IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Haziran 2010, 03:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sarkozy'den Türkiye'ye randevu




İstanbul'da yarın gerçekleştirilecek Türk-Fransız Ticaret Forumu öncesinde ''Türk-Fransız Ticaret Derneği 2010 Oskarları'' düzenlenen törenle sahiplerine dağıtıldı.

Emie, törende yaptığı konuşmada, Fransa ile Türkiye arasındaki her türlü ilişkiyi güçlü kılmak ve bugün karşı karşıya kalınan büyük krizin üstesinden gelmek için ortaklaşa çalışmanın büyük önem taşıdığını söyledi.

Türkiye ile Avrupa arasındaki müzakerelerin artık son bulduğunu düşünenler olduğuna dikkati çeken Emie, şöyle konuştu:

''Son 18 ayda yaptıklarımız, bütün bu iddiaların ne kadar yanlış olduğunu göstermektedir. Fransa'daki Türkiye Mevsimi çerçevesinde 100 şehirde 500 etkinlik düzenlendi. Son 6 yıldır Fransa'ya gelen ilk Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Bir çok Fransız bakan da Türkiye'ye geldi. Hiçbir zaman ikili ilişkilerin ritmi bu kadar canlı olmadı. Sarkozy, bu yılın sonunda ya da önümüzdeki yılın başında Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirecek. Bu, Sarkozy'nin G-20'nin başkanlığını üstlenmesiyle aynı döneme denk gelecek. İki ülke, yan yana ortak bir ekonomik vizyon geliştirecek. Daha iyi bir düzenleme ve daha iyi bir küreselleşme için bunu gerçekleştirmeliyiz.''

-''KÜÇÜK ŞİRKETLER, BU BÜYÜMEKTE OLAN ÜLKEDEN KORKMAMALI''-

Türkiye ile Fransa arasındaki ticaret hacminde 2010 yılı sonunda 15 milyar Avroyu hedeflediklerini belirten Emie, Fransa'nın, Almanya'dan sonra Türkiye'nin ikinci en büyük müşterisi olduğunu söyledi.

Bernard Emie, ''Türkiye, Fransa için Cezayir, Hindistan, Brezilya'dan daha önemli. Bugün her zaman bir öncelik ve avantaj teşkil etmeli. Her alanda, her sahada bu büyük ülkede var olmalıyız. İstanbul, Ankara, İzmir'in ötesinde de mevcudiyetimiz var. İş fırsatının olduğu her yerde, Türkiye'nin gelişime açık olan her yerinde var olmalıyız. Bu büyümekte olan ülkeden küçük şirketler korkmamalı'' şeklinde konuştu.

Türkiye ve Fransa'nın üçüncü ülkelerde de demiryolu, enerji, hava sahası ve donanmayı ilgilendiren alanlarda avantajlarını biraraya getirebileceğini vurgulayan Emie, ''Diğer ülkelerde rakip olmak yerine birlikte çalışmalıyız'' dedi.

Türk Fransız Ticaret Derneği Başkanı Olivier Guillaume de bugünün aynı zamanda derneğin kuruluşunun 125. yıldönümü olduğunu dile getirerek, Türkiye'de ayrıca 10 kadar Fransızca eğitim veren 100 yılı aşkın tarihi olan okullarda 10 binden fazla gencin eğitim aldığını ifade etti.

Türkiye'deki yatırımlarda Fransa'nın 2. sırada yer aldığını kaydeden Guillaume, ''Bugün 325 girişimden söz ediyoruz. 1985'de bu sayı 15 civarındaydı. Şu anda Fransız firmalar Türkiye'de 70 bin kişiye istihdam sağlıyor'' diye konuştu.

-ÖDÜL ALANLAR-

Törende konuşmaların ardından Türkiye ve Fransa arasındaki ticari ilişkilere katkıda bulunan 5 Türk ve Fransız firması ödüllendirildi.

Fransa'ya gerçekleştirdikleri ihracatlardan dolayı Temsa ve Türkiye'ye gerçekleştirdikleri ihracatlardan dolayı Fives, ''Dış Ticaret Oskarı'' alırken, Türkiye'deki yatırım çabaları ile Gras Savoye, Fransa'daki yatırımlarından ötürü de Proser ''Yatırım Oskarı'' kazandı.

25 yılı aşkın süredir Türkiye ve Fransa arasındaki ticari ilişkilere katkılarından dolayı da Lucien Arkas ''Yılın Girişimcisi'' ödülüne layık görüldü.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
randevu, sarkozyden, türkiyeye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sarkozy'den yeni bir Türkiye çıkışı PassioN Haber Arşivi 0 28 Nisan 2012 17:03
Sarkozy'den Türkiye'ye zeytin dalı Feronia Haber Arşivi 0 15 Ekim 2011 09:37
Sarkozy'nin Türkiye inadı Feronia Haber Arşivi 0 27 Mart 2011 12:52
Sarkozy'e Türkiye'de Buz Gibi Karşılama Western Haber Arşivi 0 25 Şubat 2011 16:20