IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Haziran 2010, 16:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MOSSAD'ın ödünü koparan Türk!




İsrail istihbarat örgütü MOSSAD özellikle bu isim yüzünden kaygılanıyor. Nedeni ise İran'la ilişkileri...

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haaretz, İsrail savunma kuruluşlarının ve özellikle istihbarat örgütü Mossad’ın Dış İlişkiler bölümünün MİT'in başına Hakan Fidan’ın atanmasından "kaygılı" olduğunu belirtti.

Gazete, İsrail’in Fidan’ın “İran’ı savunduğu”nu ve İsrail-Türkiye ilişkilerinde bilinçli değişiminin gerçekleşmesine katkıda bulunduğunu düşündüğünü yazdı.


Merkez sol çizgideki gazetenin savunma ve askeri konularda uzman yazarı Amir Oren’in imzasını taşıyan haberde, İsrail güvenlik çevrelerinin, Gazze’ye gemilerle yardım operasyonunun, 42 yaşındaki Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından birlikte planlandığına ve ilişkilerdeki kasti değişimi temsil ettiğine inandıkları belirtildi.
İRAN İLE BAĞLARI GÜÇLENDİRİYOR
Ancak Haaretz, Fidan’ın yardım operasyonunun içinde yer aldığı veya yardım gemilerinin organizasyonunu yapan İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile bağlantısı olduğuna dair somut bir bilginin bulunmadığını vurguladı.

Mossad yetkilileri ile yerel siyasi-güvenlik kuruluşlarının yetkilileri arasında yapılan toplantılarda, Fidan’ın daha önce Başbakanlık’ta Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptığı ve Türkiye’nin İran ile bağlarının güçlendirilmesinde merkezi rol oynadığının vurgulandığı belirtildi.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İSTİHBARAT DEĞİŞİMİ ZARAR GÖRECEK
MİT’in İsrail’de Mossad ve Shin Beth gibi iki örgüt tarafından gerçekleştirilen iç ve dış istihbarat görevini tek başına yüklendiği kaydedilen haberde, akademik kariyeri sırasinda ABD, İngiltere ve Türkiye’de istihbarat servislerinin kıyaslamalı incelemesini yapan Hakan Fidan’ın da MİT’te iç ve dış istiharatın ayrılması gibi kurumsal değişiklikler planladığı ancak buradaki amacının kendi atamasına yönelik eleştirileri savuşturmak olduğu ileri sürüldü.

Haaretz’e göre Fidan’ın atanmasına yönelik İsrail istihbarat ve güvenlik yetkililerinin kaygıları iki olası sonuç doğuracak. "Birincisi, iki ülke arasındaki istihbarat değişimi zarar görürken, ikincisi İsrail, kendisine düşman ülke veya örgütlerin eline geçebileceği kaygısıyla Türkiye’ye bilgi aktarımını sınırlandıracak."

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.

Konu Lucifer tarafından (07 Haziran 2010 Saat 17:37 ) değiştirilmiştir. Sebep: Değişiklik.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
koparan, mossadın, türk, ödünü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Anasının Dilini Koparan Evlat MySpace İslamiyet 0 31 Ağustos 2013 17:09
Oya Başar'ın canlı yayında alkış koparan sözler Feronia Haber Arşivi 2 27 Ekim 2011 18:29