IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Haziran 2010, 13:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türk Telekom'dan günlük 3 liraya 'Her Eve İnternet' kampanyası




Türk Telekom'un, ''Her Eve İnternet'' uygulaması ile kullanıcılar, günlük 3 lira karşılığında istedikleri gün internete bağlanabilecek, bağlandıkları gün başına ödeme yapacak.
Türk Telekom, ''Her Eve İnternet'' uygulaması ile evlerde günlük internet kullanımı dönemini başlattı.
Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan, Türk Telekom'un yeni uygulamasının tanıtıldığı basın toplantısında, internet abonelerinin yüzde 40'ından fazlasının 8 Mbps'lik internet kullandığını söyledi.
Türkiye'de internet kullanım penetrasyonunun iyi seviyelerde olduğunu ancak bunu yeterli görmediklerini ifade eden Demircan, amaçlarının Türkiye'de internetsiz ev kalmaması için interneti ev telefonu kadar yaygınlaştırmak olduğunu dile getirdi.
Türkiye'de 6,5 milyon internet abonesi bulunduğunu bildiren Demircan, Türkiye'nin hane başına penetrasyonunu en fazla artıran ülke olduğunu söyledi.
İnternet abonelerinin yüzde 78'lik bölümünün 4-32 Mbps'lik hızı tercih ettiğini anlatan Demircan, hız arttıkça kapasite kullanımının da arttığını gördüklerini kaydetti.
Geçen yıl ocak ayında abone başına kullanımın 6,5 gigabayt seviyelerinden bugün 11 gigabayt seviyesine geldiğini belirten Demircan, Türkiye'nin aynı zamanda Avrupa'da en ucuz internet kullanan 4. ülke konumunda bulunduğunu ifade etti.
''Her Eve İnternet Kampanyası''nın da kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Demircan, kampanyanın müşterilere önemli bir değer yaratacağını düşündüklerini söyledi.
Demircan, ev telefonu bulunan her evde ADSL olmasını istediklerini, hedef kitlelerinin ise interneti kullanmayan veya çok az kullanan kişiler olduğunu anlattı.
Servis sağlayacılarının yeni kampanya konusunda çok heyecan duyduklarını ifade eden Demircan, 3 liranın tavsiye ettikleri perakende fiyat olduğunu söyledi.
Erem Demircan, hizmetten yararlanmak isteyen müşterilerin tek seferlik 26 liralık aktivasyon ücreti ödeyeceğini bildirdi.
Soruları da yanıtlayan Demircan, internet penetrasyonunu yüzde 40'ların üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
Yeni kampanyanın mevcutlarına kıyasla ''hesaplı olmadığı'' yönündeki görüşler üzerine Demircan, amaçlarının evinde hiç interneti kullanmayan kişileri internet ile tanıştırmak ve onları interneti düzenli kullanır duruma getirmek olduğunu anlattı.
''Kampanya ile internet kafeleri ortadan kaldırmayı mı düşünüyorsunuz?'' şeklindeki soru üzerine Demircan, internet kafelerde internet kullanımının saatinin 1 lira seviyelerinde olduğunu, kafelerin ev ortamı ile kıyaslanamayacağını ifade ederek, ''Bizim hedefimiz basit; her eve internet girmesini istiyoruz'' dedi.
-YALIN ADSL SÜRECİ DEVAM EDİYOR-
Yalın ADSL'e ilişkin sürecin devam ettiğini bildiren Demircan, ev telefonu ile ilgili yarattıkları değere dikkati çekti.
Dünyadaki trendin aksine ilk çeyrekler kıyaslandığında ev telefonu kullanımının yüzde 20'ler dolayında arttığını belirten Demircan, ev telefonlarının önemli bir değer olduğu görüşünü paylaştı.
Kampanyanın rekabetçiliğine ilişkin olarak ise Demircan, mobil internet ile bunun kıyaslanmaması gerektiğini belirterek ''Geniş bandın değerini hepimiz biliyoruz''dedi.
Demircan, mevcut bütün internet sağlayıcılarının Türk Telekom'un yeni kampanyasını satabilecek durumda olduklarını söyledi.
Türk Telekom Operasyon Başkanı Celalettin Dinçer de Türk Telekom'un geniş bant altyapı yatırımları hakkında bilgi verdi.
Geleceğin geniş bantta olduğunu düşündüklerini dile getiren Dinçer, hız, kapasite ve penetrasyon konularının önemine dikkati çekti.
Yatırımları sonucunda minimum bağlantı hızının 2005 yılında 256 kbps iken, 2010 yılında 4 kat artışla 1 Mbps;e ulaştığını, maksimum bağlantı hızının da bu yıllar arasında 16 kat artarak 2 Mbps;den 32 Mbps;ye çıktığını bildiren Dinçer, hizmetlerini bütün Türkiye coğrafyasına götürmeyi amaçladıklarını anlattı.
Dinçer, 2005 yılında 700 milyon lira seviyesindeki konsolide yatırımlarının 2009'da 2 milyar 470 milyon liraya ulaştığını bildirdi.
Hız konusunda da önemli başarılar sağladıklarını belirten Dinçer, son kullanıcının hizmetlerden daha ucuza yararlanabilir hale geldiğinin altını çizdi.
Hedeflerinin daha geniş kitlelerle ulaştırmayı hedeflediklerinin altını çizen Dinçer, bu kampanyanın da bu anlamda önem taşıdığını vurguladı.
Dinçer, sorular üzerine ''Türk Telekom'un derdi Türkiye'yi bilgi toplumuna dönüştürmek. Kısa süre içinde bu penetrasyonu artırmamaz lazım'' dedi
Toplantıda verilen bilgiye göre Türk Telekom Her Eve İnternet paketini toptan olarak internet servis sağlayıcılarına ve onlar aracılığı ile müşterilere ulaştıracak.
Yeni uygulamadan evinde henüz internet bağlantısı olmayanların yanı sıra, halihazırda ADSL kullanan müşteriler de faydalanabilecek. Sabah 03.00'den ertesi sabah 03.00'e kadar kullanılabilen paket kapsamında, kullanıcılar 1 megabit yükleme ve 256 kilobit indirme hızlarında 500 megabayta kadar internet erişimi satın alabilecekler.

Limit aşımında her 500 megabayt için 1 lira ücret ödenecek.

[zaman]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
3, eve, liraya, telekomdan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
THY Uçuşlarında İnternet Erişimini Türk Telekom Temin Edecek yaSmin İnternet Dünyasından Haberler 0 22 Şubat 2014 01:22
Türk Telekom "Ev Gibisi Yok" Kampanyası Slipknot Ağ, Network ve Networking 0 16 Nisan 2010 20:42