IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Haziran 2010, 12:37   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MASAK Başkanı Kaplan isyan etti




MASAK Başkanı Kaplan isyan etti


Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanı Mürsel Ali Kaplan, son dönemde yabancı sermaye girişiyle ilgili ortaya atılan sansasyonel olayların tamamen asparagas olduğunu söyledi. Kaplan, "Türkiye, sanki karapara cenneti. Yok böyle birşey.

Türkiye’de her kuruşun hesabı yapılıyor" dedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan MASAK Başkanı, suç gelirlerini aklama suçu ve terörün finansmanıyla mücadelede 24 yükümlüleri bulunduğunu, burada da finans kuruluşlarının büyük ağırlığı olduğunu ifade etti. Yükümlülerden gelen bilgileri sürekli olarak risk analize tabi tuttuklarını anlatan Kaplan, "Sistem işliyor. Adam parasını getirecekse getirsin. Ben, soruşturmamı zaten yapıyorum. Bundan belki de adamın haberi bile olmuyor. Diğer ülkelerde de bu böyle. Oralarda da risk analizine dayalı teknikler kullanılıyor" diye konuştu.

Son dönemde bu konulardaki asparagas haberlerin çoğaldığına işaret eden MASAK Başkanı, şunları söyledi: "(Yok Suudi Arabistan’dan 15 milyar dolar gelmiş, yok yurt dışından şu kadar para gelmiş... İran’dan 7 milyar dolar geldi, Suriye’den şu geldi) deniyor.

Yabancı sermayenin Türkiye’ye gelişiyle ilgili bu tür haberlerin tümü sansasyonel. Bunların gerçekten tamamı asparagas. Nakit olarak 5 milyar, 10 milyar, 20 milyar dolardan bahsediliyor. Bunların ihbarı da oluyor.

Değerlendirmesi de oluyor. Ama bunların aslı astarı yok. En ufak bir şüpheye de mahal yok. Bunlar, Türkiye’nin parasal konulardaki güvenirliliğini sarsmak, imajını bozmak için yapılıyor." -YABANCI SERMAYE LEGAL YOLDAN GELİYOR- Türkiye’nin 2001 krizinden sonra bankacılık sektöründe önemli düzenlemelere gittiğini ve bu konuda ciddi mesafe aldığını ifade eden MASAK Başkanı, son krizde de bunun görüldüğünü dile getirdi. Bu şekilde Türkiye’nin krizi en az hasarla atlatan ülkeler arasında yer aldığını vurgulayan Kaplan, "Türkiye, ciddi anlamda krizi fırsata çevirmiş durumda. Bugün Türkiye’de bir risk yok, en ufak bir endişe yok. Türkiye’nin kredibilitesi sürekli artıyor.

Türkiye’ye yabancı sermaye geliyor. Ama legal olarak geliyor. Banka veya aracı kurumlarla geliyor. Bankacılık sisteminde ve diğer müesseselerde de zaten otokontrol mekanizması var. Olayı böyle anlamak lazım" açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin, hızla büyüyen, istikrarlı bir ülke olduğunu, bu nedenle de ülkeye ciddi bir yabancı sermaye girişi bulunduğunu belirten MASAK Başkanı, şöyle devam etti: "Avrupa ülkelerinde bile ciddi sıkıntılar yaşanırken, Türkiye’de bu noktada herhangi bir sıkıntı yok. Yabancı sermayenin gelmesi de gayet doğal.

Son günlerde AB’deki paraların bir kısmının tekrar İsviçre’ye yöneldiği belirtiliyor. Bunun nedeni ne? Güven problemi. 2 yıl önce Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) kararları ile birlikte İsviçre’den Avrupa’ya akan kaynak, tekrar İsviçre’ye doğru dönüyor. Avrupa’da Almanya dışındaki ülkelerde ciddi riskler ortaya çıktı. Bunun sonucu bir miktar yabancı sermaye de, Türkiye’ye kanalize ediliyor. Bunu böyle okumak lazım. Bu tür sansasyonel haberlerde Türkiye’nin imajını sarsmaya yönelik bir durum var. Son olayların da belki etkisi vardır ama Türkiye’ye yabancı sermaye girişini engelleme düşüncesi var. Bunun için bir takım asparagas olaylar ortaya atılıyor. Çuvallarla, bavullarla, uçaklarla para geliyormuş. Önce çuvalla, bavulla geldiğini söylüyorlardı. Şimdi (uçakla getiriliyor) diyorlar. Türkiye, sanki karapara cenneti. Yok böyle bir şey. Türkiye’de her kuruşun hesabı yapılıyor. Merkez Bankası olsun, diğer bankalar olsun, bunları takip ediyor. En ufak bir risk olduğunda olaya müdahale ediliyor. Bu tür haberlere itibar etmemek, fazla ciddiye almamak gerekiyor."
-OTOMASYON PROJESİ HAYATA GEÇİYOR-
MASAK Başkanı Mürsel Ali Kaplan, Otomosyon Projesi konusunda 5 yıldır devam eden çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu da bildirdi.

Avrupa Birliği Fonlarından finanse edilen projede kesin kabul aşamasına gelindiğini kaydeden Kaplan, "Bununla ilgili bir takım teknik çalışmalar var.

Risk analizini daha rahat yapabileceğimiz, diğer kurumlarla özel bağlantı kurabileceğimiz bir mekanizma. Bize zaten çeşitli kuruluşlardan bilgi akışı vardı. Bazı kurumlarla otomatik bağlantılarımız var. Ancak buralardaki bir takım eksiklikler de proje ile gideriliyor" dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
baba, başkanı, etti, isyan, kaplan, kaplanlar, masak, oğula, saldırdı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hasip Kaplan polise hakaret etti PassioN Haber Arşivi 0 24 Mart 2012 16:23
MASAK Başkanı Kaplan sert konuştu Lucifer Haber Arşivi 0 05 Nisan 2010 15:08