IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Haziran 2010, 12:12   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başbakan cep'te...




Başbakan cep'te...

Başbakan Erdoğan'ın Rize'deki konuşmasını, çok sayıda kişi cep telefonuyla kaydetti



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Başbakan Recep Tayip Erdoğan Rize’deki temasları çerçevesinde AKP Rize İl Danışma Meclisi’nde konuştu. Partililere seslenen Erdoğan’ın gündeminde Filistin ve ‘Eksen kayması’ tartışmaları vardı. Türkiye’nin, Ortadoğu politikasını eleştirenlere yüklenen Erdoğan, “Eğer bu dünyanın bir ülkesiyseniz, kendinizi yok kabul etmiyorsanız, bir yerlerde sizinde bir göreviniz var. Eğer 16 milyon insan size oy veriyorsa, yapmanız gerekenler var. İşte biz 16 milyonun emrini yerine getiriyoruz, yaptığımız budur” dedi.
Erdoğan eksen kayması tartışmaları ile ilgili olarakta medyaya yüklenirken, “Türkiye başka ülkelere benzemez. Ne ile tehdit ederseniz edin, dik duracağız, onurumuzla oynatmayacağız” “TÜRKİYE’NİN TARİHİNDEN NASİBİNİ ALMAMIŞLAR” Başbakan Recep Tayip Erdoğan AKP Rize İl Danışma Meclisi’nde konuştu.Türkiye’nin Ortadoğu politikasını eleştirenler yüklenen Erdoğan, muhalefeti tarih bilmemekle suçladı ve “Eğer bu dünyanın bir ülkesiyseniz, kendinizi yok kabul etmiyorsanız, bir yerlerde sizinde bir göreviniz var. Eğer 16 milyon insan size oy veriyorsa, yapmanız gerekenler var. İşte biz 16 milyonun emrini yerine getiriyoruz, yaptığımız budur” dedi. Erdoğan şöyle konuştu:
“Bize diyorlarki, ‘Türkiye’nin, ortadoğuda ne işi var?’ bunu söyleyenler, Türkiye’nin tarihinden nasibini almayanlardır. Adama sormazmalar mı? Amerika’nın Irak’ta ne işi var? Filistin’de ne işi var? Afganistan’da ne işi var? Fransa’nın, İngiliz’in, Alman’ın, Hollanda’nın buralarda ne işi var? Diye sormazlar mı? Artık dünyada ulusal bazlı bir siyaset yoktur. Artık dünyada uluslar arası siyaset vardır. Eğer bu dünyanın bir ülkesiyseniz, kendinizi yok kabul etmiyorsanız, bir yerlerde sizinde bir göreviniz var. Tarihin size yüklediğini bir sorumluluk var. Bu milletin size yüklediği bir sorumluluk var. Bunları yerine getirmek zorundasınız. Eğer 16 milyon insan size oy veriyorsa, yapmanız gerekenler var. İşte biz 16 milyonun emrini yerine getiriyoruz, yaptığımız budur.”‘EKSEN KAYMASI’ TARTIŞMALARI ‘Eksen kayması’ tartışmalarına değinen Erdoğan, basına yüklendi. Erdoğan şöyle konuştu: “Türkiyenin ekseni kayıyormuş, Türkiye batıdan kopuyormuş, Türkiye yön değiştiriyormuş, akıllarınca bizi tehdit ediyor, bizi hakkı savunmaktan vazgeçireceklerini sanıyorlar. Ben buradan İsrail’in sözcülüğünü yapan uluslar arası basına da, yurt içindeki taşeronlara da açık açık sesleniyorum. Türkiye, başka ülkelere benzemez. AK Parti iktidarı başka iktidarlara benzemez. Ne ile tehdit ederseniz edin, dik duracağız, dikleşmeyeceğiz ama onurumuzla kimseyi oynatmayacağız.” ERKEN SEÇİM Erken seçim iddialarını yalanlayan Başbakan Erdoğan, “Erken seçim, erken seçim diyorlar. Aç tavuk kendini buğday ambarında sanarmış. Ne erken seçimi, nereden çıktı bu?” diye konuştu.

“BİZ SİZE TARİH DERSİ VERİYORUZ, ÇAKTIRMIYORUZ” Erdoğan tarihte Türklerin, soykırımdan kaçan Musevilere sahip çıktığını hatırlatırken, şunları söyledi: “Batılıların Musevileri kovduğu zamanda, bizim ecdadımız Musevilere sahip çıktı. Şimdi ne diyor o Musevilerin geride kalan varisleri biliyormusunuz. ‘ikide bir bunu bize çaktırmayın’ diyorlar. Biz size tarih dersi veriyoruz, çaktırmıyoruz. Dün nasıl Gürcistan için, Afganistan için, Irak için sesimizi yükselttiysek, bugünde Filistin için sesimizi yükseltiyoruz.” “ÇOCUKLARIN KATLEDİLMESİNE SESSİZ KALIRSAK, RİZE’YE GELEMEM” Gazze’de yaşananlara sessiz kalamayacaklarını söyleyen Erdoğan, “Herkes Gazze’ye sırtını dönebilir, ama Türkiye dönemez. Herkes Ortadoğu’daki katliama tepkisiz kalabilir, ama biz kalamayız. Eğer kalırsak, çocukların katledilmesine herkes gibi seyirci kalırsak, o zaman ben Rize’ye gelemem” diye konuştu.

MUHALEFETE ‘ANAYASA MAHKEMESİ’ ELEŞTİRİSİ “Türkiye’nin büyümesini istemiyorlar” diyerek, muhalefete yüklenen Erdoğan, “İmkanları olsa 11 bin 400 kilometre bölünmüş yolu rulo yapacaklar, koltuklarının altına alıp Anayasa Mahkemesi’ne götürecekler. Eğer imkanları olsa, 430 bin TOKİ konutunun altına teker takıp onuda Anayasa Mahkemesine taşıyacaklar. Eğer mümkün olsa karar çıkartıp 143 bin dersliğin, 70 yeni üniversitenin kapısına da kilit vuracak. Çünkü bunların Türkiye’ye hizmet diye bir derdi yok.” YURT / DHA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başbakan, cepte


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Recep Tayyip Erdoğan Yeni Başbakan'ı Açıkladı. Başbakan Kim Oldu? Seth Haber Arşivi 4 21 Ağustos 2014 20:52
Başbakan * Düş Komedi ve Mizah 0 26 Ekim 2011 12:20