IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Haziran 2010, 04:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ergenekon davasında inanılmaz ilişkiler!




Ergenekon’dan tutuklanan İP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz’in fiziki ve teknik takibinde Ergenekon davalarına bakan İstanbul 10, 13 ve 14. Ağır Ceza’ların başkan ve üyelerinin ‘Yargıtay üyeliği’ vadedilerek etki altına alınmaya çalışıldığı ortaya çıktı.

İstanbul Dedeman Oteli’nde çeşitli tarihlerde Cengiz, eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ve HSYK Başkanvekili Kadir Özbek’in mahkeme başkan ve üyeleriyle görüştüğü belirlendi. Cengiz’e sorgusunda bu görüşmeler fotoğrafları gösterilerek tek tek soruldu. Cengiz görüşmelerin hepsini kabul etti. İşte o diyalog:
OTEL LOBİSİNDE HAL HATIR SORDUK
SORU: DEDEMAN OTEL’de 14.10.2009 günü 15.20’de İstanbul 14. Ağır Ceza Başkanı Erkan ÇANAK ve İstanbul 10. Ağır Ceza Başkanı Zafer BAŞKURT, Seyfi OKTAY ve siz resepsiyonda buluştunuz... HSYK Başkanvekili Kadir ÖZBEK’in de katılımıyla gerçekleştirilecek yemekli toplantı hakkında görüştüğünüz anlaşılmaktadır. Yapılan görüşmelerde hangi konularda konuşuldu?
CEVAP: Dedeman’da buluştuğumuza ilişkin fiziki takip tutanağı doğrudur. Hal hatır soruldu. Bir müddet kaldıktan sonra Tike Restoran’a geçtik.
4 TAHLİYE AMA 3 KİŞİ KALDI!
SORU: 09.10.2009 günü 18.17”de Ali Hadi EMRE ile K. KAYA’nın telefon görüşmesinde, EMRE’nin ... “4 tahliye ettiler 3 kişi kaldı” “.... çete davası düştü bir bakıma”... “o şeyde aradı beni ÇARŞAMBA BEKLİYOR RANDEVU ALMIŞ ANKARA’DAKİ ABİ” dediği, K. KAYA ‘nın “Tamam abi” dediği, A.H. EMRE’nin “Çarşamba işte randevu almış sende varmış SEN O ARKADAŞLAR İÇİN YANİ” dediği tespit edilmiştir. Doküman kim ya da kimler hazırlandı?
Başkanlar memnun ayrıldı
SORU: Mehmet Seyfi OKTAY’ın organize ettiği yemekli toplantıya sizin ve Ali Hadi EMRE’nin de katıldığı anlaşılmaktadır. Başka kimler katıldı? Niçin katıldınız içeriği nedir? İçeriği nedir? (Mahkeme Kubbettin Kaya’nın ‘yemekten memmun ayrıldıkları’ ifadesini de hatırlattı.)
CEVAP: Toplantıyı Seyfı bey talebimiz üzerine ayarladı. Beşiktaş Adliyesinden Erkan ve Zafer beylerin sorunlarının çözülmesi için randevu talep ettik. Ankara da TİKE lokantasında ben Ali H. Emre, Seyfı bey. Zafer ile Erkan başkanlar vardı, sık sık gereksiz yere teftişe uğradıklarını anlattılar. Özbek’ten randevu ayarlanmasını istediler.
SORU: 14.10.2009’da OKTAY’ın ÖZBEK’ten tekrar randevu aldığı ve 10. ve 14. Ağır Ceza Başkanları ile ÖZBEK’İ ikinci kez görüştürdüğü tespit edilmiştir. Katılma sebebiniz nedir?
CEVAP: Toplantıdan bilgim vardır. Erkan ve Zafer başkanlar TİKE restorantta Seyfi bey ve Kadir bey ile görüşme yaptı. Ali Hadi ile ben başka bir bölümde bulunduk.
Şengün, Haberal’ı bıraksa iyi olur
İşte tutanaklara yansıyan çarpıcı iddialar: 
• Tülay Bekar, Seyfi Oktay, Mehmet Cengiz, Ali H. Emre, Sefa Altıoğlu, Cafer Balçık, Hüseyin Yıldırım ve Kudbettin Kaya ile faaliyet gösteriyor. Ekip Veli Küçük ve Doğu Perinçek ile bağlantılı.
• Avukat Tülay Bekar, 13. Ağır Ceza Başkanı Şengün’ü etki altına almaya çalıştı. Mahkemenin diğer iki üyesi H. Hüseyin Özese ve S. Sami Haşlıoğlu’na da yönelik de çalışma yapıldı.
• Seyfi Oktay, Tülay Bekar ve Köksal Şengün’ün katıldığı toplantıda Şengün’e davadan çekilmesi için baskı yapıldı. Oktay, toplantı sonrası Bekar’a “Haberal’ı bıraksa iyi olur” dedi.
• Tülay Bekar, Cengiz’e Şengün ile ilgili gizli bir dosya gönderdi, Doğu Perinçek haber yapılmasını istemedi.
• Savcılara ulaşan bir ihbar mektubuna göre Kutbettin Kaya UYAP üzerinden dava dosyalarına müdahale etti, haksız tahliyelere yol açtı.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
davasında, ergenekon, ilişkiler, inanılmaz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ergenekon davasında gerginlik Cemalizim Haber Arşivi 0 05 Mart 2012 16:21
Ergenekon davasında tahliye KarakıZ Haber Arşivi 0 23 Kasım 2011 08:53