IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Haziran 2010, 13:00   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vatandaşın fay hattına ev yapma isteği kabul edildi




Vatandaşın fay hattına ev yapma isteği kabul edildi

150 m.'lik yasak 20 m.'ye düşürüldü Sakarya Akyazı'da 17 Ağustos depremi sonrasında fay hattına 150 metreye kadar ev yapılmaması kararı alındı. Ancak, vatandaşın şikayetleri üzerine imar yasağı 20 metreye düşürüldü




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

SAKARYA DHA
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Sakarya'nın Akyazı ilçesinde 17 Ağustos Depremi ardından tespit edilen fay hattında 150 metreye kadar ev yapılmaması kararını kaldırdı. İmar yasağı, 20 metreye düşürüldü. Başkanlık, Akyazı Belediyesi'ne gönderdiği yazıda ilçe merkezli 100 kilometre yarı çaplı bölgede deprem tehlike ve risk analizlerini de açıkladı. Bölgede 10 yıl içerisinde 6 büyüklüğünde deprem olma riskinin yüzde 83.8 olduğu belirtildi.

Marmara Depremi ardından Akyazı'da Fatih, Cumhuriyet ve Konualp mahallelerinde Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın geçtiği 2850 metrelik hat boyunca yerleşime izin verilmemesi kararı alındı.

150'den 20'ye indi Bunun üzerine fayın geçtiği yerin her iki tarafında 75'er metreden olmak üzere 150 metre genişliğinde koruma bandı oluşturuldu.

2007'de 3 mahallenin sakinleri koruma bandı nedeniyle arsalarına bina yapamadıklarını ve arsalarının değerinin düştüğünü belirterek, bu uygulamanın kaldırılması için Akyazı Belediyesi'ne başvurdu.

Başkanlık Planlama ve Zarar Azaltma Dairesi Başkanı adına İ.Ejder Kaya imzasıyla 26 Nisan tarihinde belediyeye bir yazı gönderildi. Yazıda fay hattı üzerine konulan sağlı sollu 150 metrelik koruma bandının iki tarafından 10’ar metre olmak üzere 20 metreye düşürüldüğü belirtildi.

Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, koruma bandının küçültülmesi kararı hakkında Meclis toplantısında, "İlgili Bakanlık yazısı elimize ulaştı. Böylece vatandaşlarımızın mağduriyeti giderildi” dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yeraltı su seviyesinin de yüzeye yakın olduğu belirtilerek yapılan sıvılaşma analizlerinde sıvılaşma potansiyelinin çok yüksek olduğunun gözlendiği açıklandı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ev, istedi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
KCK'da 3. iddianame de kabul edildi PassioN Haber Arşivi 0 27 Nisan 2012 21:28
4+4+4 Kabul Edildi N999 Haber Arşivi 1 30 Mart 2012 23:06
MİT Yasası Kabul Edildi Rüzgar Haber Arşivi 0 17 Şubat 2012 06:27
Vatandaşın Köşk'ten isteği maddi destek Cemalizim Haber Arşivi 0 11 Ağustos 2008 23:15