IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Haziran 2010, 01:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ekranda Fethullah Gülen kapışması





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ahmet Tezcan'dan sonra yoluna Serdar Turgut'la devam eden İkide Bir yine Habertürk ekranlarındaydı. Turgut ve Nihal Bengisu Karaca gündemdeki İsrail eksenli tartışmaları konu aldılar.

İki gazetecinin en hararetli tartıştıkları konu Fethullah Gülen'in açıklamaları oldu. Serdar Turgut daha soğukkanlı bir değerlendirme yaparken Nihal Bengisu'nun tavrını 'İslam romantizmi' olarak tanımladı.

Program Fethullah Gülen’in organizatörlerin Gazze`ye yardım götürmeden önce İsrail`le uzlaşma yolunu seçmemelerini "faydalı sonuçlar doğurmayacak şekilde otoriteye baş kaldırmak" sözleri ekseninde devam etti..

TURGUT'A GÖRE GÜLEN RASYONEL
Serdar Turgut’un, “Gülen rasyonel davranıyor, devlet adamı mantığıyla davranıyor” sözlerine karşılık, Nihal Bengisu Karaca, “Ben meselenin şu boyutuyla ilgiliyim dindar vicdandan ayrı düşerse dinden geriye ne kalır? Vicdan ve dindarlık birlikte akan bir nehirdir,ikisini ayırdığınız zaman geriye şekli kurallar kalır” dedi.

İSRAİL MEŞRU BİR OTORİTE Mİ?
“Hangi otorite” sorusunu soran Karaca, “İsrail uzlaşılabilir,insani itirazları ciddiye alan bir ülke olsaydı, zaten oraya gemi götürmeye gerek kalmazdı, İsrail meşru bir otorite olsaydı Gazze diye bir yer de olmazdı” diye davam etti..


[FLASH]
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Karaca’ye itiraz eden Turgut, Gülen cemaatinin modern Türkiye Cumhuriyetine uygun bir cemaat olduğunu, böyle bir açıklama yaparak devlet adamı gibi mesaj verdiğini, rasyonel ve akılcı tavra yönlendirmek istediğini söyledi.

Siyasetçilerin siyasi ve dini söylemler içeren sözler sarfetmesi geminin anlamına aykırıdır, diyen Turgut, “Fethullah Gülen’in konuya duyarlı olmadığını sanmıyorum, ama böyle bir dil kullanmayarak kitlelere mesaj vermiştir” ifadesini kullandı.

"ÜZÜLDÜM AMA SAYGIMI YİTİRMEDİM"
“Fethullah Gülen’den beklentim vicdani duruşunun yanında bir şeyler söylemesi, ya da madem uluslararası konjonktür uygun değilse hiçbir şey söylemeyerek durumu geçiştirmesiydi, açıklaması benim kalbime yakın bir açıklama olmadı” diyen Karaca, “Kendisine saygımı yitirmedim, ama açıklamalara üzülmüş bulunmaktayım. Onun muhatabı sadece uluslararası aktörler değil, aynı zamanda kitleler de onu dinliyor” dedi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ekranda, fethullah, gülen, kapışması


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Daussıla – Fethullah GÜLEN Vesaire Şairler ve Şiirleri 0 08 Aralık 2014 23:59
Fethullah Gülen Geri Dönsün Mü? gizemcik32 Haber Arşivi 0 15 Haziran 2012 13:12
Tanımadığınız Fethullah Gülen Collettivo Kültür ve Sanat 0 09 Eylül 2008 01:49