IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Haziran 2010, 12:14   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cumhurbaşkanı Gül: Eksen kayması iddiası kötü niyettir




Cumhurbaşkanı Gül: Eksen kayması iddiası kötü niyettir

Seul'e gelen Cumhurbaşkanı Gül, gazetecilerle sohbet ederken dünyada birçok ülkeyi örnek gösterirken onların çeşitli nedenlerle geçmiş dönemde ilişki kurduğu topluluklarla halen sürdürdüğü ilişkiler nedeniyle sorgulanmaması gerektiğini belirtti. Gül, Kore Savaşı'na 50 bin askerin katılmasının unutulmaması gereken bir gerçek olduğunu vurguladı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin komşuları ve İslam ülkeleriyle ilişkilerini ‘eksen kayması' gibi göstermenin bilgisizliktir ve kötü niyet olduğunu anlatırken, ülke ekseninin de tartışılabileceğini ancak, bunun insan hakları, demokrasi ve özgürlük bazında olabileceğini belirtti. Gül, “Böyle bakarsanız, 2, 4, 10, 20 yıl geriye bakın. Türkiye'nin bu standartlar açısından geldiği noktaya bakın” diye konuştu.
TERÖR TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SORUNUDUR
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, PKK'lı teröristlerin Osmaniye saldırısı ardından yapılan Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında, örgütün eylemlerinin yaygınlaştığının vurgulandığı hatırlatılınca, terörün Türkiye'nin halen en önemli gündem maddesi olduğunu söyledi. Saldırı sonrası eşi şehit olan teğmeni kendisinin de aradığı ve başsağlığı dilediğini söyleyen Gül, konunun hissi boyutlarının son derece derin olduğunu belirtti. Terörle mücadelenin topyekun yapılması gerektiğini bildiren Abdullah Gül, “Şu da bir gerçek ki, yaz aylarında terör faaliyetlerinin artması bekleniyordu. Güvenlik kuvvetlerimiz de önlemlerini almıştı” dedi. Peş peşe gerçekleşen terör saldırılarının arkasında İsrail yönlendirmesi olabileceği şeklinde görüşler hatırlatılan Cumhurbaşkanı, “Elimizde delil olmadan, böyle bir şey söyleyemem” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terör konusunda geçen yıl “Bu konuda iyi şeyler olacak” dediği hatırlatılınca bu mücadeleden kesin olarak sonuç alınacağını ancak, işler yoluna girerken bazı engel ve baltalamalarla karşılaşıldığını söyledi. Türkiye'nin demokratik standartlarının terörün izole edilmesi açısından önemini vurgulayan Abdullah Gül, açılım konusunun da topyekun mücadele içinde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
İran'a yaptırımlar konusundaki sorulara Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Öncelikle biz komşumuzda asla silah istemeyiz” yanıtını verdi. İran konusunda, ortada iki seçenek olduğunu vurgulayan Gül, bunlardan birinin diplomatik, diğerinin herkesin tahmin ettiği gibi savaş olduğunu vurgulayarak, “Irak’ta gördüğümüz şeylere tahammülümüz yok bizim. Türkiye'nin bu konudaki çabalarının başlıca nedeninin İran'ın komşumuz olması” dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cumhurbaşkanı, eksen, gül, iddiası, kayması, kötü, niyettir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cumhurbaşkanı Gül, İran Cumhurbaşkanı ile toplantı düzenledi yaSmin Haber Arşivi 0 09 Haziran 2014 17:04
Eksen Eğikliği Olmasa İdi Elysian Genel Coğrafya 0 18 Mayıs 2014 12:18
Ana Eksen - Ana Eksen Nerede Kullanılır Liaaa Ödev ve Tezler 0 29 Mayıs 2012 19:14