil olursa olsun (a) şıkıysa (a) şıkkıydı. Böylece öğrenciler anladığı dildeki soruyu yanıtlıyorlardı. Ama bu yılki cevap anahtarında, her dil için farklı cevap anahtarının kullanıldığından İngilizcedeki (a) olabiliyor, Fransızcadaki (b) şıkkı olabiliyor. Birkaç dille eğitim yapan okullar için bu büyük haksızlık. Biz veliler ve öğrenciler mağdur olmuş durumdayız. Bakanlığın sınavdan bir gün sonra SBS sınavına girecek 7. sınıflar için TRT 1’de duyuruda bulunması da, 8. sınıf öğrencilerinin büyük bir haksızlığa muhatap olduğunu resmen tescil etmiştir." Veliler, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bir an önce bu durumun düzeltimesi için bir yol bulmasını istediklerini belirttiler.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dil, karışıklığı, sbsde, yabancı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cepte kafa karışıklığı sona erecek Seth Haber Arşivi 0 09 Kasım 2014 12:06
Kafa karışıklığı Lcia Aşk ve İlişkiler 0 25 Ekim 2014 14:44
Elektrik faturalarında ‘kapama-açma’ karışıklığı sürüyor MasteR06 Haber Arşivi 0 31 Ocak 2014 23:27
"Cep"te tarife karışıklığı bitecek! aSi Cep Telefonlar 0 10 Mart 2012 16:51