IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Haziran 2010, 03:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Genelkurmay'dan 'sakal' açılımı




Genelkurmay Başkanlığı, uygulamada büyük sıkıntılar yaratan askeri gazino, orduevi ve askeri tesislere sakallı giriş yasağını yumuşatmak için çözüm arayışına girdi.

Bizzat Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un bilgisi ve talimatı üzerine bu konuda mevzuatın değiştirilmesi için Genelkurmay Karargâhı’nda çalışma başlatıldı. Bu çalışma çerçevesinde, sakallı olduğu ve kılık kıyafetleri nedeniyle vatandaşlara karşı çok katı uygulanan yasaklar, daha hoşgörülü bir tutumla değiştirilecek.

Daha hoşgörülü olacak

Askeri kaynaklar, “Uygulamada karşılaşılan sıkıntıların giderilmesi, hiç değilse en aza indirilmesi için neler yapılabilir diye mevzuata bakılıyor. Bu konuda bir çalışma yapılıyor. Ancak, ‘mevcut uygulama tavsadı, gevşedi sakallılar da alınıyor’ demek için erken. Çalışma bir sonuçlansın, hep beraber göreceğiz. Bu aşamada, daha hoşgörülü bir uygulama olacağı söylenebilir” dedi.

Hastanelerde farklı

Bakan-milletvekili, emekli general-amiral, subay, şehit babası-yakını da olsa sakallılar askeri gazino, orduevi ve askeri tesislere alınmıyor. Ancak, askeri hastanelere girişte sakallı-türbanlı da olsa kısıtlama en aza indirilmiş bulunuyor. GATA Hastanesi’ne girişte, daha önce sıkı izlenen ve dini sembol olarak görülen “sıkmabaş” usulü başörtülüler, eskiden olduğu kadar sıkı takip edilmiyor.

‘7 yıl önce kös kös döndüm’ diye yazmıştı

HÜRRİYET yazarı Ahmet Hakan, önceki gün yayınlanan ‘Bir maruzatım var İlker Başbuğ Paşa’ başlıklı köşe yazısında, sakal yasağıyla ilgili yaşadığı bir olaydan örnek vermiş, son olarak da Meclis’te taburda meydana gelen bir olayı aktararak, şunları yazmıştı: “Orgeneral İlker Başbuğ’a sesleniyorum: Belki ‘kural’ diyeceksiniz, belki ‘kaide’ diyeceksiniz. Ama bu tür kural ve kaideler bana çok saçma geliyor. ‘Sakalın var, giremezsin’ ya da ‘top sakalın var, giremezsin’ türü yaklaşımları gülünç buluyorum. Sizin de bu tür komik kural ve kaidelere saplanıp kalabileceğinize ihtimal vermiyorum. Belki haberdar değilsinizdir diye anlattım. Eğer siz de rahatsız olduysanız, şu işe bir el atın lütfen.Yok, bir rahatsızlık duymadıysanız, canınız sağolsun, oraya da gitmeyiveririz.”

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
açılımı, akal, genelkurmaydan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Genelkurmay'dan 'darbe' açılımı Ezgi Haber Arşivi 0 01 Temmuz 2012 11:08
Genelkurmay'dan müthiş dersim açılımı! Lucifer Haber Arşivi 0 12 Aralık 2011 07:57
Erkekte Sakal Kaç Yaşında Çıkmaya Başlar ?Sakal çıkma yaşı kaçtır ? Frozen Ah Erkekler 0 20 Mart 2011 17:53
Bıyık ve Sakal Bırakan Erkekleri,Sempatik Bulurmusunuz? + Bıyık ve Sakal Modelleri.. Sevda Ah Erkekler 11 16 Aralık 2010 17:00