IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Haziran 2010, 11:43   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Everest'in zirvesindeki 15'inci Türk




DÜNYANIN en yüksek dağı 8850 metre yükseklikteki Everest'in zirvesini gören Antalya'nın birinci, Türkiye'nin 15'inci dağcısı AKUT Antalya Birim Sorumlusu 41 yaşındaki Yılmaz Sevgül, 8 bininci metreden sonra gördüğü 100'ün üzerindeki ölmüş dağcıyı unutamıyor.


Bu spora başlar başlamaz dünyanın en yüksek dağına çıkmayı hayal eden Sevgül, daha önce iki kez 7'şer bin metre yüksekliğindeki dağlara tırmanmıştı. Nasuh Mahruki ile 5 yıldır Everest'e tırmanma hayalini sponsorsuzluk yüzünden gerçekleştiremediklerini belirten Sevgül, 1 Nisan'da tırmanışa başladıkları, 10 Nisan'da ana kampa ulaştıkları ve 23 Mayıs'ta zirve yaptıkları macerayı her dağcının yaşamak istediğini söyledi. Yola 88 kilo olarak çıkan, döndüğünde 77 kiloya düşünce arkadaşlarının bile tanımakta güçlük çektiği Yılmaz Sevgül, günde ortalama 8 bin kalori kaybettiklerini dile getirdi. Hazır yiyeceklerle günde en fazla 2 bin kalori kazanabildiğini hatırlatan Sevgül, tırmanış sırasında ölümden nasıl döndüğünü anlattı.
Bugüne kadar Everest'in zirvesine çıkma arzusunu gerçekleştirmeye çalışırken yüzlerce dağcının mezarı olan Kumbu Buzulu, Yılmaz Sevgül'e de ölüm korkusu yaşattı. Bastığı yerin bir anda çökmesiyle düşmeye başlayan Sevgül'ü, bağlandığı ipi ve buzula olan çarpma şiddetini azaltan sırt çantası kurtardı. Tahminen 5 metre dönerek düştüğünü belirten Sevgül, dibi görünmeyen buzul bölgesine girmeden önce iple bağlanma önlemini elden bırakmadığı için ölümden ya da sakatlanarak mahsur kalmaktan kurtulduğunu söyledi.
Özellikle kurtarma operasyonlarının yapılmasının tehlikeli olduğu 8 bin metre ve üzerindeki seviyede yüzün üzerinde ölü dağcı olduğunu belirten Sevgül, havanın müsait olmasıyla birini aşağıya indirilmeye çalışırken görüntüledi. Eksi 40- 50 derece olan zirveye ulaştığında derin bir oh çektiğini hatırladığını vurgulayan Sevgül, “Ömrüm boyunca unutamayacağım bir macera yaşadım. Yaşadığım bütün korkularım, endişelerim ve yorgunluğum, zirveyi görünce kayboldu. Bunun için hem sponsor firmaya, hem de zirvede Türk bayrağı dikmemi isteyip desteğini esirgemeyen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'ye ne kadar teşekkür etsem azdır” diye konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 15 Haziran 2010, 11:47   #2
Çevrimdışı
glu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Everest'in zirvesindeki 15'inci Türk




Oraya tırmanmayı cok isterim. Farklı bir deneyim..

 

 

Etiketler
15inci, everestin, türk, zirvesindeki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
73 Yaşında Everest'e Tırmandı ELa__ Esrarengiz Olaylar 0 20 Mayıs 2012 01:54
Sanayinin zirvesindeki sektör!(Ekonomi) Lucifer Haber Arşivi 0 16 Nisan 2010 15:21
Everest Ultimate Driver Satuk Bilgisayar Donanımı 0 01 Nisan 2010 16:20