IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Haziran 2010, 12:15   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Arınç'tan CHP'ye askerle gönderme




Arınç'tan CHP'ye askerle gönderme

Artık 'CHP artı ordu eşittir iktidar' formülünün geçersiz olduğunu biliyorlar. Çünkü şerefli TSK, CHP'nin arka bahçesi değil artık, bunu çok iyi öğrendiler. CHP bunu gördü artık... Onun için başka müttefikler aramaya başladı. O da 'Yüksek yargı acaba olabilir mi?' diye bir hevesin içerisinde"

AK Parti Genel Merkezi'nin Sultanbeyli Büyükşehir Kültür Merkezi'nde düzenlediği "Türkiye Buluşmaları" konferansında konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, geçmiş dönemde siyasetin çok yıpratıldığını kaydederek, "Ülkede sol-sağ, Türk-Kürt, Alevi-Sünni kavgası gibi yapay, bizim tarihimizde hiç görmediğimiz dışardan Türkiye'ye sokulan bu hastalıklar maalesef can almaya devam ediyor" dedi.
Arınç, AK Parti'nin sandıkla iktidara geldiğini kaydederek, kendilerinin "Ordu + CHP = İktidar, Yargı + CHP = İktidar" gibi bir formülünün bulunmadığını söyledi. Kendilerine "höyt" dendiği zaman gitmediklerini, bir gece yarısı bildirisiyle, "Bu işi beğenmedik" denildiğinde "Ben de senin yaptığını beğenmedim" diyebildiklerini, bu yüzden milletin güvenini ve oyunu aldıklarını dile getirdi. Arınç, iktidarları döneminde büyük sıkıntılar çektiklerini, meşru hükümeti devirmeye çalışan mihrakların Balyoz, Kafes gibi darbe hikayelerini gazetelerden okuduğunu belirterek, "Ama bugün şu anda Türkiye'de hangi ankete bakarsanız bakın, AK Parti'ye olan destek hiç bir ankette yüzde 40'tan aşağı değildir ve bizimle yarıştığını söyleyen parti ile arasında 18 puan fark var" diye konuştu.
DARBELER DÖNEMİ ÇOKTAN BİTTİ
Türkiye'de daha çok özgürlük ve demokrasi istediklerini belirten Arınç, şunları söyledi: "Anayasa'nın 28 maddesini değiştiriyoruz. AK Parti olarak biz sadece 'evet' oyu kullandık. CHP, milletvekillerini 'hayır' oyu kullandırmak amacıyla oylamaya sokmadı. Çünkü içlerinden 'evet' oyu verebilen olur diye korktu, şiddetle muhalefet etti, Anayasa Mahkemesi'ne gitti. DSP'li, MHP'li milletvekilleri aleyhte oy kullandı. BDP aleyhte oy kullandı diyeceğim ama milletvekilleri oylamaya katılmadı, dolayısıyla destek oyu vermedi. 336 oy tamamen AK Parti ve birkaç bağımsız milletvekiline aittir. Kim olduklarını şahsen biliyoruz ama 3 ya da 4 arkadaşımızın bağımsızlardan oy sağladığı bir gerçektir. Böyle bir Anayasa değişikliğine 'evet' demek için yüzlerce sebep var, 'hayır' demek için CHP'li olmak lazım. Burada tebrik etmek ieterim ki, sadece Saadet Partisi bu referandumda 'evet' oyu kullanacağız diyebilmiştir. "Bu şunu gösteriyor, milli iradeye sahip çıkanlar, ben 'milletim', 'ben varım' diyenler elbette bu referandumda 'evet' oyu kullanacaklar. 'Hukukun üstünlüğünü istiyorum' diyenler, 'evet' oyu kullanacak. Ama 'üstünlerin hukuku olsun' diyenler 'ret' oyu kullanacak. 'Sivillerden hayır gelmez, askerler gelsin başımıza' diyenler 'hayır' oyu kullanacak. Darbeler dönemi çoktan bitti, cuntalar dönemi çoktan bitti bazılar 'Ah nerede o eski günler' dese bile. Artık Türkiye'de sivil iktidarlar olacak. Topunun namlusunu sivile yöneltmiş bir askere bu dünyada kimse selam durmaz, biz de selam durmayacağız. Herkes kendi görevini yapacak."
TSK ARTIK CHP'NİN ARKA BAHÇESİ DEĞİL
Anayasa değişikliği konusunda CHP'nin, DSP'den de imza toplayarak Anayasa Mahkemesi'ne gittiğini kaydeden Arınç, "Referanduma gidilirse millet 'evet' der sonra. Peki sen seçime giderken sandığa gitmeyecek misin? Milletin oyunu istemiyor musun? Milletin referandumda oy kullanmasına niçin engel olmak istiyorsun? Üstünlerin hukuku devam etsin. Çünkü CHP, geleceğini yargıyla iş birliğine bağlamış. O desteğinden mahrum olursa hiçbir zaman iktidar yüzü göremeyeceğine inanmış bir defa. Yanlış da olsa inanmış. Artık 'CHP artı ordu eşittir iktidar' formülünün geçersiz olduğunu biliyorlar. Çünkü şerefli TSK, CHP'nin arka bahçesi değil artık, bunu çok iyi öğrendiler. CHP bunu gördü artık... Onun için başka müttefikler aramaya başladı. O da 'Yüksek yargı acaba olabilir mi?' diye bir hevesin içerisinde" diye konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
arınçtan, askerle, chpye, gönderme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
PKK: Ceylanpınar'da askerle biz çatıştık Seth Haber Arşivi 0 25 Temmuz 2014 12:34
Askerle Güreş Kalemzede Atatürk Köşesi 0 15 Eylül 2011 19:45