IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Haziran 2010, 12:12   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Arınç'a göre TSK, CHP'nin arka bahçesiydi!




Arınç'a göre TSK, CHP'nin arka bahçesiydi!

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Artık şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) CHP'nin arka bahçesi olmadığını" belirterek, "Artık TSK ve onun komuta kademesindekiler, bir partiyle doğrudan ilişki kurup o partinin geleceğini sağlama noktasında değiller. Onlar şerefli, onurlu komutanlar olarak Türkiye'nin hem iç hem dış güvenliğindeki görevini çok iyi yapmaya başladılar" dedi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


AK Parti Genel Merkezince düzenlenen "Türkiye Buluşmaları" ikinci etabı çerçevesinde, Sultanbeyli Büyükşehir Kültür Merkezi'nde konuşan Arınç, Anayasa değişikliği referandumuna değindi.

Millet iradesinin her şeyi çözdüğünü belirterek, Cumhurbaşkanı seçimlerini hatırlatan Arınç, "Ekim 2007'yi unutmayın. Yüzde 70 katılım oldu. Yüzde 67,5 referandumda 'evet' oyu kullandı. Şimdi de aynısı olacaktır. Benim gönlümden geçen yüzde 60'tan aşağı düşmemektir. Fazlasını Allah'tan bekliyoruz, inşallah millet de gereğini yapacak" dedi.

CHP'nin, DSP'den de imza toplayarak, Anayasa Mahkemesine gittiğini ve referanduma gidilmemesini istediğini ifade eden Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Referanduma gidilirse millet 'evet' der sonra. Peki sen seçime giderken sandığa gitmeyecek misin? Milletin oyunu istemiyor musun? Milletin referandumda oy kullanmasına niçin engel olmak istiyorsun? Üstünlerin hukuku devam etsin. Çünkü CHP, geleceğini yargıyla iş birliğine bağlamış. O desteğinden mahrum olursa hiçbir zaman iktidar yüzü göremeyeceğine inanmış bir defa. Yanlış da olsa inanmış. Artık 'CHP artı ordu eşittir iktidar' formülünün geçersiz olduğunu biliyorlar. Çünkü şerefli TSK, CHP'nin arka bahçesi değil artık, bunu çok iyi öğrendiler. Artık TSK ve onun komuta kademesindekiler, bir partiyle doğrudanili şki kurup o partinin geleceğini sağlama noktasında değiller. Onlar şerefli, onurlu komutanlar olarak Türkiye'nin hem iç hem dış güvenliğindeki görevini çok iyi yapmaya başladılar. Hele hele kendilerinin istismar edilmesine, kendileri üzerinden siyaset yapılmasına da hiç razı değiller. CHP bunu gördü artık... Onun için başka müttefikler aramaya başladı. O da 'Yüksek yargı acaba olabilir mi?' diye bir hevesin içerisinde." CHP-MHP hükümeti kurmak istiyorlar Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Genel Merkezince düzenlenen "Türkiye Buluşmaları" ikinci etabı çerçevesinde, Sultanbeyli Büyükşehir Kültür Merkezi'nde yaptığı konuşmada CHP-MHP hükümeti kurulmak istendiğini iddia etti.

Bülent Arınç, sadece oy almak amacıyla iyi, güzel, hoş şeyler yapmaya başlayanların bunu devam ettirmesi gerektiğini belirterek, İstanbul'da CHP'nin başarı sağlamaya başladığının söylendiğini ama bunun doğru olmadığını ileri sürdü.

Aldıkları oy yüzde 40 da olsa, üzerinde de olsa diğerlerinin AK Parti karşısında CHP'de birleşmiş olabileceklerini dile getiren Arınç, ayrı tuttuğunu belirttiği Saadet Partisi'nin kendi çizgisinde her zaman şahsiyetini korumuş bir parti olduğunu söyledi.

Arınç, AK parti iktidarına karşı 4-5 yıldan bu yana bir siyaset mühendisliği olduğunu, AK Parti'yi yıkıp yerine CHP-MHP hükümetinin getirilmek istendiğini kaydetti.

MHP'lilere "akıl" verdi Bugün de bu koalisyon için çalışmalar yapılmakta olduğunu belirten Arınç, "Ben MHP'li dostlarımın bunu çok iyi bilmelerini istiyorum; bu, yukarılarda planlanmıştı ve 29 Mart seçimlerinde MHP'lilerin yüzde 70'i en azından kafasından hiçbir şey geçirmeden CHP adayına oy verme konusunda şartlandırılmıştı" dedi.

Bunun çok yanlış olacağına, CHP ve MHP'nin Türkiye sorunlarına bakışı ve getirdikleri çözüm noktalarının farklı olması gerektiğine inandıklarını belirten Arınç, böyle hükümetlerin Türkiye'ye fayda vermeyeceğini çok iyi bildiklerini dile getirdi.

Seçim tahmini yaptı Bir yıl sonra genel seçimin olduğunu hatırlatan Arınç, bu seçimde bir MHP'linin CHP'ye oy vermesinin mümkün olmadığını, CHP'nin, gerçek oyunun İstanbul'da ortaya çıkacağını söyledi.

Bakan Arınç, "AK Parti'nin gerçek oyu bellidir. İstanbul'da yüzde 50'leri hedefliyoruz. Ama diğer partilerin oyları, göreceksiniz bölünecektir. Herkes kendi partisine oy verecektir" dedi.

"Olabildiğince demokrat" Sol-sağ ayrımının Türkiye'de ortadan kalktığını, artık gerçek anlamda toplumun değerlerine yabancı olmayan, muhafazakar düşüncede ama olabildiğince demokrat bir siyasi parti olan AK Parti'nin güçlü hale geldiğini belirten Arınç, AK Parti'nin çıtayı çok yüksek yere koyduğunu, bu çıtayı milletin isteğini yerine getirmekle yüksekte tutacaklarını kaydetti.

Demokrasideki gelişmelere değinen Arınç, Anayasa'nın da artık sivil bir Anayasa olmaya doğru gittiğini ifade etti.

CHP'ye suçlama "8 yıldan beri AK Parti'nin bu gücünü herkesin alkışlaması, takdir etmesi lazım" diyen Arınç, AK Parti'nin seçim, sandıkla iktidara geldiğini belirterek, kendilerinin "Ordu CHP = İktidar, Yargı CHP = İktidar" gibi bir formülünün bulunmadığını söyledi.

CHP'ye oy biçti Arınç, hizmetlerinde bir aksilik olursa milletin kendilerine oy vermeyeceğini, o zaman kabahati kendilerinde arayacaklarını belirterek, "Ama bugün şu anda Türkiye'de hangi ankete bakarsanız bakın, AK Parti'ye olan destek hiç bir ankette yüzde 40'tan aşağı değildir ve bizimle yarıştığını söyleyen parti ile arasında 18 puan fark var" diye konuştu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İsrail'in insani yardım taşıyan gemilere saldırısına ilişkin olarak "İsrail'in bu haydutluğuna, yönetiminin bu insani ve hukuki olmayan saldırı niteliğindeki bu davranışına karşı Türkiye, bütün dünyayı ayağa kaldırdı, bundan sonra da gereğini yapacaktır" dedi.

CHP'yi dilinden düşürmedi Anayasa'daki bazı maddelerin değişimiyle ilgili yapılacak referandumdan da bahseden Arınç, "Böyle bir Anayasa değişikliğine 'evet' demek için yüzlerce sebep var. 'Hayır' demek için de CHP'li olmak lazım" dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
arka, arınça, bahçesiydi, chpnin, göre, tsk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Renklere göre göre kişilik testi 2 Lcia Kişisel Gelişim 1 02 Şubat 2015 23:51
At Adımına Göre Değil Adamına Göre Yürür Atasözünün Anlamı ve Açıklaması Amelia Atasözleri ve Deyimler 0 24 Haziran 2014 20:39
Bloglarınız ve siteleriniz için arka plan dini gifler - Arka plan temalar.. Sevda Dini Resimler 0 16 Ekim 2012 17:50
Bloglarınız için arka plan gül yaprakları gifler - Arka plan temalar. Sevda Avatar ve Smiley 1 16 Ekim 2012 03:36
Arka Plan için Hareketli Gifler, Temalar.. - Arka Plan Resimler. Sevda Avatar ve Smiley 0 12 Ocak 2012 00:56